محاصره منزل امام خميني (ره) درنجف اشرف :
درچنين روزي درسال 1357 ه ش منزل امام خميني (ره) درنجف اشرف توسط رژيم بعث عراق به محاصره درآمد. مقامات عراقي اين عمل را به منظورحفظ روابط خود با رژيم ستمشاهي انجام دادند. دراين حال رژيم بعث عراق امام را ازمصاحبه با خبرنگاران ممنوع كرد .اما امام ره همچنان به وظيفه الهي خويش عمل مي كردند .
سابقه تبعيد امام خميني ره باز مي گردد به سيزدهم آبان سال 1343 ه ش .پس از آنكه رژيم پهلوي نتوانست حضرت امام خميني را از تبليغ اصول دين اسلام و احياي انديشه حكومت اسلامي بازدارد تصميم گرفت كه ايشان را تبعيد كند . به همين دليل پس از قيام 15 خرداد 1342 رژيم به دنبال بهانه اي براي حذف شخصيت حضرت امام خميني ره مي گشت ، غافل از اينكه انديشه هاي آن حضرت دردل وجان مردم نفوذ يافته بود. به نظر تصميم گيران رژيم پهلوي دراين حوزه تنها گزينه اي كه معقول به نظر مي رسيد ، تبعيد حضرت امام بود، چراكه شخصيت آن حضرت به حدي بزرگ و شناخته شده درميان آحاد مردم بود كه آنان حتي نمي توانستند اجازه تصورحذف فيزيكي آن حضرت را به خود بدهند. براين اساس بود كه درشب سيزدهم 1343ه ش صدها كماندوچتربازمسلح به همراه ماموران ساواك به سرپرستي سرهنگ مولوي رييس ساواك تهران، بيت امام را محاصره كردند وازبام وديواروارد منزل امام شدند وپس ازضرب وشتم حاضران درمنزل ، امام خميني (ره) را دستگيركردند وايشان را به تهران انتقال دادند. رژيم فرداي آن روزنيزامام خميني را ازفرودگاه تهران به تركيه تبعيد كرد . ساواك به همين مناسبت دراطلاعيه اي اعلام داشت :" طبق اطلاع موثق و شواهد كافي چون رويه روح الله موسوي خميني وتحريكات مشاراليه عليه منافع ملت و امنيت و استقلال و تماميت ارضي تشخيص داده شد لذا در تاريخ 13 آبان 1343 از ايران تبعيد گرديد." جرم امام خميني ره در آن روزگار تنها پايداري و حمايت از استقلال و آزادي ملت مسلمان ايران ، مخالفت با اصلاحات ارضي شاه - كه بيشتر يك مانور سياسي در جهت تحميق توده ها بود - ، مبارزه با احياي كاپيتولاسيون و مبارزه با انحرافات سياسي رژيم بود . پس از انتشارخبر تبعيد امام تظاهرات وسيعي درنقاط گوناگون ايران به نشانه اعتراض به اين عمل شاه برپا شد.
تعيين اولين اعضاي هيات منصه مطبوعات :
در چنين روزي در سال 1370 ه ش اعضاي نخستين هيات منصفه مطبوعات پس از انقلاب اسلامي ، انتخاب و معرفي شدند . طبق قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران بايد به كليه جرايم سياسي و مطبوعاتي با حضور هيات منصفه رسيدگي شود . نهاد هيات منصفه يكي از نهاد هاي بر گرفته از حقوق غرب است كه در حقيقت به عنوان وجدان جمعي جامعه تلقي مي شود . اين هيات در باره گناهكار بودن و يا عدم گناهكاري متهم تصميم مي گيرد و در برخي موارد نيز متهم را در صورت گناهكار تشخيص دادن ، مستحق تخفيف و يا تشديد مجازات معرفي مي كند اما با اين حال در حقوق اسلامي صدور و اعلام حكم نهايي با قاضي رسيدگي كننده است .
بمباران شديد پالايشگاه آبادان :
در چنين روزي در سال 1359 پالايشگاه آبادان كه در زمان خود ، بزرگترين پالايشگاه نفت در دنيا ، به شمار مي آمد توسط نيروهاي رژيم بعثي عراق مورد حمله قرار گرفت . اين پالايشگاه پس از بمباران به شدت آسيب ديد و در ميزان توليدات نفتي آن تغييراتي حاصل شد .
تولد آيت الله جزايري :
در چنين روزي در سال 1112هجري قمري آيت الله سيد عبدالله جزايري ازعالمان بر جسته جهان تشيع ديده به جهان گشود . ايشان در طول عمرپر بر كتشان شاگردان بسياري در حوزه هاي مختلف علوم ديني تربيت كردند . همچنين از ايشان آثار مختلفي به جاي مانده است . آن عالم رباني داراي طبعي روان نيز بودند .
روز ملي عربستان :
عربستان كشوري است در نيمكره شمالي – شرقي در جنوب غرب آسيا و در منطقه غرب آسيا . اين كشور از كشور هاي مهم منطقه خاور ميانه به شمار مي رود و در همسايگي كشور هايي چون كويت ، عراق ، اردن ، يمن ، امارات متحده عربي و قطر قرار دارد . پايتخت اين كشور رياض بوده و از ميان مهمترين شهر هاي آن مي توان به مدينه منوره ، مكه معظمه ، طائف ، جده و ظهران اشاره كرد . بيشتر مردم اين كشور از نژاد عرب بوده و اكثريت قريب به اتفاق آنان مسلمان اند . زبان رسمي و خط مردم اين كشور عربي است . حكومت عربستان پادشاهي و واحد پول رايج در اين كشور ريال سعودي مي باشد . همه ساله چنين روزي به عنوان روز اتحاد پادشاهي عربستان سعودي در سال 1932 ميلادي جشن گرفته مي شود . عربستان در سال 1945 ميلادي به عضويت سازمان ملل متحد در آمد .
تولد اوريپيد :
اوريپيد نمايشنامه نويس يونان باستان در چنين روزي در سال 484 قبل از ميلاد به دنيا آمد . وي به عنوان يكي از سه نمايشنامه نويس بر جسته عصر يونان باستان مشهور است و در رديف سوفوكل و آشيلوس قرار مي گيرد . همسر تروجان عنوان مهمترين اثر اوست .
تولد اكتاوين ( آگوستوس سزار ) :
اكتاوين( آگوستوس سزار) نخستين امپراطور روم در چنين روزي در سال 63 قبل از ميلاد متولد شد . او در بين سالهاي 27 تا 14 قبل از ميلاد بر مردم كشور روم حكومت كرد .
تولد فردينان چهارم :
فردينان چهارم ، دومين پادشاه اسپانيا در چنين روزي در سال 1713 ميلادي به دنيا آمد . او در بين سال هاي حكومتش كه از 1746 تا1759 ادامه داشت ، سياست اصلاح طلبي و بي طرفي را پيشه خود ساخت .
تولد ادگار لي ماسترز :
لي ماسترزشاعر و نويسنده آمريكايي در چنين روزي در سال 1869 ميلادي ديده به جهان گشود . مهمترين اثر وي مجموعه بوسه هاي رودخانه نام دارد .
تولد لوييس نولسون :
نولسون مجسمه ساز آمريكايي در چنين روزي در سال 1900 ميلادي متولد شد . صومعه آسماني عنوان مهمترين اثر هنري اوست .
تولد سوليما استراوينسكي :
استراويسنكي آهنگساز و موسيقيدان برجسنه روس در چنين روزي در سال 1910ميلادي قدم به عرصه گيتي نهاد . او در نواختن پيانو بسيار ماهر بود . پسر ايگور عنوان مهمترين اثر وي است .
تولد سيلوي گرانت :
گرانت نمايشنامه نويس و بازيگر بر جسته كانادايي در چنين روزي در سال 1957 ميلادي متولد شد . نوامبر 1979 عنوان مهمترين اثر نمايشي اوست .
در گذشت زيگموند فرويد :
فرويد استاد علم روانشناسي ودانشمند بزرگ روانشناسي اطريش در چنين روزي در سال 1939 ميلادي دار فاني را وداع گفت . فرويد در طول عمر خود توانست رهيافت جديد از علم روانشناسي را پايه گذاري كرده و علم روانكاوي را بطور مدون به جهانيان عرضه سازد . او در بسياري از آثار خود مبناي عقده هاي فروكوفته افراد را ناشي از فروكوفتگي ميل جنسي در اشخاص مي دانست و معتقد بود تا در اين مسير تحولاتي رخ ندهد عقده هاي رواني در درون شخص باقي خواهند ماند . وي حتي بسياري از اميال روحي انسان ها را ناشي از همين ميل جنسي مي دانست . فرويد در سن هشتاد و سه سالگي دار فاني را وداع گفت .
نظر شما