به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی تمدن روز چهارشنبه در برنامه ای که به مناسبت هفته سلامت در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، به مشکلات زندگی شهری اشاره کرد و افزود: تهران عملکرد یک استان، شهر و یا منطقه را ندارد. تمام مراکز درمانی تهران عملکردی ملی و فراملی دارند و به جز جمعیت 14 میلیون نفری این استان، از استانهای دیگر نیز به مراکز درمانی پایتخت مراجعه میشود.
وی با غیرقابل تحمل خواندن وضعیت توزیع مراکز درمانی در تهران، ادامه داد: بیمارستانهای تهران در محاصره ترافیک، دود و آلودگیهای صوتی قرار دارند و نفس کشیدن برای بیمارستانهای تهران مشکل شده است.
تمدن افزود: به این منظور کمیته ای برای احداث شهرکی با عنوان "شهرک سلامت" در نزدیکترین نقطه به تهران تشکیل شده تا در این شهرک تنها خدمات درمانی و بیمارستانی ارائه شود.
وی از تشکیل کمیته کاهش جمعیت تهران در استانداری تهران خبر داد و گفت: بررسیها به این منظور آغاز شده تا بتوانیم در بحث سبک سازی شهر تهران به عنوان یکی از پارامترهای شهرنشینی و سلامت ورود کنیم.
استاندار تهران در ادامه با اشاره به توجه دولت به سلامت در قانون هدفمند کردن یارانهها از طریق افزایش توانمندی خانوار، گفت: در قانون هدفمند کردن یارانهها سعی شده تا در انواع بیمه ها سهم دولت از محل یارانهها افزایش و سهم مردم کاهش یابد. الگوی این موضوع در وزارت رفاه آماده شده است. از طرف دیگر سرانه درمان نیز سرانه خوبی نیست و دولت نیز این موضوع را قبول دارد اما به ناچار باید متناسب با منابع پیش رفت.
تمدن با مهم خواندن مسئولیت دولت در امر سلامت، گفت: یکی از دغدغههای جدی دولت در قانون هدفمند کردن یارانهها بحث سلامت است.
استاندار تهران گفت: مقرر شده است که 50 درصد درآمد ناشی از حذف یارانهها به درآمد خانوادهها تزریق شود و حدود 20 درصد یارانه صرف نظام جامع تامین اجتماعی به منظور بالا بردن قدرت خانوادهها برای فراهم کردن مسائل سلامت و 30 درصد یارانهها نیز در حوزههای عمومی هزینه شود.
نظر شما