۲۴ آذر ۱۳۸۸، ۱۶:۵۵

داجمر اعلام کرد:

عبور موفق کشتیرانی جمهوری اسلامی از بحران حمل و نقل دریایی

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: با وجود بحران در حمل و نقل دریایی جهان و تحریم‌های صورت گرفته اما با استفاده درست ، تهدیدهای موجود همگی به فرصت تبدیل شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین داجمر امروز در جمع خبرنگاران گفت: به دنبال بحران جهانی اقتصاد، حمل‌ونقل دریایی که 90 درصد حمل و نقل جهانی را در بر می‌گیرد با افت شدید مواجه شده و شرکت‌های بزرگ کشتیرانی با بحران و کمبود شدید نقدینگی روبرو شدند.

وی با اشاره به اینکه کاهش تقاضا، کرایه‌های حمل و نقل نیز به شدت کاهش یافت افزود: تعداد زیادی از شرکت های کشتیرانی طی دو سال اخیر ورشکست شده و بخش قابل توجهی نیز زیان اعلام کرده‌اند.

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران درخصوص تاثیر بحران جهانی بر عملکرد این شرکت گفت: با توجه به تنوع فعالیت‌ها، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بحران موجود را مدیریت کرده است.

وی عملکرد کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکتهای تابعه آن را طی 18 ماه اخیر با افزایش 6/6 درصدی میزان حمل اعلام کرد که از 9/20 به 3/22 میلیون تن رسیده است و در ادامه گفت: با وجود افزایش تناژ، درآمد کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با 49 درصد کاهش از 4/1 میلیارد دلار به 721 میلیون دلار رسید.

داجمر عملکرد کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در واردات را با کاهش 7/25 درصدی تناژ اعلام کرد و گفت: این رقم از 9 میلیون تن به 7/6 میلیون تن رسیده است.

وی از رشد 24 درصدی حمل کالاهای صادراتی توسط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران طی هشت ماه ابتدایی سال خبر داد و گفت: این رقم از 1/3 میلیون تن به 9/3 میلیون تن رسید و در بخش حمل و نقل بین المللی نیز تناژ کالاهای حمل شده از 7/8 میلیون تن به 7/11 میلیون تن رسیده است.

داجمر از کاهش 67 درصدی درآمد حمل کالاهای فله توسط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: در بخش حمل کانتینر نیز با وجود افزایش پنج درصدی حمل کانتینر ، درآمد این بخش با 20 درصد کاهش مواجه شد.

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران افزود: این شرکت در بخش حمل جنرال کارگو نیز با کاهش 20 درصدی تناژ و 46 درصدی درآمد مواجه شده است.

وی شاخص حمل کانتینر از ابتدای سال تا امروز را با کاهش 13 درصدی اعلام کرد و گفت: شاخص بخش فله (BDI) در بازار جهانی در ابتدای سال حدود 1800 بود اما امروز به 3600 رسیده است که حاکی از دو برابر شدن این شاخص است.

وی افزایش شاخص BDI را بدلیل رشد اقتصادی چین و آمریکا در ماههای اخیر اعلام کرد و گفت: این دو اقتصاد توانستند اقتصاد جهانی را به حرکت درآورند.

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از تحقق اهداف این شرکت در توسعه ناوگان تا پایان برنامه چهارم خبر داد و گفت: در سال جاری 13 فروند کشتی به ناوگان گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران اضافه و 6 فروند نیز خارج شده به طوری که ظرفیت ناوگان این شرکت تا 390 هزار تن اضافه شده است.

وی به قرارداد ساخت 85 فروند کشتی با ظرفیت 5/3 میلیون تن توسط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: این کشتی‌ها 5/3 میلیارد دلار افزایش داشته که تاکنون 41 فروند تحویل شده و 44 فروند تا سال 2012 به ناوگان افزوده شد.

داجمر ظرفیت ملی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را حدود 4/5 میلیون تن با 161 فروند کشتی و 7/13 سال متوسط سن بهره برداری شده است بیان داشت و افزود: امیدواریم اولین کشتی ساخت داخل در بهمن ماه و با ظرفیت 2200 TEU‌ کانتینر به ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران اضافه شود.

وی از تحویل پنج فروند کشتی جدید ساخت خارج به کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تا پایان امسال خبر داد و گفت: مجموع کشتی‌های ورودی به ناوگان این شرکت تا پایان امسال به 19 فروند خواهد رسید.

داجمر در خصوص قرارداد کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با شرکت ایزوایکو گفت: باتوجه به اینکه 90درصد هزینه ساخت سه فروند از کشتی های این قرارداد پرداخت شده است، این شرکت در انتظار تحویل کشتی های باقی مانده است.

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران حداکثر تاخیر تحویل کشتی های سفارشی به ایزوایکو را 120 روز اعلام کرد و گفت: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بخاطر منافع ملی و اولین تجربه ساخت داخل این تاخیرات را خواهد پذیرفت.

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از توقف سفارش ساخت کشتی به خارج به دلیل بحران اقتصادی فعلی خبر داد و گفت: اگر کشتی سازی های داخل تعهد ساخت کشتی با استانداردهای جهانی و تحویل به موقع را بدهند، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نیز سفارش خود را به آنها خواهد داد.

به گفته داجمر 45 فروند کشتی سفارشی که هنوز ساخت آن شروع نشده با جلسات گذاشته شده و تفاهم های بدست آمده با یک سال تاخیر آغاز ساخت مواجه خواهند شد اما موضوع فسخ قرارداد ساخت در دستور کار نیست .

وی با اشاره با اعتبار کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در سطح جهانی گفت: خوشبختانه تقاضاها برای حمل کالا توسط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به صورتی است که در برخی خطوط با کمبود کشتی مواجه ایم.

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران خواستار حمایت ویژه دولت از این شرکت به دلیل تحریم های صورت گرفته شد و تاکید کرد: شرکتهای ایرانی باید در این دوران ناوگان ملی خود را مورد توجه قرار دهند.

وی با اشاره به تحریم صورت گرفته از سوی دولت انگلیس گفت: این تحریم های به بیمه های انگلیسی هم مربوط می شد و به دلیل اینکه بیمه های بزرگ در انگلیس هستند ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در یک دوره کوتاه با شکست مواجه شد.

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران افزود: در مقابل این تحریم انگلیس در کوتاه مدت با یک بیمه اروپایی دیگر به توافق رسیدیم و تمامی کشتیهای این شرکت بیمه هستند.

کد خبر 1001197

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha