۳۰ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۴:۱۵

لاریجانی و الخرافی امضا کردند

تفاهمنامه همکاری‌ بین مجلس شورای اسلامی و مجلس الامه کویت

تفاهمنامه همکاری‌ بین مجلس شورای اسلامی و مجلس الامه کویت

یادداشت تفاهم همکاری‌ بین مجلس شورای اسلامی و مجلس الامه کویت، توسط لاریجانی و جاسم محمد الخرافی امضا شد و بر اساس یکی از بند های 9 گانه آن تحقیقات مرکز پژوهش های مجلس در اختیار مجلس کویت نیز قرار داده می شود .

به گزارش خبرنگار مهر، متن این یادداشت تفاهم همکاری‌های پارلمانی که امروز پنجشنبه در ساختمان مشروطه مجلس شورای اسلامی به امضا رسید به شرح زیر است:

« بنابر تمایل مشترک در راستای تقویت گسترش و تامین روابط پارلمانی میان دولت کویت و دولت جمهوری اسلامی چارچوب مساعی مشترک در جهت تحکیم روابط دو جانبه و هم‌چنین براساس مناسبات دیرینه میان دو ملت ایران و کویت و نیز روابط حسن هم‌جواری، تحکیم مناسبات در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و تماس میان نهادهای قانونگذاری در دو کشور، مجلس شورای اسلامی و مجلس الامه کویت در موارد زیر توافق کردند:
 
1 ـ دو طرف با تاکید بر تقویت مروادات مردمی و پارلمانی دو کشور به عنوان عامل مهمی در تقویت روابط دولت‌ها، در همکاری و گسترش مناسبات بین کمیته‌ها و کمیسیون‌های مجالس دو کشور که در امور سیاست خارجی، امنیت، اقتصاد، حقوق، آموزش و فرهنگ فعالیت دارند تصریح کرده و هم‌چنین ارتباط مستمر نمایندگان مجالس دوکشور و تبادل دوره‌یی هیات‌ها را مورد تاکید قرار دادند.
 
2 ـ در این راستا دو طرف براستمرار قریب به دو دهه همکاری و مناسبات نزدیک میان گروه‌های دوستی پارلمانی در مجالس دو کشور تاکید کرده و ضمن مهم دانستن نقش گروه‌های دوستی در بسط و تعمیق مناسبات پارلمانی تلاش بیش‌تر این گروه‌ها در جهت دستیابی به اهداف کلان روابط پارلمانی میان دو کشور را خواستار شدند.
 
3 ـ اهمیت توسعه، همکاری‌های بلندمدت در چارچوب علایق و مشترکات تاریخی و فرهنگی، تسهیل مناسبات را مهم بر شمرده و ضمن تاکید بر نقش مجالس دو کشور درباره پشتیبانی حقوقی از مسائل مربوط به این همکاری‌ها برای تسهیل روند مذاکرات پارلمانی توافق کردند.
 
4 ـ هماهنگی و همکاری مجالس دو کشور در مجامع بین‌المللی و منطقه‌یی پارلمانی نظیر اتحادیه بین مجالس جهانی (IPU)، اتحادیه مجالس عضو کنفرانس سازمان اسلامی (PUIC) و مجمع پارلمانی آسیایی (APA) با هدف اتخاذ مواضع مشترک در قبال موضوعات مهم بین المللی اعلام کردند.
 
5 ـ اهمیت همکاری در رابطه با امور مربوط به مسائل علمی ـ تحقیقاتی دو کشور را مورد تاکید قرار دادند. در همین راستا مجلس شورای اسلامی اعلام آمادگی کرد تا تحقیقات مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ایران را در زمینه مسائل قانونگذاری و غیره در اختیار مجلس الامه کویت قرار دهد.
 
6 ـ تبادل و انتقال تجربیات مناسب پارلمانی دو کشور، و هم‌چنین تبادل اطلاعات و توانمندی‌ها درباره تقویت مدیریت پارلمانی و شیوه قانونگذاری و نوسازی آن‌ها از طریق برگزاری نشست‌های منظم کارشناسی میان مدیران و کارشناسان دو مجلس توافق کردند.
 
7 ـ تبادل اطلاعات و تجارب بین مجالس دو کشور در رابطه با تدوین و تصویب قوانین مربوط به سرمایه‌گذاری، معاضدت قضایی و همکاری‌های امنیتی، اداری و گمرکی توافق کردند.
 
8 ـ اهمیت تبادل نظر در مسائل و تحولات منطقه‌یی و به ویژه تحولات خاص مربوط به قضیه فلسطین در راستای حمایت از قضایای امت اسلامی.
 
9 ـ رئیسان مجالس دو کشور توافق کردند به منظور پیگیری توسعه روند مناسبات پارلمانی و ایجاد نقش فعال در زمینه گسترش دیپلماسی پارلمانی در چارچوب ابعاد پارلمانی همکاری‌های بین‌المللی، سالانه یک بار در پایتخت‌های دو کشور تشکیل جلسه بدهند.»
 
 
 
کد خبر 1086385

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha