به گزارش خبرگزاری مهر از تبریز، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز و سرپرست این گروه با اعلام این مطلب گفت: هدف این گروه ساخت یک تیم فوتبال متشکل از پنج ربات است که بتواند به صورت کاملا اتوماتیک با تیم مشابه مسابقه بدهد.
دکتر جعفر صبحی، بخش طراحی الکترونیک ، طراحی مکانیک، پردازش تصویر و هوش مصنوعی را از جمله زیر گروههای اعضای رباتیک دانشگاه تبریز اعلام کرد و گفت: در رشته رباتهای فوتبالیست سایز کوچک هر تیم شامل پنج ربات است که در یک زمین 6×4 متری طبق استاندارد سازمان Robocup به مسابقه می پردازند.
وی با اشاره به نحوه کار این رباتها افزود: در این مسابقهها کل زمین مسابقه به صورت مداوم توسط دوربینهای نصب شده در بالای زمین عکسبرداری میشود و تصاویر گرفته شده به کامپیوتر مرکزی ارسال میشود.
سرپرست این گروه علمی فنی افزود: در کامپیوتر مرکزی این تصاویر پردازش شده و نتایج آن شامل موقعیت زمین و رباتهای خودی و حریف و توپ، در اختیار بخش هوش مصنوعی قرار می گیرد.
دکتر صبحی با بیان اینکه بخش هوش مصنوعی با استفاده از الگوریتم های هوشمند استراتژی تیم را تعیین کرده و تصمیم گیری میکند، افزود: بر این اساس این بخش سپس دستورات مورد نیاز را از طریق یک کانال رادیویی به رباتها ارسال می کند و رباتها دستورات رسیده از بخش هوش مصنوعی را اجرا می کنند.
به گفته وی، هر روبات شامل یک مدار پردازنده ، یک سیستم حرکتی شامل چهار موتور ، سیستم ضربهزن و دریبلر است.
دکتر صبحی با اشاره به اینکه گروه رباتیک دانشگاه تبریز فعالیت خود را تحت نظارت قطب علمی مکاترونیک این دانشگاه در سال 1387 در رشته ساخت ربات های فوتبالیست سایز کوچک آغاز کرده است، افزود: تیم رباتیک دانشگاه تبریز تاکنون موفق به ساخت نمونه اولیه ربات شده است و سایر بخشها نیز به صورت موازی در حال پیشرفت است .
بر پایه همین گزارش، عبدالحمید معلمی، طاهر حکمت فر ، هادی غریب دوست، امیر ادهمی ، مهدی خنتان ، امین درستانیان دانشجویان رشته های الکترونیک ، مکانیک و فناوری اطلاعات (IT) از جمله اعضای فعال ساخت ربات فوتبالیست گروه رباتیک دانشگاه تبریز هستند.