به گزارش خبرنگار مهر در اراک، محسن حسن زاده در سومین جشنواره فرش دستباف استان مرکزی در اراک افزود: پنج درصد این جوایز، غیر مستقیم و به افرادی که به تبلیغات و بازارهای جدید توجه داشته باشند تعلق خواهد گرفت
وی گفت: در بعد اقتصادی فرش از دیر باز تاکنون همواره به عنوان مهمترین کالای صادراتی غیر نفتی مطرح بوده و به خاطر تنوع و گوناگونی در طرح و رنگ و بافت جزو معدود کالاهای است که مصرف کنندگان با سلایق مختلف را تحت گستره خود قرار می دهد.
حسن زاده افزود: در ایران فرایند تولید تا رسیدن محصول به دست مصرف کننده فاصله زمانی زیادی را طی می کند و این خلاء موجب شده تا کشورهای رقیب با توجه به شناخت سلایق بازار و سفارش پذیری مطلوب فرشهای خود را روانه بازار کنند.
معاون تحقیقات و مدیر آموزش مرکز ملی فرش ایران بیان داشت: یکی از دلایل افول فرش دستباف ایران در بازارهای جهانی ناهماهنگی تولید با نیاز مشتریان و یا ناهماهنگی تولید با سلایق مصرف کنندگان فرش دستباف است که باید با شناسایی مشتریان کلیدی و تمایلات خریداران و کانالهای توزیع و راه های نوین ورود به بازارهای هدف در دستور کار قرار گیرد که در این راستا در مرکز ملی فرش ایران اقدامات اساسی در این بخش آغاز شده است.
وی گفت: مرکز ملی فرش در راستای ارتقای رفاه ذینفعان و افزایش تقاضای داخلی و خارجی فرش مصمم است با بهره گیری از ظرفیتهای علمی و فنی و اجرایی کشور و استفاده از فناوری روز و کارآمد زنجیره عرضه فرش بستری مناسب برای فرش ایران در بازارهای هدف ایجاد کند.
رئیس سازمان بازرگانی استان مرکزی نیز گفت: بدون شک هنر قالیبافی یکی از تجلی گاههای هنر ایرانی است که متاسفانه مدت زمانی است که این هنر اصیل دست خوش تغییرات سوء قرار گرفته است.
اصغر عالیخانی افزود: فرش دستباف کالایی مصرفی و سرمایه ای است که در عین حال جنبه های هنری و زیبایی شناسانه را نیز به همراه دارد.
وی گفت : با توجه به همین گوناگونی وجوه و ایفای نقش در تجارت جهانی است که کشورهای مختلفی به تولید و عرضه فرش دستباف روی آورده اند تا ضمن اشتغالزایی در داخل کشور به تصاحب بازارهای برون مرزی نیز مشغول شوند اما بدون شناخت نیازها و سلیقه ی مخاطبان، عرضه هیچ کالایی با توفیق همراه نخواهد بود و فرش دستبافت نیز از این قاعده مستثنی نیست.
رئیس سازمان بازرگانی استان مرکزی ادامه داد: در حاضر بیش از 9 هزار بافنده در استان سالانه 12 هزار متر مربع فرش دستباف تولید می کنند که تاکنون برای بیش از چهار هزار نفر از این بافندگان کارت شناسایی بافندگی صادر شده است.
این جشنواره با هدف بستر سازی در ارتقاء منزلت شغل قالیبافان، شناساندن پیشینه تاریخی، ابعاد و ویژگی های منحصر به فرد فرش دستبافت به نسل جدید، معرفی توانمندیهای فرش استان و جلب افکار عمومی، بستر سازی در انتشار و ترویج یافته ها و تبادل تجربیات و سوق دادن فعالان این عرصه در راستای طرحهای شاخص و محوری توسعه فرش دستباف در برنامه توسعه برگزار شد.
در پایان این مراسم از 14نفر از برترینهای فرش دست بافت استان مرکزی تقدیر و از تمبر نمادین جشنواره فرش استان نیز رونمایی شد.
نظر شما