سید محسن ثمره هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهار داشت: طی 10 سال گذشته به دلیل کمبود بارندگی در استان کرمان شاهد کاهش منابع آبی در سراسر استان کرمان بوده ایم که در زمینه منابع آبی موجود با چالش مواجه شدیم.
وی عنوان کرد: با این وجود به دلیل حجم بالای کشاورزی در استان کرمان 95 درصد از آبهای استحصالی در استان کرمان در بخش کشاورزی استفاده می شود.
ثمره هاشمی افزود: از مجموع آب مصرفی بخش کشاورزی در استان کرمان به دلیل استفاده از روشهای آبیاری سنتی در این بخش نزدیک به 75 درصد از آب هدر می رود و با توجه به شرایط کم آبی در استان رفع این مشکل بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر تسهیلات آبیاری مکانیزه به صورت 50 درصد بلاعوض و 50 درصد وام کم بهره در اختیار کشاورزان قرار گرفته است اما باید در این راستا فرهنگسازی بیشتری انجام شود.
مدیرعامل آب منطقه ای کرمان عنوان کرد: از پنج درصد آب باقیمانده در استان دو درصد در بخش صنعت و سه درصد در بخش شرب استفاده می شود.
وی اضافه کرد: سطح آبهای زیرزمینی در استان کرمان در مناطق مختلف به دلیل برداشت بی رویه از منابع آبی نیز بین 30 سانتیمتر تا 20 متر کاهش یافته و در صورت ادامه این روند، مخازن منابع آبی غیر قابل ترمیم خواهند بود چون پس از خارج شدن آب از منابع آبی زمین نشست می کند و مخزن نگهداری آب از بین می رود.
وی افزود: میزان بارندگی استان کرمان به طور معمول نیز از میزان بارندگی در بسیاری نقاط کشور و دنیا کمتر است چون کرمان در منطقه خشک جغرافیایی قرار گرفته است اما همین میزان بارش نیز در بسیاری از مناطق استان به وقوع نپیوسته است.
نظر شما