به گزارش خبرنگار مهر، این مراسم با هدف قدردانی از زحمات داوران جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و نیز جایزه جهانی کتاب سال در چندین دوره اخیر یکشنبه هفته آینده (9 اسفند) در هتل لاله تهران برگزار میشود.
بیش از 500 نفر از استادان دانشگاه و حوزه کار داوری جایزه کتاب سال را بر عهده داشتنهاند با این حال در ضیافت شام وزیر 200 داور حضور خواهند داشت که البته این افراد کسانی هستند که در دورههای متعددی از جایزه، داوری آثار را انجام دادهاند.
پیشتر علی اوجبی دبیر دوره اخیر جایزه کتاب سال در گفتگو با خبرنگار مهر، از برگزاری چنین جلسهای میان داوران و وزیر ارشاد و به فاصله زمانی کوتاه پس از مراسم اختتامیه خبر داده بود.
از سوی دیگر در این جلسه آئیننامه جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران که اخیراً و پس از 27 سال مورد بازبینی قرار گرفته، با حضور تعدادی از داوران و وزیر ارشاد بررسی و تغییرات اولیه صورت گرفته در آن به بحث گذاشته میشود.
با این حال آئیننامه بازبینیشده باید پس از تائید وزیر ارشاد از تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بگذرد.
از جمله اصلاحات اولیهای که در این آئیننامه صورت گرفته، تمهیداتی است که با هدف از بین بردن روند تکراری نبود اثر برگزیده در برخی شاخهها و به ویژه ادبیات داستانی (در چند سال اخیر) صورت گرفته است.
بر اساس آئیننامه سنتی داوری جایزه کتاب سال که شورای عالی انقلاب فرهنگی از 27 سال قبل به برگزارکنندگان آن ابلاغ کرده، تنها اثری شایسته معرفی به عنوان برگزیده است که از 100 امتیاز موجود حداقل 90 امتیاز را کسب کند. این در حالی است که در بسیاری از موارد یک اثر درخور توجه به امتیاز 90 نمیرسد و به ناچار آن رشته برگزیده نخواهد داشت.
تغییر شیوه داوری به شیوه مقایسهای که معرفی سه اثر را به عنوان رتبههای اول تا سوم میسر میکند، از دیگر تغییراتی است که در آئیننامه جایزه کتاب سال صورت گرفته است.
نظر شما