به گزارش خبرنگار مهر، حسین محمد پورزرندی در جلسه امروز شورای شهر تهران در مورد نحوه هزینه کرد وام بانک بحرینی تاکید کرد: طرح توجیهی استفاده از این وام در سال 85 پس از دو سال از دریافت وام تهیه شد و شهرداری توانست از این وام برداشت کند. در واقع شهرداری در این دو سال سود وام را قبل از استفاده پرداخت میکرد.
وی افزود: بهره وام بحرینی 40 میلیون دلار بود که 20 میلیون دلار هم به دلیل تاخیر در دریافت به آن اضافه شد.
معاون مالی و اداری شهرداری با اشاره به اینکه گیرنده وام سازمان نوسازی است و باید این سازمان متعهد به پرداخت آن میشد ادامه داد: ولی در قرارداد شهرداری تهران متعهد به پرداخت شده است و باید در بودجه سالانه شهرداری تهران اقساط بازپرداخت آن مدنظر گرفته میشد اما این کار صورت نگرفت.
پورزرندی ادامه داد: این وام بار بسیار سنگینی را به شهرداری تهران تحمیل کرده است. البته کلانشهرهای دیگر مانند کرمانشاه، تبریز و اصفهان نیز از این نوع وام دریافت کردهاند، هرچند مبلغ دریافتی آنها پنج میلیون دلار بود ولی آنها نیز در بازپرداخت وام بسیار مشکل دارند. این وام برای شهرداری تهران بسیار گران در آمد.
رسول خادم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه این جلسه گفت: براساس قانون بودجه سال 83 کل کشور و مصوبه شورای اقتصاد و ابلاغیه سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به وزارت کشور مبنی بر اقدام لازم برای اخذ وام به منظور اجرای پروژه تجمیع و نوسازی بافتهای فرسوده منطقه 15 شهر تهران، شهرداری لایحه مجوز اخذ وام (ABC) و قرارداد جعاله سهجانبه بین بانک ملت، شهرداری تهران و وزارت کشور را برای تصویب به شورای اسلامی شهر تهران ارسال کرد.
وی افزود: شورای اسلامی شهر تهران در مصوبهای اصلاحی با موافقت اخذ وام و انتقال قرارداد جعاله پنج ساله مقرر کرد مفاد قرارداد به تصویب کمیسیون برنامه و بودجه و امور حقوقی شورا برسد.
خادم تصریح کرد: از 160 میلیون دلار وام بانک (ABC) بحرینی مبلغ سه میلیون و 80 دلار بابت سود و کارمزد توسط بانک بحرینی کسر و باقی آن به مبلغ 156 میلیون و 920 دلار به بانک عامل (بانک ملت) پرداخت شد؛ بانک ملت مبلغ 41 میلیون دلار بابت سود و کارمزد برای مدت پنج سال به مبلغ اضافه کرد و در مجموع مبلغ 201 میلیون دلار اصل و فرع وام شد.
وی ادامه داد: بانک ملت براساس قراداد منعقده باید 156 میلیون دلار را بابت وام تخصیص یافته به حساب شهرداری تهران پرداخت میکرد که به علت عدم جذب به موقع وام اختصاص یافته و فرارسیدن پرداخت سود متعلقه در سررسیدهای مشخص، در مجموع حدود 10 میلیون دلار کسر و باقی آن به مبلغ 146 میلیون دلار به حساب شهرداری واریز شد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران افزود: شهرداری تهران مطابق مفاد قرارداد مکلف شد مبلغ 201 میلیون دلار در قبال 146 میلیون دلار دریافتی در پنج قسط در سررسیدهای مشخص به بانک ملت پرداخت کند ولی شهرداری تهران بابت اصل و فرع وام اخذ شده فقط قسط اول آن را به مبلغ 36 میلیون دلار در سال 86 پرداخت و باقی آن تاکنون پرداخت نشده است.
خادم ادامه داد: بانک ملت مجاز است بابت پرداخت نکردن هر یک از اقساط در سر رسید به میزان 10 درصد جریمه تأخیر از سررسید تا زمان وصول به دلار محاسبه و کل بدهی را تبدیل به دین حال کرده و تمام مطالبات خود را وصول کند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران به عملکرد سازمان نوسازی در جریان دریافت این وام اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش حسابرسی در سالهای 84 تا 87، سازمان مذکور برای تملک اراضی واقع در منطقه 15 و اجرای پروژههای مورد نظر در مجموع مبلغ دو هزار و 827 میلیارد ریال از منابع مختلف تأمین اعتبار کرده است.
نظر شما