کمیسیون فدرال سوئیس علیه نژادپرستی، نصب پوستر متعصبانه و نژاد پرستانه‌ای را که علیه ساخت مناره در سوئیس طراحی شده بود در ژنو ممنوع کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، کمیسیون فدرال سوئیس طی بیانیه‌ای گفت: این کمیسیون اعتقاد دارد که نصب این پوستر در شهر می‌تواند تهدیدی به انسجام اجتماعی و آرامش عمومی باشد.

حزب مردم سوئیس در ستادی که علیه ساخت مناره برای مساجد در این کشور اروپایی تشکیل داده پوستری طراحی کرده است و روی آن به زبان فرانسه و آلمانی نوشته شده است" ایست! بله برای ممنوعیت مناره" و اشاره‌ای به برگزاری رفراندوم ماه نوامبر در رابطه با ممنوعیت ساخت مناره دارد.

این کمیسیون دولتی همچنین اظهار داشته است که دامن زدن به تعصب شیوه و رویکردی نامناسب و نامطلوب برای پیشبرد اهداف است.

شهرا باسل و لوزان پیش از این این پوستر نژادپرستانه را ممنوع کرده و نصب آن در فضاهای عمومی ممنوع اعلام کرده‌اند.

رینگیر به‌عنوان یکی از گروههای بزرگ رسانه‌ای سوئیس اعلام کرد که این پوستر را منتشر نمی‌کند. روزنامه های تاگس آنزیگر و 20 دقیقه نیز آن را منتشر نخواهند کرد.

این درحالی است که حزب مردم سوئیس بیش از 100 هزار امضا جمع کرده تا بتواند رفراندومی برای ممنوعیت ساخت مناره برگزار کند. ستاد ضد مناره این حزب موجب انتقادهای شدید شد به طوری که دولت آن را تبعیض‌آمیز و مغایر قانون اساسی توصیف کرد.

حزب دموکراتیک آزاد به‌عنوان یک حزب راست میانه نیز این ایده را مورد انتقاد قرار داد و اظهار داشت که ترویج آن می‌تواند ترسهای بی‌بنیادی را علیه مسلمانان در کشور ایجاد کند.

اسقفهای کاتولیک سوئیس نیز از رأی‌دهندگان خواسته‌اند که با ممنوعیت ساخت مناره در سوئیس مخالفت کنند.

سازمان عفو بین‌الملل این ممنوعیت پیشنهادی را مورد انتقاد قرار داد و هشدار داد که این اقدام می‌تواند به سوء‌استفاده از وحشت نسبت به مسلمانان و ترویج بیگانه‌هراسی برای رسیدن به اهداف سیاسی منتهی شود.

کمیسیون فدرال سوئیس همچنین اظهار داشت که پوستر نشان می‌دهد اقلیت مسلمان سوئیس تهدیدی نسبت به این کشور، خواهان  تسلط بر مردم سوئیس، سرکوب کردن زنان و بی‌اعتنایی به حقوق بنیادین هستند درحالی که تصویر ارائه شده از مسلمانان نقض حقوق بشر است و جامعه مسلمان سوئیس افرادی صلح‌جو محسوب می‌شوند.

تشکیل این ستاد ضد مناره جمعیت 350 هزار نفری مسلمانان این کشور را که دهه‌ها است برای به رسمیت شناخته شدن دین خود تلاش می‌کنند شگفت‌زده کرده است.

اسلام دومین دین پس از مسیحیت در سوئیس محسوب می‌شود. با این همه در سراسر این کشور تنها چهار مسجد با مناره وجود دارند و هیچ کدام این مناره‌ها برای اذان مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.