به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، احمد بالان شامگاه چهارشنبه در در نشست هم اندیشی شرکت توسعه صنایع دستی افزود: فراهم کردن قالب های مناسب بسته بندی با کمک پژوهشکده و دانشگاه ها از دیگر اهداف در دست اجراست.
وی در خصوص اهداف شرکت سرمایه گذاری توسعه صنایع دستی ایران گفت: هنرمندان تنها قشری هستند که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار ندارند از این رو شرکت در نظر دارد طبق مصوبه دولت 200 هزار نفر را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دهد.
وی افراد زیر 50 سال را که کارت مهارت فنی حرفه ای دارند را از جمله واجدین شرایط بیمه تامین اجتماعی نام برد.
مدیر کل بازرگانی معاونت سازمان میراث فرهنگی در خصوص وضعیت غالب صنایع دستی چینی در بازارهای ایران در مقایسه با صنایع دستی کشور گفت: فروش صنایع دستی چینی در بناهای فرهنگی و تاریخی ممنوع بوده و سعی در کم کردن صادرات چینی داریم.
وی اضافه کرد: فروش صنایع دستی کشور در نمایشگاه های نوروزی به پنج میلیارد تومان رسید.
تشکیل شرکت هولدینگ با هدف رفع مشکلات صنایع دستی در کشور
معاون هنر و صنایع دستی و سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز در این جلسه گفت: شرکت هولدینگ با هدف حل مشکلات صنایع دستی در بخش اقتصادی بازرگانی ، واردات و صادرات و بیمه تشکیل شد.
این مسئول خاطر نشان کرد: شرکت هولدینگ برای اولین بار در سطح کشور اجرا می شود و تعاونی ها را تحت پوشش قرار می دهد.
وی نقش اصلی شرکت هولدینگ را مدیریت اقتصادی صنایع دستی و رفع کردن بحث های مالی، بیمه ای و بخش های کلان سرمایه گذاری صنایع دستی ذکر کرد.
وی اضافه کرد: هولدینگ واسط بین دولت و بخش های خصوص بوده و سود سرمایه گذاری افراد در این شرکت محفوظ خواهد ماند و شرکت هولدینگ سهام عام بوده و زمینه را برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم می کند.
معاون هنر و صنایع دستی و سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: تا کنون 45 عضو در هیئت موسس در تهران و 25 گروه در استان آذربایجان شرقی تشکیل شده است.
وی با اشاره به نجات صنایع نساجی در هند توسط گاندی گفت: در راستای ارتقا و حفظ صنایع دستی همان طور که مردم هند برای حفظ صنایع نساجی کشور خود واردات را تحریم کردند ما نیز برای ارتقا و حفظ صنایع دستی باید بازارسازی را فرهنگ سازی کنیم.
وی بازارسازی را مهم تر از بازاریابی دانسته و ادامه داد: رسانه ها و خانواده ها در کنار خرید سهام شرکت باید از محصولات شرکت نیز خریداری کرده و منتظر حمایت دولت نباشند.
تاکید بر فرهنگ سازی و توجه نهادهای مختلف به صنایع دستی
مدیر کل دفتر تعاونی نوع جدید وزارت تعاون با بیان اینکه وظیفه شرکت سرمایه گذاری جذب اعتبارات و گسترش آن به نهاد ها است گفت: گام اول این شرکت فرهنگ سازی و توجیه نهادهای مرتبط با صنایع دستی کشور، هنرمندان و جامعه مخاطب است.
حمید قاسمی تعیین هیئت موسس و نمایندگان آن را گام دوم دانسته و گفت: صدور موافقت نامه وزارت تعاون و پذیره نویسی از طریق بانک های کشور و ثبت آن گام های بعدی شرکت است.
وی با اشاره به دهک بندی جامعه گفت: سه دهک پایین جامعه قشر نیازمند به کمک محسوب شده و چنانچه مشمولین سه دهک پایین اقدام به تشکیل تعاونی فراگیر ملی کرده به طوریکه 70 درصد اعضای تعاونی فراگیر ملی از سه دهک پایین جامعه باشند دولت مکلف است به صورت قرض الحسنه و یا بلاعوض در راستای اجرای پروژه های انان کمک کند.
حمید قاسمی ادامه داد: منابع کمک مالی از محل 30 درصد واگذاری شرکت ها و کارخانه های دولتی بوده که هم اکنون از سوی تعاونی خصوصی سازی به بخش غیر دولتی واگذار می شود.
وی ذکر کرد: تولید کنندگان و هنرمندان صنایع دستی کشور که با توجه به نوع زندگی و میزان درآمد آنها جزو دهک های پایین جامعه محسوب می شوند وزارت تعاون با همکاری سازمان های مرتبط موظف به تشکیل تعاونی ها چه در سطح متعارف و چه سهامی عام برای این مشمولین است.
وی خاطر نشان کرد: صاحبان صنایع دستی کشور از جمله دهک های پایین بوده که با همکاری صنایع میراث فرهنگی، ایران گردی و صنایع دستی کشور طی طرح پیشنهادی تعاونی سهام عام برای این صنف فراهم شد.
صنایع دستی و نقش سازنده در رفع بیکاری کشور
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: اگر در صنایع دستی کشور سرمایه گذاری شود در زمینه اشتغال زایی زمینه مساعدی را فراهم کرده و در رفع بحران بیکاری نقش به سزایی خواهد داشت.
تراب محمدی با بیان این که سالانه یک میلیون و 400 هزار نفر و 16 هزار ماشین شخصی سواری ورود و خروج درگمرکات استان آذربایجان شرقی به ثبت می رسد ذکر کرد: اگر از هر خروجی دو قلم از صنایع دستی را به کشورهای خارجی برده شود یک میلیون و 400 قلم از صنایع دستی آذربایجان شرقی از کشور صادر خواهد شد.
وی ادامه داد: این میزان صادرات نیاز به ساماندهی دارد که با واگذاری به بخش خصوصی امکان پذیر است.
وی خاطر نشان کرد: آذربایجان شرقی در صنعت فرش و صنایع دستی 800 هزار تا یک میلیون نفر نفر ارتزاق می کنند که در این میان 200 هزار نفر در حوزه صنایع دستی فعالیت می کنند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: سازمان صنایع دستی نیاز به ساماندهی جدی داشته و دولت به تنهایی نمی تواند فعالیت های این سازمان را ساماندهی کند و باید آن را به بخش های خصوصی واگذار کرده و تنها بر فعالیت ها نظارت داشته باشد.
وی با اشاره به احیای صنایع دستی منسوخ شده و ذکر کرد: احیای صنایع دستی منسوخ شده یکی از اهداف مرد نظر سازمان بوده و صنایع دستی منسوخ شده از جمله مینا کاری سلطنتی را احیا کرده به مرحله صادرات به موزه های خارج از کشور رسانده است.
وی اضافه کرد: هنرهای ابریشم بافی و سبد بافی و جاجیم بافی هم با هدف اشتغالزایی احیا می شوند.
نظر شما