۲۲ شهریور ۱۳۸۹، ۱۴:۰۷

وزیر امور خارجه :

کاخ سفید اکنون در ضعیف ترین موقعیت تصمیم سازی قرار دارد

کاخ سفید اکنون در ضعیف ترین موقعیت تصمیم سازی قرار دارد

متکی با اشاره به شعارهای رئیس جمهور امریکا مبنی بر تغییر گفت: اوباما می خواست نقطه پرگار پایانی به بحران پیشین حکومت گران آمریکا باشد اما این نقطه پرگار تنها به دور خود چرخید بدون اینکه گام عملی در برداشته باشد و کاخ سفید امروز در ضعیف ترین موقعیت خود برای تصمیم سازی قرار دارد .

به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر متکی در ادامه نشست مطبوعاتی مشترک با همتای بورکینافاسویی خود درباره اظهارات مداخله جویانه وزیر خارجه آمریکا پیرامون ایران اظهار داشت: آمریکاییها عادت کرده اند جلوی آیینه بایستند، خود را ببینند و آنچه را که می بینند به دیگران نسبت بدهند. نظامی گری در تاریخ آمریکا ثبت شده است و از هر ملتی بپرسید این را می گوید و فرقی نیز بین دموکرات و جمهوریخواه پیرامون این روند وجود ندارد.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: این رویکردی است که در دنیا باعث تنفر و رویگردانی مردم از سیاستهای آمریکا شده و عقلای آمریکا باید به فکر تصحیح چهره زخمی شده آمریکا باشند و با متهم کردن دیگران نمی شود اتهام ذاتی خود را برطرف کرد.
 
وی ادامه داد: وقت آن رسیده آمریکا به خود بیاید و آمریکاییها تصور نکنند مردم دنیا نمی فهمند.هر جا کودتایی باشد آمریکا از آن حمایت می کند و هر جا مردم سالاری برقرار باشد آمریکا با آن زاویه دارد.
 
متکی گفت: کاخ سفید امروز در ضعیف ترین موقعیت خود برای تصمیم سازی قرار دارد . وی یادآور شد: در دو ماه آینده به دلیل انتخابات آمریکا این کشور به هر آب و آتشی می زند تا آرای عمومی را جلب کند.

متکی با انتقاد از سیاستهای آمریکا در خاورمیانه و افغانستان گفت: اقدامات شرکت های امنیتی آمریکا و غرب در افغانستان اکنون مورد سئوال جدی است که واقعا چه کار دارند می کنند!؟
 
وزیر امور خارجه تاکید کرد: اوباما هیچ طرحی برای افغانستان ندارد و امروز باید پاسخ این همه کشتار دولتش در افغانستان و پاکستان را بدهد.
 
وی با اشاره به اظهارات توهین آمیز کلینتون مبنی بر نظامیگری ایران یادآور شد: ایران مهد تمدن و تاریخ چند هزار ساله بوده و چه قبل و بعد از اسلام همواره روحیه نوعدوستی و همزیستی مسالمت آمیز داشته است و این آمریکا است که دارد به آخر خط می رسد.
 
متکی با اشاره به شعارهای اوباما مبنی بر تغییر گفت: اوباما می خواست نقطه پرگار پایانی به بحران پیشین حکومت گران آمریکا باشد اما این نقطه پرگار تنها به دور خود چرخید بدون اینکه گام عملی در برداشته باشد.
 
وی ادامه داد: اظهارات کلینتون 30 سال است که از رادیو اسرائیل علیه دولت و ملت ایران تکرار می شود و حرف جدیدی نیست فکر می کنیم دولتمردان آمریکا نیازمند دریافت قضاوت واقعی اند و خانم کلینتون باید در سخن گفتن آداب را و واقعیات و حقیقت را مد نظر قرار دهد تا بیش از این موجب رسوایی سیاست های آمریکا در جهان نشود.
 
متکی گفت: از ما کار بیشتری جز نصیحت و اعلام موضع بر نمی آید آنها باید به فکر منافع خود باشند و به حرکت در بیراهه ادامه ندهند.
 
متکی و بدوما آلان یودا همچنین بر توسعه همکاریهای دو کشور تاکید کردند و در این باره  وزیر خارجه بورکینا فاسو گفت: آفریقا رویکرد تشکیل فروم با برزیل، اروپا، چین و ... را داشته است و فکر می کنیم می توانیم فروم ایران آفریقا را نیز داشته باشیم چون وقتی ملتها یکدیگر را بهتر بشناسند مدیریت همکاریها بهتر خواهد بود.
 
متکی نیز مناسبات ایران و آفریقا را الگویی برای همکاریهای دیگر طرفها با آفریقا عنوان کرد.
 
وزیر خارجه کشورمان با اشاره به برگزاری اجلاس ابتکار ایران - آفریقا که فردا در تهران آغاز به کار می کند هدف از این اجلاس را شناساندن متقابل ظرفیت های ایران و آفریقا دانست و گفت: حاصل این نشست هم افزایی در راستای منافع متقابل است.
کد خبر 1150433

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha