کشف 33 جفت سیاهچاله در حال برخورد

کشف 33 جفت سیاهچاله در حال برخورد

گروهی از اخترشناسان در دانشگاه کالیفرنیا اعلام کردند موفق به کشف 33 جفت از سیاهچاله های در حال تلفیق در کهکشانهای دوردست شده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، رصدهای اخترشناسان نشان داده است که تقریبا تمامی کهکشانها از یک ابرسیاهچاله مرکزی با جرمی چندین میلیون یا میلیارد بار بیشتر از خورشید برخوردار است و کهکشانها نیز معمولا برای شکل دادن به کهکشانی جدید با یکدیگر برخورد کرده و یکی می شوند.

از پی آمدهای چنین پدیده ای یعنی تلفیق دو کهکشان ترکیب دو سیاهچاله و تشکیل یک سیاهچاله فوق عظیم و جرمگین تر خواهد بود. دو سیاهچاله در این مرحله در مسیری مارپیچی به سمت مرکز کهکشان حرکت کره و با ستارگان اطراف خود وارد کشمکش گرانشی خواهند شد که نتیجه این فرایند تلفیق سیاهچاله ها خواهد بود.

این پدیده در کهکشان زمین نیز رخ خواهد داد، زمانی که در حدود سه میلیارد سال دیگر، کهکشان راه شیری با کهکشان آندرومدا برخورد کند. اخترشناسان انتظار مشاهده تعداد زیادی از این سیاهچاله های درحال تلفیق را دارند اما تا کنون تنها موفق به رصد تعداد محدودی از آنها شده اند.

محققان دانشگاه کالیفرنیا گزارش رصد 33 جفت جدید از این نوع سیاهچاله ها را به منظور کاهش دادن تفاوت میان سیاهچاله های رصد شده و ناشناخته اعلام کردند. این محققان برای جستجوی ابرسیاهچاله های در حال برخورد از شتاب سیاهچاله ها و طیف نوری به جامانده از کهکشانها استفاده کردند.

این رصدها از این رو با ارزش خوانده می شوند که می توانند نشان دهند سیستمهای سیاهچاله ای دوتایی نسبت به آنچه در گذشته تصور می رفت بسیار رایجترند. همچنین این سیستمهای دوتایی می توانند دفعات برخورد کهکشانها با یکدیگر را طی زمان تعیین کنند.

بر اساس گزارش زی نیوز، با بررسی همین سیستمها اخترشناسان توانستند نشان دهند که کهکشانهای سرخ رنگ از چهار تا هفت میلیارد سال پیش، هر یک میلیارد سال یک بار با یکدیگر برخورد کرده اند.

کد خبر 1011866

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha