رحمان قلاوند در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز با اشاره به ثبت یک هزار و 300 آموزشگاه فنی و حرفهای در سطح استان اظهار داشت: از میان این تعداد آموزشگاه، 830 آموزشگاه فعال هستند و بقیه راکد یا غیرفعال هستند.
قلاوند با تاکید بر اینکه تاسیس آموزشگاه، هدف این مجموعه نیست، گفت: روند صدور مجوز برای آموزشگاههای فنی و حرفهای در استان کند نشده است بلکه آموزشگاههایی که در وظایف و تعهدات خود کوتاهی کنند، غیرفعال میشوند. بنابراین برای رسیدن به هدف سازمان، به توسعه کیفی آموزشگاهها یا افزایش تعداد آموزشگاهها خواهیم پرداخت.
وی با اشاره به مصوبات سفر هیئت دولت به خوزستان گفت: در سفر نخست رئیس جمهور ساخت هشت مرکز آموزشی در استان مصوب شد که هفت مرکز ایجاد و تنها یک مرکز بدون توجیه اعلام شد.
قلاوند ادامه داد: همچنین در سفر دوم هیئت دولت تلاش شد مراکز آموزش فنی و حرفهای در سطح استان ایجاد شود به گونهای که در حال حاضر تنها شهرستان حمیدیه دارای مرکز آموزش فنی و حرفهای نیست.در سفر سوم هیئت دولت نیز به دلیل رویکرد فرهنگی سفر، مصوبهای نداشتیم و تنها 9 میلیارد تومان اعتبار به خوابگاههای شبانهروزی این استان اختصاص یافت.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان خوزستان تصریح کرد: نداشتن مهارت افراد بیسواد مشکل ما نیست بلکه معضل ما فارغالتحصیلان ناتوان و تحصیلکردگان فاقد مهارت است که این امر، نشانگر عدم انطباق آموزش با نیاز جامعه است.
قلاوند از جمله اقدامات این اداره کل برای رفع این معضل را راهاندازی سامانه نیازسنجی آموزشی در سطح استان دانست و تصریح کرد: سامانه نیازسنجی آموزشی در واقع نقشه راه سند پنج ساله توسعه اشتغال استان را تشکیل میدهد اما تاکنون تنها چهار دستگاه از بین 26دستگاه مکلف در سند توسعه اشتغال استان نیاز آموزشی خود را در آن ثبت کردهاند.
وی با اشاره به اینکه ارتقای دانش، تغییر مهارت و تغییر در نگرش به عنوان رویکرد آموزشهای فنی و حرفهای هستند، خاطرنشان کرد: راهاندازی مرکز رشد در خوزستان با هدف آماده کردن کارآموزان برتر و ایجاد تکنولوژیهای جدید آموزشی، تنظیم و طراحی شده است
نظر شما