به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، غلامرضا منتظری عصر شنبه در نشست با کانونهای مساجد استان در گرگان افزود: کانونها به عنوان یک ضرورت در سنگر علم و دین تشکیل شدند تا پاسخگوی بخشی از نیازهای فکری، فرهنگی و معنوی اقشار مختلف باشند.
وی راه اندازی کانون ها را یک رخداد با برکتی ارزیابی کرد و افزود: آثار و ثمرات نیکوی این کانون ها روز به روز در حال گسترش و تعمیق است.
منتظری کانونها را مرکز امنی برای حضور نیروهای علاقمند به حوزه های فرهنگی هنری خواند و گفت: در سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی ایران هر روز نسبت به پیشین احساس نیاز ما به این مراکز بیشتر خواهد شد.
وی، مقبول بودن کانونها، دسترسی آسان علاقمندان به حوزه فرهنگ و هنری دینی به خدمات کانونها، حرکت خالصانه و مخلصانه اداره کنندگان کانونها در عرصه های فرهنگی و هنری، حضور موثر در مناطق محروم و نیمه برخوردار و قرار داشتن در پایگاهی مقدس به نام مسجد را از مزیتها و امتیازات کانونهای مساجد و تکیه گاه مطمئنی برای این نهاد فرهنگی و هنری برشمرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان در خصوص رویکرد و اهداف کانونهای فرهنگی هنری مساجد نیز، گفت: فراهم کردن مقدمات شناسایی قابلیتها و ظرفیت های فرهنگی هنری علاقمندان به حوزه مسجد، برنامه ریزی به منظور رشد و شکوفایی استعدادها، بهره مندی از قابلیت ها و ظرفیت ها در جهت بیان ارزش ها و آموزه های دینی، افزایش هر چه بیشتر جاذبه های مسجد و جلب و جذب نسل جوان برای حضور موثر و فعال در سنگر مقدس مساجد کشور و پاسخگویی به نیازهای اساسی نوجوانان و جوانان در عرصه های فکری، فرهنگی و اعتقادی باید در دستور کار کانون های فرهنگی هنری مساجد قرار بگیرد.
وی فلسفه وجودی کانون ها را از یک سو پاسخگویی به نیازهای فکری و فرهنگی بیان کرد و افزود: مصونیت بخشی به نوجوانان و جوانان در مقابل هجمه های فرهنگی و شبهات متعددی که توسط دشمنان، مغرضان و جاهلان برای به انحراف کشانیدن جامعه اسلامی طراحی می شود، از دیگر وظایف کانون ها است.
منتظری بیان داشت: بدون تردید چنانچه کانونها با طرحی هدفمند و برنامه ریزی منطقی و هوشمندانه به تدبیر امور مبادرت کنند می توانند با تعمیق بینش فکری، مذهبی و سیاسی و اجتماعی نوجوانان و جوانان و ارتقای سطح دانش و بینش مذهبی آنان، مجموعه و جامعه هدف را برای دفاع از ارزش ها و صدور تاثیرگذار آموزه های دینی به دیگران محیا و آماده کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با بیان اینکه غایت جنگ نرم، سست کردن اعتقادات دینی و مقابله با ارزشهای اسلامی است، گفت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد می توانند با تقویت بنیه های اعتقادی و روحیه اعتماد به نفس و خود باوری با الهام از فرهنگ ایرانی و اسلامی آثار تخریبی شبیخون دشمن را خنثی کرده و حتی جنبه تاثیرگذاری خود را بر دیگر فرهنگ ها و اندیشه ها تقویت کنند.
منتظری در خصوص جایگاه کانون های مساجد در فعالیتهای فرهنگی و هنری استان، افزود: کانونهای مساجد با توجه به قلمرو ماموریت خود در عرصه ی فعالیت های فرهنگی و هنری استان نقش موثری داشته و از منزلت و جایگاه قابل دفاعی برخوردارند.
وی برگزاری جشنواره ها، طرح های قرآنی، فعالیت های پژوهشی، حمایت از استعدادهای فرهنگی هنری، نکوداشت مناسبت های مذهبی و همایش های علمی را از جمله فعالیت های متنوع و تاثیرگذار کانون ها بیان کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان یکی از راه های تقویت حوزه فرهنگ و هنر را کادرسازی و تربیت نیروهای مستعد دانست و گفت: در سیاست های استانی نیز به آموزش و تریت نیروی انسانی در رشته های مختلف فرهنگی و هنری تاکید ویژه ای شده است تا در افق پیش رو شاهد بهره مندی از این قابلیت ها در مقیاس گسترده تر از ادوار پیشین باشیم.
وی آموزش را نردبان دانایی و مقدمه توانایی خواند و افزود: کانون ها زمانی می توانند به رسالت خطیر خود به نحو شایسته عمل کنند که از نیروی انسانی کارآمد و مردمی برخوردار باشند.
منتظری از مدیران کانون های فرهنگی و هنری مساجد خواست: شناسایی و تربیت نیروهای مستعد را به عنوان اولویت اساسی خود قلمداد کنند و ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیز با بهره مندی از استادان و چهره های نام آشنا و اعزام آنان به مراکز استان ها زمینه تحقق این مهم را فراهم کنند.
نظر شما