۷ خرداد ۱۳۸۹، ۱۰:۰۳

گزارش خبری مهر/

اقدامات غیرقانونی نخلداران بوشهری؛ زیرکی یا ناآگاهی

اقدامات غیرقانونی نخلداران بوشهری؛ زیرکی یا ناآگاهی

بوشهر - خبرگزاری مهر: تداوم خشکسالی و نبود آب در استان بوشهر باعث شده برخی از کشاورزان بوشهری به ویژه نخلداران این استان دست به اقدامات غیر قانونی بزنند که علاوه بر از بین بردن زیرساختهای کشاورزی باعث تضییع حقوق دیگر کشاورزان استان را نیز به همراه داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر در بوشهر، تاکنون تلاشهای بسیاری توسط مسئولان استان بوشهر جهت اجرای طرحهای آبی و جمع آوری آبهای سطحی صورت گرفته تا بتوانند بر مشکلات کم آبی استان غلبه کنند اما گویا اقدامات صورت گرفته جوابگوی نیازهای کشاورزان به ویژه نخلداران این استان نبوده است.

در کنار کاهش آب استان بوشهر که باعث تخریب کانالهای آبیاری و ایجاد آب بندهای نامتعارف از سوی برخی نخلداران استان شده است، متاسفانه نخلداران بوشهری اقدام به برداشت خاک و مصالحی که در ایجاد این کانالهای آبیاری مورد استفاده قرار گرفته است، می کنند، که این امر باعث تخریب کلی کنال های آبیاری خواهد شد.

برداشت خاک از اطراف کانال تخریب آنها را به همراه خواهد داشت

در همین خصوص مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی استان بوشهر به مهر گفت: متاسفانه برخی کشاورزان اقدام به برداشت خاک از اطراف کانالها می کنند که این امر تخریب کانالها را به همراه خواهد داشت.

سید عبدالرسول محمدی برداشت خاک از اطراف کانالها را یکی مهمترین مشکلات این شرکت عنوان کرد و گفت: برداشت خاک از اطراف کانالهای آبیاری موجب ایجاد اشکال در بدنه کانالها و زهکشها می شود.

وی اظهار داشت: هزینه زیادی جهت ایجاد این کانال های آبیاری که صرفاً برای خود کشاورزان ایجاد شده است صورت گرفته که متاسفانه برخی کشاورزان با تخریب محیط پیرامونی آنها قدر این کانال ها را نمی دانند.

ایجاد آب بندهای نامتعارف موجب تضییع حقوق دیگران می شود

وی با بیان اینکه کمبود آب در منطقه دالکی موجب شده تا نخل ها را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و به صورت دوره ای به آنان آبدهی کنیم، اظهار داشت: متأسفانه برخی باغداران در بالاست با ایجاد مانع در پشت سازه های تنظیم آب و به وجود آوردن آب بندهای نامتعارف موجب تضییع حقوق کشاورزان و باغداران پایین دست می شوند.

مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی استان ادامه داد: البته برای جلوگیری از بروز چنین مشکلات و برخورد با متخلیفن، گروه های گشت و بازرسی این شرکت به طور شبانه روزی در اطراف کانال های آبیاری به گشت زنی می پردازند.

مشارکت کشاورزان، بهترین گزینه برای صیانت از منابع آب

محمدی همکاری و مشارکت کشاورزان را بهترین گزینه برای صیانت از منابع آب دانست و افزود: به کارگیری گروه های گشت و بازرسی و وضع قوانین پیشگیرانه جهت جلوگیری از تخلفات در زمینه آب لازم و ضروری است اما تا زمانی که کشاورزان خودشان همکاری نکند، نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد.

وی با بیان اینکه متأسفانه گاهی اوقات کشاورزان حتی دریچه های کانال ها را شکسته و گاهاً زنجیرها را پاره کرده و با خود می برند، اظهار داشت: البته پس از به کار گیری گروه های گشت و بازرسی این مشکلات تا حدود زیادی رفع شد.

کاهش عمق آبیاری در نخلستانها موجب جلوگیری از هدررفت آب می شود

محمدی خواستار کاهش عمق آبیاری در نخلستانها شد و گفت: برخی از کشاورزان فکر می کنند هر چه عمق آبیاری بیشتر باشد برای نخلهایشان بهتر است در صورتی که این طور نیست و آبیاری نخلستان ها با عمق 20 سانتی متر علاوه بر جلوگیری از هدرفت آب موجب افزایش محصولات نیز می شود.

مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی استان ادامه داد: در صورت عدم رعایت کشاورزان و کاهش شدید آب، مجبور به ارائه راهکارهای دیگری هستیم.

محمدی با اشاره به کاشت نخلهای اضافی در حاشیه کانال ها گفت: در صورت مشاهده چنین مواردی شدیداً با متخلفین برخورد خواهیم کرد.

احداث سدهای مخزنی در کنار مشارکت کشاوران نتیجه می دهد

وی با بیان اینکه احداث سدهای مخزنی و پوشش بتونی کانال ها در کنار مشارکت کشاورزان و صرفه جویی منتج به نتیجه خواهد شد، گفت:  تا زمانی که کشاورزان و باغداران به این نتیجه نرسند که عدم صرفه جویی و عدم رعایت الگوی مصرف زیانهای جدی به نخلستان هایشان وارد می کند فعالیت های سازه ای نتیجه مطلوب نخواهد داشت.

وی افزود: متأسفانه برخی کشاورزان برای استفاده از آب بیشتر کف کانالها را می شکنند که این خلاف قانون توزیع عادلانه آب است.

پرداخت به موقع آب بهاء برای ارائه خدمات بهتر ضروری است

مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی استان با اشاره به هزینه های سنگین نگهداری از تأسیسات آبی گفت: پرداخت به موقع آب بهاء توسط کشاورزان می تواند شرکت بهره برداری را جهت ارائه هر چه بهتر خدمات به کشاورزان و باغداران استان یاری دهد که متأسفانه برخی کشاورزان از آن غافلند.

کشاورزان و باغداران باید به این امر واقف باشند که صرفاً احداث سدها و کانال های آبیاری و جمع آوری آب های سطحی دوای درد نیست بلکه حفظ و صیانت از این آب ها و درست و منطقی مصرف کردن آن، بهترین راهکار برای برون رفت از معضل کم آبی است.

تخریب دریچه ها، کف کانال ها، پاره کردن زنجیرها، برداشت خاک از اطراف کانال ها و کاشت نخل های اضافی همه و همه از مواردی است که موجب ضایع شدن حقوق سایر کشاورزان و همچنین هدررفت بیت المالی می شود.

کد خبر 1090803

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha