به گزارش خبرنگار مهر در اراک علی روشنایی صبح دوشنبه در سومین جلسه کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان مرکزی با اشاره به اینکه این طرح در حال حاضر در مراحل طرح، بررسی و تصمیم گیری است، افزود: سازمان بهزیستی در نظر دارد برای تحلیل واقعی تر مسائل اجتماعی، شناسنامه اجتماعی استان را با همکاری سازمانهای مختلف تدوین کند و با استفاده از آمار و داده های اجتماعی بتواند فرصتی برای سنجش شاخصهای سلامت اجتماعی فراهم کند.
وی اضافه کرد: با تاکید سازمان بهزیستی کشور این طرح باید تا پایان سال عملیاتی و اجرایی شود که در صورت موفقیت اجرایی آن در استان مرکزی این استان از جمله استانهای پیش قدم در اجرای طرح خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه در هیچ استان کشور تاکنون شناسنامه اجتماعی اجرایی نشده است، اضافه کرد: در این طرح 100 متغیر اجتماعی از جمله وضعیت اشتغال، مهاجرت و آسیب اجتماعی مدون می شود.
وی یکی از مولفه های مهم در برنامه ریزی اجتماعی را شناخت دقیق و کامل از وضعیت موجود اجتماعی دانست و اظهار داشت: این طرح دارای شش مرحله است که دو مرحله آن انجام شده و 30 درصد پیشرفت دارد.
روشنایی اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح را حدود 20 میلیون تومان عنوان کرد و افزود: این طرح با هدف تحلیل داده های آماری و تبدیل آن به اطلاعات، استفاده بهینه از منابع موجود در استان و توسعه اجتماعی استان و ایجاد فرصت جهت سنجش شاخص های سلامت اجتماعی انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: این سازمان به تنهایی نمی تواند از عهده این کار برآید که اجرای آن نیازمند همکاری دیگر دستگاه هاست که در این راستا باید آمار و اطلاعات لازم را تا یک ماه دیگر برای تهیه شناسنامه در اختیار این سازمان قرار دهند.
مدیرکل سازمان بهزیستی استان مرکزی با بیان اینکه این شناسنامه بومی و منطقه ای است و بر اساس هر استان برنامه ریزی می شود گفت: طرح شناسنامه اجتماعی از سوی بهزیستی کشور از سوم شهریورماه امسال ابلاغ شده که باید در 27 آبان ماه فرمهای تکمیلی شده توسط بهزیستی استان جمع آوری، 15 آذر ماه داده های بدست آمده در محیط نرم افزاری توصیف و تحلیل، 16 آذر ماه نتایج اولیه به دفتر امور اجتماعی و شوراهای استانداری ارسال و در 23 آذر ماه نیز طرح نتایج نهایی بدست آمده در کارگروه اجتماعی انجام شود.