به گزارش خبرنگار مهر، سلیمان جعفرزاده یکشنبه شب در مراسم اختتامیه رسانههای اجتماعی "برای بهتر زیستن" با اشاره به اینکه هیچ جامعه ای عاری از مشکلات اجتماعی نیست، گفت: در پیشرفتهترین کشورهای دنیا هم معلولان جسمی، ذهنی، بیکاری، زنان بی سرپرست، اعتیاد و آسیبهای اجتماعی دیگر وجود دارد اما در آنجا اقداماتی انجام میدهند که تا حد ممکن از بروز آسیبها جلوگیری شود که این برنامهها و اقدامات برای ما هم میتواند آموزنده باشد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: شاید یک نماینده فقط یک بار به تهران آمده باشد به همین دلیل به آقای لاریجانی پیشنهاد کرده ام که نمایندگان مجلس را به کشورهای موفق بفرستد تا برنامههای موفق کشورهای دیگر را ببینند، حالا میشود، اسم آن را فرصت مطالعاتی یا هر اسم دیگر گذاشت زیرا نمایندگان مجلس مشاوران زیادی ندارند تا به آنها مشاوره بدهند.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه از مدارس کشور نا امید هستم، افزود: آموزش و پرورش در کشور ما کارایی چندانی ندارد و اکنون وظیفه آموزش نسل جدید را اینترنت و رسانههای جدید به عهده دارند و ما میدانیم که کمتر مدیر مدرسه دولتی فرزندش را به مدرسه دولتی میفرستد.
به گفته جعفرزاده زمانی میتوانیم بگوئیم آسیبهای اجتماعی کنترل شده که از افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و همچنین جمعیت معتادان کشور کم شده باشد اما در شرایطی که صدها هزار نفر پشت نوبتی داریم و اعتیاد هر روز در کشور گسترده تر میشود نمیتوانیم ادعا کنیم کاری کردهایم. البته در زمینه پیشگیری از برخی معلولیتها کارهایی شده اما کافی نیست و آمار بهزیستی هر سال بیشتر میشود.
به گفته وی مسئله مهم در کشور ما این است که معلوم نیست در حاکمیت چه کسی مسئول مسائل و آسیبهای اجتماعی است ما متولی اجتماعی در کشور نداریم. معاونت اجتماعی وزارت کشور هم که بیشتر به مسائل امنیتی توجه دارد و فقط بهزیستی است که متولی ساماندهی و کنترل آسیبهای اجتماعی نیست و باید آسیب دیدگان اجتماعی را نگهداری کند.
جعفرزاده گفت: به نظر من به طور کلی رسیدگی به امور اجتماعی در کشور ما تعطیل است، وزارت کار که فقط مسئول اجرای قانون کار است، وزارتخانههای دیگر هم هیچکدام دغدغه اشتغال و امور اجتماعی مردم را ندارند.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: متولی برای رسیدگی به امور اجتماعی مانند فقر و آسیبهای اجتماعی در کشور وجود ندارد و هیچ دستگاهی مسئول توسعه اجتماعی در کشور نیست.
وی با اشاره به اینکه تهدیدات اجتماعی به امنیت کشور نیز مربوط است، رسیدگی به فقر، زنان بیسرپرست، اعتیاد و سایر آسیبهای اجتماعی وظیفه حاکمیت است، گفت: ما پیشنهاد دادیم، وزارت امور اجتماعی در کشور تأسیس شود اما کسی توجه نکرد.