نقی مهدی پور صبح یکشنبه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: همایش بین المللی طالب آملی تنها همایش بین المللی امسال در مازندران است که در قالب برنامه های فرهنگی استان برگزار می شود.
وی افزود: در این همایش طالب شناسان ایرانی، هندی و کشورهای منطقه و اساتید دانشگاه های داخلی و خارجی حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینکه هم اکنون کرسی طالب شناسی در کشور هند وجود دارد، ادامه داد: اندیشمندان و صاحبنظرانی که آثار و تحقیقاتی در خصوص زندگینامه طالب آملی دارند می توانند مقالات خود را به دبیرخانه همایش در آمل ارسال کنند.
معاون فرهنگی اداره کل ارشاد مازندران با بیان اینکه برگزاری همایش بین المللی طالب آملی در آمل خوشبختانه با استقبال و اعلام حمایت وزیر ارشاد همراه شد، اضافه کرد: این همایش با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.
مهدی پوربا بیان اینکه ابعاد شخصیتی و درونی طالب آملی هنوز برای آملی ها شناخته نشده است تصریح کرد: از سال 1386 تاکنون به دنبال برگزاری همایش بزرگ طالب آملی شاعر محبوب و معروف ایرانی هستیم اما به دلایلی موفق به انجام این امر نشدیم.
وی درخصوص زندگینامه طالب آملی اظهار داشت: طالب آملی در سال 987 در یکی از روستاهای آمل متولد شد. گرچه اغلب تذکره نویسان زادگاه او را آمل دانسته اند ولی خود در شعرهایش به روستا زاده بودنش اشاره دارد.
مهدی پور اضافه کرد: در 21 سالگی از آمل به کاشان و اصفهان رفت و از آنجا به عتبه بوسی آستان امام علی بن موسی الرضا (ع) می شتابد و شعرهایی در بزرگداشت این امام می سراید
وی خاطرنشان کرد: طالب آملی که زندگی را به سختی می گذرانید همچون بسیاری از شاعران همزمانش پس از خراسان به مرو و از آنجا به هندوستان سفر می کند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی مازندران اظهارداشت: در هندوستان مقدم او را گرامی می دارند و طالب آملی در سال 1028 به ملک الشعرای دربار جهانگیر ملقب می شود.
مهدی پور یادآورشد: طالب با وجود اینکه در هندوستان در رفاه مادی می زیست اما دائما یاد وطن با او بود. در بسیاری از شعرهای او این اشتیاق نمایان است.
وی خاطرنشان کرد: پس از سالها مدیحه سرایی در شهرلاهور به خدمت پیر روشندلی به نام شاه ابوالمعالی می رسد و از آن پس در سلسله فقرا وارد می شود و دست توسل به عنایات ائمه اطهار می زند.
طالب آملی در سال 1036 چشم از تماشای جهان فرو بست.
نظر شما