بوشهر - خبرگزاری مهر: سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی کشور گفت: خشکسالی، آبهای زیرزمینی کشور را با بیلان منفی شش تا 6.5 میلیارد مترمکعب روبرو کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر در بوشهر، سید رحیم سجادی ظهر سه شنبه در همایش منطقه‌ای مدیریت خشکسالی و بهره ‌برداری از آب‌های نامتعارف در کشاورزی با بیان اینکه بیشترین منابع آب کشور زیرزمینی است، افزود: 15 میلیارد مترمکعب آب کشور از منابع سطحی، 45 میلیارد مترمکعب از چاه‌ها، 18 میلیارد مترمکعب از چشمه‌ها و هشت میلیارد مترمکعب نیز از قنوات تأمین می‌شود.

وی در خصوص توزیع بارندگی در سطح کشور نیز گفت: حدود 70 درصد بارندگی ایران در 25 درصد سطح کشور و 30 درصد بارندگی نیز در 75 درصد سطح کشور صورت می ‌گیرد.

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: میزان تولیدات اراضی زراعی و باغی در اراضی آبی و دیم در ایران به ترتیب 92 و 40 درصد است در حالیکه این میزان در جهان هشت و 60 درصد است.

سجادی تاکید کرد: اصلاح و بهینه‌ سازی روش‌ های آبیاری، پایش اثربخشی پروژه‌های آب و خاک، استفاده از آبهای نامتعارف، احیا و بهسازی خاک‌های اراضی کشاورزی از برنامه ‌های مهم سال آینده این معاونت است.

همچنین در پیامی که از سوی وزیرجهاد کشاورزی به همایش مدیریت خشکسالی ارسال شده بود نیز آمده است خشکسالی های ادواری در بخشهایی از کشور، هر از چند گاه اتفاق می افتد و خسارات زیادی به تولید کنندگان بخش کشاورزی و کشور تحمیل می کند.

وزیرجهاد کشاورزی در پیام خود آورده است: میانگین دوره زمانی خشکسالی در فاصله سال های 38 تا 80 حدود 6.5 سال بوده است و شواهد آماری نشان می دهد که فاصله بین دوره های خشکسالی به حدود چهار تا پنج سال کاهش یافته است.

در پیام خلیلیان آمده است، آخرین دوره خشکسالی وسیع کشور از سال 86 شروع شده و همچنان در سطح محدودی از کشور ادامه دارد و خسارات زیادی به منابع آب و کشاورزی این مناطق وارد کرده است.

وی اضافه کرده است: اثرات خسارت بار خشکسالی در ابعاد مختلف، برنامه ریزی های توسعه ای کشور را دچار رکود کرده و بحرانهای گسترده سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در نواحی مختلف کشور ایجاد می کند.

خلیلیان آورده است: آثار زیانبار خشکسالی در سالهای اخیر بر منابع آب، کشاورزی، تولیدات دامی، مراتع، مهاجرت، طغیان آفات و بیماریهای گیاهی، بهداشت و درمان بسیار زیاد بوده است که با برنامه ریزی و مدیریت می توان به صورت ناحیه ای، ملی، منطقه ای، اثرات آنرا کاهش داد.