به گزارش خبرنگار مهر، این امر برای تیم والیبال نوجوانان ایران میسر نخواهد شد مگر آنکه این تیم بتواند در مصاف با 9 تیم آسیایی دیگر عنوان نخست هشتمین دوره مسابقات قهرمانی آسیا را از آن خود. رقابتهایی که خود میزبان آن است.
مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان 2010 آسیا از فردا پنجشنبه با شرکت 10 تیم در تهران آغاز میشود. کرهجنوبی، سریلانکا، قزاقستان، تایلند، چین، استرالیا، هند و چینتایپه 9 تیم آسیایی هستند که برای حضور در این دوره از مسابقات به تهران سفر میکنند و به مدت 9 روز برای کسب بهترین جایگاههای آسیا با یکدیگر رقابت خواهند داشت.
این سومین میزبانی ایرانیهاست
اولین دوره مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان آسیا سال 1997 به میزبانی فیلیپینیها در شهر مانیل برگزار شد. ایران طی سالهای 2001 و 2005 در اصفهان و تهران میزبان دو دوره از این رقابتها بود و این برای سومینبار است که رقابت والیبالیستهای نوجوان آسیا در ایران برگزار خواهد شد. چینتایپه، هند، مالزی و سنگاپور نیز کشورهایی هستند که هر کدام یک بار برگزارکننده رقابتهای والیبال قهرمانی نوجوانان آسیا بودهاند. ایران تنها کشوری است که بیشتر از یک بار امتیاز میزبانی این مسابقات را بر عهده داشته است.
ایران بالاتر از دیگر آسیاییهاست
تیم کشورمان در شرایطی آماده رویارویی با حریفان خود در رقابتهای والیبال 2010 نوجوانان آسیا شده که مدافع عنوان قهرمانی است. در دوره پیشین این مسابقات که سریلانکا میزبان آن بود، تیم کشورمان با هدایت یوتسا ستکوویچ و محمد وکیلی و با شکست 3 بر صفر ژاپن در دیدار نهایی به عنوان نخست آسیا دست یافت.
از مجموع برگزاری 7 دوره از رقابتهای والیبال قهرمانی نوجوانان آسیا، تیم کشورمان در 5 دوره آن حضور داشته است. 4 مدال طلا همراه با یک مدال نقره حاصل رویارویی والیبالیستهای نوجوان کشورمان با حریفان آسیایی است و از این حیث آنها بالاتر از دیگر آسیاییها قرار دارند. از نظر مدال آوری، کرهجنوبی با یک طلا و سه نقره تیم دوم آسیاست. هندیها نیز با یک طلا، یک نقره و 2 برنز در رده سوم تیمهای برتر آسیا قرار دارند.
یک تیر با سه نشان
بهترین تیم شرکتکننده در هشتمین دوره مسابقات والیبال نوجوانان آسیا به عنوان قهرمان این قاره سهمیه المپیک جهانی نوجوانان سنگاپور را از آن خود میکند. ضمن اینکه 2 تیم برتر این رقابتها نیز راهی پیکارهای جهانی میشوند. کسب مجوز حضور در این دو رویداد جهانی اهداف تیم والیبال نوجوانان ایران را شکل دادهاند. ضمن اینکه بازیکنان این تیم ماموریت دارند تا از عنوان قهرمانی ایرانیهای شرکتکننده در دوره پیشین این رقابتها نیز دفاع کنند.
آغاز مسابقات در غیاب قهرمان
مرحله مقدماتی هشتمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان آسیا از روز پنجشنبه با برگزاری 4 دیدار آغاز خواهد شد. مدافع عنوان قهرمانی و میزبان این مسابقات یعنی ایران در روز نخست مرحله مقدماتی با قرعه استراحت مواجه است. تیم کشورمان که درگروه A این رقابتها قرار دارد، اولین دیدار خود را روز جمعه مقابل استرالیا برگزار خواهد کرد. گروهبندی 10 تیم شرکت کننده در مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان 2010 آسیا و برنامه دیدارهای آنها به شرح زیر است:
گروه A: ایران، چین، سریلانکا، کرهجنوبی و استرالیا
گروه B: ژاپن، هند، قزاقستان، چینتایپه و تایلند
پنجشنبه (23 اردیبهشتماه)
* کرهجنوبی - سریلانکا
* قزاقستان - تایلند
بعد از این دو بازی مراسم افتتاحیه برگزار میشود
* چین - استرالیا (پخش مستقیم)
* هند - چینتاپیه
جمعه (24 اردیبهشتماه)
* قزاقستان - هند
* کرهجنوبی - چین
* ایران - استرالیا (پخش مستقیم)
* ژاپن - چینتاپیه
شنبه (25 اردیبهشتماه)
* سریلانکا - چین
* تایلند - هند
* ایران - کرهجنوبی (پخش مستقیم)
* ژاپن - قزاقستان
یکشنبه (26 اردیبهشتماه)
* استرالیا - کرهجنوبی
* چینتایپه - قزاقستان
* ایران - سریلانکا (پخش مستقیم)
* تایلند - ژاپن
دوشنبه (27 اردیبهشتماه)
* استرالیا - سریلانکا
* هند - ژاپن
* چینتایپه - تایلند
* ایران - چین (پخش مستقیم)
سه شنبه (28 اردیبهشتماه)
در این روز با توجه به پایان دیدارهای مقدماتی همه تیمهای شرکتکننده با قرعه استراحت مواجه هستند. بعد از آن و از روز چهارشنبه شرکت کنندگان وارد دور دوم مسابقات میشوند.
ایران تنها قهرمان غربی است
از سالی که برگزاری مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان آسیا در تقویم AVC قرار گرفت، ایران تنها کشوری بوده که از منطقه غرب آسیا موفق به مدال آوری در این رقابتها شده است. به جز کشورمان و تیمهایی از ژاپن، کرهجنوبی، چینتایپه، چین، هند و کره شمالی نمایندگان سایر کشورها تاکنون مدالی از مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان آسیا کسب نکردهاند.
جدول سه تیم برتر مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان آسیا از اولین دوره این رقابتها به شرح زیر است:
* 1997 (فیلیپین)
1- چین تایپه 2- کرهجنوبی 3- ژاپن
* 1999 (چین تایپه)
1- کرهجنوبی 2- ژاپن 3- چین
* 2001 (ایران - اصفهان)
1- ایران 2- کره جنوبی 3- چین تاپیه (مصطفی کارخانه و محمد وکیلی مربیان ایران در این رقابتها بودند)
* 2003 (هند)
1- هند 2- ایران 3- کرهشمالی (ناصر شهنازی و علیرضا خوشرویی مربیان ایران در این رقابتها بودند)
* 2005 (ایران - تهران)
1- ایران 2- کرهجنوبی 3- هند (احمد پورکاشیان، علیرضا خوشرویی و یوسف نعلبندی مربیان ایران در این رقابتها بودند)
* 2007 (مالزی)
1- ایران 2- هند 3- چین (ست کوویچ و محمد وکیلی مربیان ایران در این رقابتها بودند)
* 2008 (سنگاپور)
1- ایران 2- ژاپن 3- هند (یوتسا ستکوویچ و محمد وکیلی مربیان ایران در این رقابتها بودند)
نظر شما