تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۸۸ - ۱۰:۱۵

یک استاد علوم ارتباطات گفت: تیراژ پایین نشریات کشور از ناتوانی آنها در تعامل با افکار عمومی ناشی می‌شود و اگر مطبوعات ما در جذب مخاطب موفق بودند آنگاه استقبال مردم از نمایشگاه مطبوعات نیز به مراتب افزایش می‌یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین قندی با بیان اینکه مردم به دلیل عدم جذابیتهای روزنامه‌ها و نشریات کشور تمایل چندانی برای خرید آنها ندارند گفت: در کشور 70 میلیونی ایران تیراژ تمامی نشریات و مجلات آن تنها 2 میلیون نسخه است این در حالی است که بر اساس معیارهای جهانی تیراژ نشریات ما باید بالغ بر 20 میلیون نسخه باشد.

این استاد علم ارتباطات تصریح کرد: در کشوری مانند ترکیه با 68 میلیون نفر جمعیت تیراژ روزنامه صباح آن 7 میلیون نسخه است و یا آمار فروش روزنامه‌ای مانند جمهوریت نیز به 4 میلیون نسخه می‌رسد.

وی ادامه داد: در کشورهای اروپایی و آمریکا نیز تیراژهای میلیونی برای خرید نشریات وجود دارد اما متاسفانه در کشور ما آمار تیراژ نشریات در وضعیت مناسبی قرار ندارد.

به گفته قندی روزنامه‌های ایرانی به لحاظ محتوا کیفیت مطلوبی ندارند و از جهت گرافیک و تصویر نیز چندان دلچسب نیستند.

وی اظهار داشت: صفحه آرایی و گرافیک بیشتر روزنامه‌های ایرانی در وضعیت نامناسبی قرار دارد. این روزنامه‌ها معمولاً صفحه نخست خود را به درج آگهی اختصاص می‌دهند و در این صفحه تنها به ذکر تیتر اخبار مهم اکتفا می‌کنند.

این استاد دانشگاه افزود: در روزنامه‌های مهم و معروف جهان هیچ آگهی در صفحه نخست درج نمی‌شود و اخبار مهم به همراه تمامی جزییات آن در همین صفحه منتشر می‌شود.