پژوهشگران ژاپنی و آمریکایی در دو تحقیق مستقل ژنهایی را شناسایی کردند که جهش های ژنتیکی آنها در بروز بیماری پارکینسون دخالت دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیق اول را محققان دانشگاه کوب در ژاپن با بررسی 2 هزار و 11 بیمار مبتلا به پارکینسون و 18 هزار و 381 شرکت کننده غیر بیمار ژاپنی و تحقیق دوم را محققان موسسه ملی بهداشت آمریکا با تمرکز بر روی 5 هزار شرکت کننده اروپایی انجام دادند.

با مقایسه نتایج این دو تحقیق که در مجموع 25 فرد را زیر نظر قرار داده بود، محققان نقش کلیدی جهش ژنهای PARK16، SNCA و LRRK2 را در بروز بیماری پارکینسون کشف کردند و همچنین نشان دادند که ژنهای دیگری مثل BST1 و MAPT تنها در برخی نژادها در بروز این بیماری نورولوژیکی دخالت دارند.

براساس گزارش نیچر ژنتیک، این تحقیقات در مقیاس تا این حد وسیع اجازه می دهند که دانشمندان رایج ترین تغییرات ژنتیکی میان بیماران پارکینسونی را شناسایی کنند همچنین نشان می دهد که در بروز این بیماری نه تنها عوامل غیر ارثی و محیطی دخالت دارند بلکه عوامل ارثی نیز در این بیماری نقش مهمی ایفا می کنند.

از سوی دیگر یکی از دو بنیانگذار موتور جستجوی گوگل نیز یک جهش ژنتیکی دارد که خطر ابتلا به این بیماری را در وی افزایش می دهد به همین منظور این بنیانگذار گوگل میلیونها دلار را به مطالعه در خصوص بیماری پارکینسون و نقش ژنها در توسعه این بیماری اختصاص داده است.

پارکینسون بیماری بسیار شایعی است که به 1 تا دو درصد از جمعیت بالای 65 سال آسیب می رساند.