۱ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۰:۱۸

گزارش خبری مهر/

ادامه وضعیت شکننده سیاسی در مصر/ درخواست لغو مصونیت 3 نماینده مجلس

ادامه وضعیت شکننده سیاسی در مصر/ درخواست لغو مصونیت 3 نماینده مجلس

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: در حالی که تنها چند روز از درخواست برخی نمایندگان پارلمان مصر برای سرکوب مخالفان دولت می گذرد، ده ها فعال مصری در اعتراض به این اقدام با برپایی تظاهرات لغو مصونیت قضایی این نمایندگان را خواستار شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های خبری، بعد از ظهر روز گذشته ده ها فعال مصری در اعتراض به درخواست 3 نماینده پارلمان این کشور برای سرکوب مخالفان دولت در مقابل پارلمان مصر تظاهرات بر پا کردند.

حاضران در این تظاهرات که اغلب آنها وابسته به جنبش 6 آوریل بودند رفع مصونیت [قضایی] این نمایندگان را خواستار شدند. شرکت کنندگان در این تظاهرات با اعلام اینکه از خشونت پلیس در تظاهرات ها نمی هراسند شعارهایی را علیه دولت و حسنی مبارک رئیس جمهور مصر سر دادند.

در همین حال برخی از نمایندگان مخالف و مستقل از جمله ایمن نور رهبر حزب مخالف الغد در این تظاهرات شرکت داشتند. به گفته نور، درخواست برخی نمایندگان پارلمان مبنی بر قلع و قمع مخالفان دولت جنایتی به تمام معنا است.

نور خاطرنشان کرد: لغو مصونیت [قضایی] این نمایندگان کافی نیست بلکه باید محاکمه و زندانی شوند زیرا در بیشتر کشورهای توسعه نیافته جهان نیز نمایندگان پارلمان خواستار کشتن افراد حاضر در راهپیمایی های مسالمت آمیز نیستند.

در همین راستا سازمان عفو بین الملل نیز درخواست نمایندگان پارلمان مصر برای سرکوب مخالفان را محکوم کرد و آن را اقدامی تحریک آمیز در راستای کشتار غیر نظامیان بی گناه دانست.

"نشات القصاص"، "احمد ابوعقرب "و "رجب هلال" سه تن از نمایندگان پارلمان مصر اخیرا در پیامی به وزارت کشور اعلام کردند که نیروهای امنیتی مصر باید اصلاح طلبان و طرفداران جنبش 6 آوریل را که در اعتراض به سیاست های دولت تظاهرات بر پا می کنند هدف تیراندازی قرار دهند.

جنبش 6 آوریل در سال 2008 و در پی تظاهرات کارگری شکل گرفت که در همان سال با سرکوب نیروهای پلیس مواجه و پس از آن به یک جنبش سیاسی تبدیل و اصلاحات در مصر را خواستار شد. این جنبش مورد حمایت برخی احزاب مخالف دولت قرار دارد.

جنبش مذکور به دنبال لغو قانون وضعیت اضطراری در مصر است که از 30 پیش در این کشور به اجرا درآمده است. اصلاح برخی بندهای قانون اساسی از جمله بند 76 در رابطه با حقوق نامزدی و انتخابات و بند 77 مربوط به حق دائمی نامزدی رئیس جمهوری در انتخابات ریاست جمهوری و بند 88 مربوط به نظارت قضایی بر انتخابات از دیگر خواسته های جنبش 6 آوریل به شمار می رود.

کد خبر 1068096

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha