به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، ویدا توحدی پیش از ظهر شنبه در آستانه برگزاری دومین همایش ملی جایگاه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در مشهد در محل دبیرخانه این همایش افزود: متاسفانه در حال حاضر بخش بسیار عمده ای ازسنگ های قیمتی به شکل کیلویی و با قیمتی نازل از کشور خارج و همان سنگ بصورت مثقالی و با قیمتی بالا توسط هنرمندان خارجی فرآوری و به کشور وارد می شود.
مدیرکل توسعه و ترویج معاونت صنایعدستی کشور با بیان اینکه نبود متولی هنری و صنعت دستی باعث کندی فرآوری سنگ های قیمتی شده است گفت: در حال حاضر استانهای قم، خراسان، کرمان، همدان، اصفهان، سمنان و کردستان دارای منابع غنی در بخش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی هستند که متاسفانه در بیشتر آنها تنها اکتشاف صورت می گیرد.
توحدی تصریح کرد: در صورتی که نگاه علمی و کاربردی را در کنار نگاه هنری به موضوع سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی داشته باشیم می توانیم از پتانسیل بالای این هنر - صنعت در بحث صادرات استفاده کنیم.
وی افزود: متاسفانه در بسیاری از موارد ما شناخت کافی از سنگهای قیمتی در اکتشافاتمان نداریم در حالیکه تنها 60 نوع سنگ عقیق در ایران شناسایی شده است.
توحدی معدن عقیق قم و فیروزه نیشابور را از با اهمیت ترین معادن کشور برشمرد و تصریح کرد: از مهمترین مشکلات فعالیت در حوزه صنعت سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در ایران فقدان قوانین و تعرفههای مشخص، عدم سرمایهگذاری دولت بر روی معادن و مراکز تراشدهنده، پردازش و سازنده جواهرات، نبود قوانین حمایتی، کمبود مؤسسات آموزشی و پژوهشی خاص این صنعت، عدم شناسایی دقیق معادن کشور به همراه کاستیهایی چون فقدان بورس و بازار سنگهای قیمتی، نبود تکنولوژیهای نوین و نیروی کار متخصص است.
نظر شما