خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: تازه ترین رده بندی دانشگاههای دنیا نشان می دهد که دانشگاه تهران در حالی با صعودی قابل توجه در رده 368 دنیا قرار گرفته که فرهاد رهبر خواسته ای بالاتر از این دانشگاه داشته اما اهداف عمید زنجانی یکسال زودتر محقق شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دانشگاه تهران که تا نیمه های دهه 80 در سطح بین المللی در رده بندی دانشگاههای دنیا در رتبه دو هزار تا دو هزار و 300 قرار داشت جهش قابل توجهی را در سال 2007 میلادی بر خود دید به طوری که در رده بندی دانشگاههای دنیا که در سال 2007 میلادی توسط موسسه TIME HIGHER EDUCATION صورت گرفته بود عنوان پانصد و سی و نهمین دانشگاه برتر دنیا را به خود اختصاص داد.

‌آیت الله عباسعلی عمید زنجانی که آن زمان ریاست دانشگاه تهران را عهده دار بود در هر نشست و جلسه ای بر برنامه ریزی جهت ارتقاء جایگاه دانشگاه تهران در میان دانشگاههای دنیا تاکید می کرد و خواستار می شد کلیه ارکان دانشگاه و مسئولان و دست اندرکاران در راستای ارتقای جایگاه بین المللی مادر دانشگاههای ایران تلاش کنند.

عمید زنجانی در سال 84 همزمان با اینکه سکان ریاست دانشگاه تهران را در دست گرفت از یک برنامه پنج ساله خبر داد که قرارگیری دانشگاه تهران در میان 500 دانشگاه برتر دنیا را نشانه می رفت. اکنون چهار سال از این برنامه سپری شده و دانشگاه تهران، نماد آموزش عالی ایران در رتبه 368 قرار گرفته است.

به گزارش مهر، در جدیدترین رتبه بندی سالانه ارائه شده از گروه QS مرکز Times Higher Education Supplement که با استفاده از فاکتورهای مختلفی از جمله آرای اخذ شده از مراکز آکادمیک سراسر جهان انجام می شود، رتبه بندی برترین دانشگاههای جهان در سال 2009 انجام شده و دانشگاه تهران بر صندلی 368 امین دانشگاه دنیا نشسته است.

هر چند برنامه پنج ساله ای که آیت الله عمید زنجانی و گروه همکارش متصور بودند زودتر از موعد تحقق پیدا کرده است اما پیش بینی هایی که در سال 2008 میلادی توسط فرهاد رهبر در جمع خبرنگاران اعلام شد به تحقق نپیوسته است.

فرهاد رهبر رئیس دانشگاه تهران که جایگزین عمید زنجانی شد با همکاری باقر لاریجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران می خواست در سال 2009 در زمره 300 دانشگاه برتر دنیا قرار گیرد اما امروز موسسه  Times Higher Education Supplement خبر می دهد که دانشگاه تهران در رتبه 368 واقع شده است.

فرهاد رهبر سال گذشته وقتی می خواست رتبه بین المللی دانشگاه تهران در سال 2008 را اعلام کند به عدد 485 اشاره کرد و گفت: کسب رتبه زیر 500 در رتبه بندی دانشگاههای دنیا افتخارآفرینی دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران است. امروز داریم با تلاش و همکاری اعضای هیئت علمی این دو دانشگاه با دانشگاههای معتبر اروپا و آمریکا رقابت می کنیم.

وی سال گذشته کسب رتبه 485 را در شرایطی می دانست که هنوز کلیه توانمندیهای دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به میدان آورده نشده است. فرهاد رهبر خاطرنشان کرده بود: "سال آینده (2009 میلادی) دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران تمام توانمندیهای خود را در معرض دید بین الملل قرار می دهند و کسب رتبه زیر 100 را در آینده ای نزدیک میسر می دانم و برای رتبه بندی سال آتی می توانیم رتبه پایین تر از 300 را هدف قرار دهیم.

هر چند رتبه بندی دانشگاههای دنیا حاکی از عدم تحقق خواسته و هدف کوتاه مدت فرهاد رهبر است اما نکته مهم صعود قابل توجه این دانشگاه در رده بندی دانشگاههای دنیاست که نشان می دهد فرهاد رهبر و باقر لاریجانی و همکارانشان در این دانشگاه مادر به نتیجه رسیده و اکنون ایرانیها هم می توانند نام یکی از دانشگاههای خود را در میان 400 دانشگاه برتر دنیا مشاهده کنند.

هر چند رتبه زیر 300 هدف فرهاد رهبر و باقر لاریجانی برای دانشگاه تهران در سال 2009 بود اما رتبه 368 حاصل شد. این صعود نشان می دهد دانشگاه تهران تا حصول نتایج و اهداف مدیرانش فاصله ای کوتاه دارد اما این فاصله کوتاه تنها با همت بلند امکانپذیر است.

گروه حوزه و دانشگاه خبرگزاری مهر دستیابی دانشگاه تهران به رتبه 368 دنیا را به مسئولان دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران خصوصا اساتید و دانشجویان این دانشگاه تبریک گفته و امیدوار است فاصله کوتاه این دانشگاه با خواسته های مسئولان دانشگاه به زودی جبران و این دانشگاه در میان 300 دانشگاه برتر دنیا نیز قرار گیرد.