۲۱ مرداد ۱۳۸۹، ۱۵:۳۷

69 درصد تصادفات جاده ای زنجان مربوط به حوزه برون شهری است

69 درصد تصادفات جاده ای زنجان مربوط به حوزه برون شهری است

زنجان - خبرگزاری مهر: مدیرکل حمل و نقل و پایانه های استان زنجان گفت: 69 درصد تصادفات جاده ای در استان زنجان مربوط به حوزه برون شهری است.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، عبدالحسین علی اکبری ظهر پنج شنبه در دومین سمینار تصادفات و سوانح جاده ای در دانشگاه آزاد زنجان افزود: با استناد به آمار پزشکی قانونی کشور، تعداد کشته شدگان در حوادث و سوانح رانندگی کشور در سال 87، 23 هزار و 62 نفر بود که خوشبختانه این آمار در سال 88 به 22 هزار و 974 نفر و به میزان 1.7 درصد کاهش نشان می دهد. همچنین تعداد مصدومین سال 87 کشور، 272 هزار نفر می باشد که این تعداد، 11 برابر آمار کشته شده ها است.
 
وی با اشاره به اینکه آ‌مار متوفیات حوادث رانندگی استان در سال 88، 1.9 درصد نسبت به سال 87 کاهش داشته است، ادامه داد: این در حالی است که در کشور تنها 1.7 درصد کاهش در این زمینه وجود داشته و از این نظر استان رتبه چهارم کاهش کشته شدگان در این سوانح را در کشور داشته است.
 
علی اکبری  با اشاره به اینکه 69 درصد تصادفات و سوانح جاده ای در استان زنجان مربوط به حوزه برون شهری است افزود: 31 درصد از تصادفات نیز در حوزه درون شهری است. همچنین 40 درصد تصادفات جاده ای استان مربوط به ماه های تیر، مرداد و مهر می باشد و 60 درصد فوتی ها را نیز ماه های تیر، مرداد، شهریور، مهر و بخشی را نیز فروردین ماه در بر می گیرد.
 
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های استان میانگین سنی متوفیات تصادفات و سوانح جاده ای استان را 33 سال عنوان کرد و یادآور شد: 60 درصد از این افراد را نیز کم سوادان و بی سوادان تشکیل می دهند و 90 درصد از عامل مرگ نیز ضربه سر بوده که این امر، ضروری بودن استفاده از کلاه ایمنی را نشان می دهد.
 
علی اکبری افزود: 57 درصد محل فوت مربوط به محل وقوع حادثه، 30 درصد بیمارستان و 10 درصد نیز حین انتقال به بیمارستان بوده است. همچنین 57 درصد علل تصادفات جاده ای، برخورد وسایل نقلیه به یکدیگر و 30 درصد نیز مربوط به واژگونی خودرو بوده است.
 
در ادامه این سمینار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان گفت: راه مهمترین عامل اصلی در ایجاد تصادفات است که مناسب بودن راهها مانع از تصادف و مشکل خواهد شد

اصغر پرتوی افزود: هر چقدر نیروی انتظامی و پلیس راه  در این امر کنترل داشته باشند میزان تصادفات کاهش می یابد و افراد دچار مشکلات روحی و روانی نمی شوند و لذا در این راستا امداد و نجات در ارائه خدمات درست و سریع پزشکی نقش بسزایی دارند.

وی  تاکید کرد: باید درصدد تخصصی کردن رشته فنی و مهندسی باشیم و در ادارات مربوطه این رشته را کاربردی کنیم لذا ارجاع دادن این رشته و ارزش و بها دادن به این رشته اهمیت بسیاری دارد و دانشگاهها هم در ارتقای این رشته به دانشجویان و اساتید برنامه های لازم را داشته باشند
کد خبر 1132584

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha