در پی انتشار نامه برخی از نوازندگان ارکستر موسیقی ملی با عنوان"سکوت تلخ تنها ارکستر ملی کشور" در خبرگزاری مهر روابط عمومی بنیاد رودکی توضیحاتی ارائه داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر متن توضیحات روابط عمومی و امور بین الملل بنیاد رودکی در پاسخ به انتقادات مطرح شده در خبر مزبور بدین شرح است : قطعاً تاسیس ارکستر موسیقی ملی ایران نقطه عطفی در تاریخ موسیقی ایران به حساب می آید به گونه ای که در دهه گذشته مخاطبین موسیقی ایرانی شاهد اجراهای بسیار خوبی از ارکستر بوده اند، همچنین ارکستر توانسته است شخصیت های هنری جدیدی را به جامعه معرفی نماید و در مجموع کارنامه قابل قبولی را علیرغم کاستی هایی که وجود داشته است از خود به یادگار بگذارد. این کارنامه قطعاً حاصل زحمات بی دریغ استاد فخرالدینی در مقام رهبر ارکستر ملی، اعضای ارکستر ملی و حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر هنرمندانی است که با ارکستر همکاری داشته اند که جا دارد از تمامی آنها قدردانی و تشکر ویژه داشت و قطعاً تاریخ موسیقی کشور آن را در حافظه خویش جاودانه خواهد ساخت. صیانت از جایگاه هنر موسیقی ایرانی با پشتوانه ای چند  هزار ساله، رسالت سنگینی است که ارکستر موسیقی ملی جلودار آن خواهد بود.

 بر همین اساس همواره برنامه ریزی های آتی این ارکستر و راه های توانمند ساختن آن از دغدغه های همیشگی مدیران موسیقی کشور بوده و هست. قطعاً برای بهترین بودن و حفظ چنین جایگاهی نیاز است از تمامی توان بالقوه و بالفعل کشور کمال استفاده را داشت.

 اکنون پس از گذشت بیش از یک دهه از فعالیت ارکستر موسیقی ملی ایران زمان مناسبی است تا برای دهه پیش رو برنامه ریزی جامعی برای ارتقاء هرچه بیشتر ارکستر به عمل آید. بر همین اساس معاونت محترم هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت اجرایی نمودن اصل 44 قانون اساسی و ماده 88 قانون برنامه سوم توسعه موضوع را به بنیاد رودکی پیشنهاد و مسئولان بنیاد آن را در اولین جلسه هیئت مدیره در سال87 مطرح و پس از بحث و بررسی های فراوان به استناد صورتجلسه 31/3/88 هیئت مدیره که معاون محترم امور هنری و مشاور اجرایی معاونت هنری به عنوان اعضای اصلی هیئت مدیره و متولی هنر کشور و بنا بر توافق با دفتر موسیقی که متصدی ارکستر ملی از سال 77 تا کنون بوده و برنامه های سالانه ارکستر را طراحی و اجرا می نمود مقرر نمودند با پرداخت هزینه نگهداری ارکستر به مدت 2 سال نسبت به واگذاری مدیریت ارکستر به بنیاد فرهنگی هنری رودکی که موسسه عمومی غیردولتی است اقدام نماید به تصویب رسید.

 ارکستر ملی با توجه به نیاز و ظرفیت های موجود ارزیابی جدیدی عمدتاً در محورهای زیر به عمل آورد:

- ایجاد بستری مناسب جهت بهره گیری بیشتر از توان موسیقیدان های کشور در خلق آثار جدید.

- گسترش اجراهای ارکستر ملی در استان ها و شهرستان های مختلف.

- برنامه ریزی جهت جذب بهترین های موسیقی کشور در ارکستر

- ایجاد تسهیلات در خور جهت اعضاء ارکستر

- ایجاد تعامل ارکستر با مراکز موسیقی جهان

 بر این اساس به منظور دست یازیدن به اهداف فوق معاونت محترم هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم گرفت ارکستر ملی را به بنیاد فرهنگی هنری رودکی واگذار نماید تا با توجه به اساسنامه بنیاد و ضوابط حاکم بر آن شرایط مناسب تری را برای حمایت از ارکستر ملی فراهم نماید.

 لازم به یادآوری است اولین اجرای ارکستر در سال جاری علیرغم فروش بلیت و اطلاع رسانی گسترده، توسط رهبر محترم ارکستر لغو گردید.

 همزمان نیز علیرغم نهایی شدن این واگذاری، استاد فخرالدینی اعلام داشتند که به علت خستگی و کهولت سن قادر به انجام مسئولیت رهبری تمام وقت نیستند و ترجیح می دهند به صورت رهبر میهمان و در مقام مشاور ارکستر ادای مسئولیت نمایند.

 علیرغم موارد فوق همچنان اصرار بر این است که فعالیت ارکستر با حضور استاد فخرالدینی استمرار یابد و بر این اساس از طرق مختلف این درخواست به اطلاع ایشان رسانده شده است که این موضوع را می توان از دلایل اصلی آغاز به کار فعالیت ارکستر ملی برشمرد. در غیر این صورت مسئولین مربوطه موظف خواهند شد تا با رایزنی های کارشناسی، رهبر جدیدی را برگزینند.

 ای کاش در طول این سالها جوانان مستعد و شایسته در کنار رهبر توانمند علاوه بر شاگردی امتحان خویش را به مردم پس می دادند تا در صورت عدم تمایل افراد چه در رهبری و نوازندگی موسیقی کشور دچار چالش نمی شد و این امر جز با همت اصحاب موسیقی محقق نمی گردد.

علیهذا گروه کارشناسی بنیاد رودکی علیرغم عدم تحویل قطعی ارکستر ملی به بنیاد، در حال مطالعه و برنامه ریزی برای ارکستر می باشد و همه تلاشها بر این است تا ارکستر ملی بتواند با اطمینان و قدرت به فعالیت خویش ادامه داد و تجلیگاه هنر موسیقایی کشور باشد.

توضیح مهر: با توجه به موارد مطرح شده در نامه برخی از نوازندگان ارکستر که از جمله به تعطیلی پنج ماهه تمرینات، مضرات خصوصی سازی فعالیت های فرهنگی که در جهت هویت بخشی به فرهنگ ملی قرار دارند، بیمه نوازندگان و...اشاره شده است توضیحات ارائه شده از سوی بنیاد رودکی پاسخگوی این موارد نیست .به هرحال در گفتگوی مشروح مهر با مدیر عامل بنیاد رودکی مسائل مطرح شده پیرامون ارکستر ملی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است که متعاقبا منتشر می شود.