به گزارش خبرنگار مهر، مراسم نخستین جشن "لوح و قلم" ویژه تجلیل از پدیدآوران منابع کتابخانه عمومی عصر دیروز شنبه 2 مرداد به همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد.
در این مراسم، محمد حسنی دبیر جشن طی سخنانی گفت: در سال 86 زمانی که مدیریت جدید در نهاد کتابخانه های عمومی کشور آغاز به کار کرد 14 میلیون نسخه کتاب در کتابخانه های عمومی موجود بود که در بازدید از کتابخانه ها متوجه شدیم که اکثر این کتابها تکراری، فرسوده، موضوع گذشته و به اصطلاح کتابهای وجینی بودند.
وی ادامه داد: کتابهای مفید آن سالها 10 میلیون نسخه بود و فقر قابل توجه باعث شد شیوه تامین منابع را مهندسی کنیم. کارگروههای تخصصی تامین منابع شکل گرفت و تا پایان سال 88، تعداد 400 جلسه تخصصی متشکل از 50 متخصص تشکیل شد که حاصل آن تهیه 6 میلیون نسخه کتاب و 2 میلیون نشریه بود که برای کتابخانه های سراسر کشور ارسال شد. همچنین 1 میلیون نسخه کتاب اهدایی وزارت ارشاد از سوی ادارات کل استانها به کتابخانه تزریق شد.
دبیر نخستین جشن "لوح و قلم" در پایان صحبت هایش تاکید کرد: اضافه شدن 7 میلیون کتاب باعث طراوت کتابخانه شد و این مراسم برای قدردانی از موثران در این اتفاق برپا شده است. در این مسیر ناشران و نویسندگان زیادی ما را همراهی کردند که تعدادی از بارزترین آنها در اینجا تجلیل می شوند.
در ادامه مراسم بهمن دری معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد گفت: گسترش هرچه بیشتر فرهنگ مطالعه مفید در جامعه، توانمندسازی شخصیت فرهنگی مراجعه کنندگان به کتابخانه عمومی، تغذیه کارآمد و متناوب جامعه با کتابهای منطبق با ماموریت انقلاب اسلامی و بر اساس حدیث ثقلین که ترجمان آن در پهنه دیدگاه حضرت امام خمینی (ره) و به لحاظ یکپارچگی و تطابق با زمان در رهنمودهای رهبر بزرگ انقلاب متبلور شده است از مهم ترین اهداف ما در بخش فرهنگی است.
وی ادامه داد: طی سالهای پس از انقلاب تحلیل هایی که در حوزه نشر شده نشان می دهد که حوزه کتاب و انتشار آن 4 مرحله اصلی دارد. مرحله اول تولید فکر است. مرحله دوم ابزار بیانی و ساختار است. مرحله سوم توزیع عمومی است که در وضعیت کنونی دچار چالش شده است و مرحله چهارم هم کتابخوانی و کتابخانه سازی و تقویت منابع آن است که فقط در 3 سال اخیر جدی گرفته شده است.
دری با اشاره به اینکه همواره یکی از این مراحل بیشتر مورد توجه قرار گرفته و زمانی نبوده که هر 4 مرحله همگام پیش بروند بیان کرد: اگر قرار است در وضع نشر ما اتفاق مثبتی بیفتد باید این 4 مرحله همزمان پیش بروند و هیچ یک از آنها مورد غفلت واقع نشود.در حال حاضر کتابخوانی ما از چرخه نشر عقبتر است و باید آن را همگام با نشر کنیم.
معاون امور فرهنگی ارشاد خبر داد: ما برنامه جدی برای حمایت از تولید و خرید کتاب برنامه جدی داریم با نهاد کتابخانه هم صحبت کردیم و در خرید کتاب اتفاقات خوبی خواهد افتاد. ما در حوزه دفاع مقدس و حوزه هایی که با اهداف متعالی انقلاب همراستا است حمایت جدی خواهیم کرد.
وی در پایان تاکید کرد: کتابی که قرار است حمایت شود ما چند چاپ 2هزار نسخه ای از آنها را خریداری می کنیم و اگر کتابهایی نباید حمایت شوند از خرید آنها معذوریم.
نظر شما