بررسی کارشناسان در حالی علل اصلی خشکی دریاچه پریشان را تعدد چاههای مجاز و غیر مجاز در حاشیه این تالاب می داند که یک چاه عمیق در بستر دریاچه در حال حفر است.

به گزارش خبرنگار مهر، در حالی دستور پلمپ چاههای مجاز و غیر مجاز حاشیه دریاچه پریشان از سوی دادستانی کازرون به اداره آب منطقه ای و نیروی انتظامی داده شد، این دریاچه نگون بخت بار دیگر شاهد حفر چاهی عمیق در بستر و در جلوی چشم پاسگاه محیطبانی است که در 100 متری حفاری چاه واقع است.

دریاچه پریشان که به دلیل برداشت بی رویه آب از چاه های اطراف خود، سالهای بی رمقی را سپری می کند به عقیده بسیاری از کارشناسان محیط زیست قربانی فقدان مدیریت در چگونگی اداره چاههایی شده که زمینهای کشاورزی حاشیه دریاچه را سیراب می کند.

این چاه که نزدیک به 25 متر از آن حفر شده درست در بستر دریاچه پریشان قرار دارد که در 4 سال گذشته ساحل دریاچه محسوب می شده است. شواهد نشان می دهد در زمانهایی که کشاورزی منطقه از رونق همیشگی می افتد، دریاچه پریشان توان بازیابی خود را داشته و دریاچه به طور جدی خشک نشده است.

محسن عباسپور فعال محیط زیست در کازرون با تایید حفر چاه در بستر دریاچه پریشان به خبرنگار مهر گفت: بعد از این همه مشکلاتی که برای تالاب پریشان بوجود آمده و به استناد تحقیقات علمی، حفر چاهها علل اصلی خشکی دریاچه در سالهای اخیر بوده است. با این حال علاوه بر وجود چاههای غیر مجاز، تقلب در برداشت آب از چاههای مجاز نیز صورت می گیرد به نحوی که از چاههایی با مجوز 2 اینچ، 5 اینچ آب برداشت می کنند.

عضو موسسه غیردولتی هم اندیشان جوان، حفر چاه اخیر را سئوال برانگیز خواند و تاکید کرد: مجوز این چاه را اداره آب منطقه ای در حالی صادر کرده که چندی پیش دادستان کازرون از آنها خواسته بود بحث حفر چاهها به خصوص چاههای غیر مجاز و برداشت غیر مجاز از چاهها را متوقف کنند تا بتوان دریاچه از مرگ نجات داد.

عباسپور حفر چاه 25 متری در بستر تالاب را نشانه بی توجهی سازمان محیط زیست دانست و گفت: چرا جلوی این فعالیت که در جلوی چشم محیط بانان اتفاق می افتد گرفته نمی شود؟ وقتی با حفر یک چاه در این شرایط وخیم برخورد نمی شود چطور باید انتظار داشت با چاههای غیرمجاز دیگر برخورد شود؟ باید احیای تالاب پریشان را فراموش کرد.