سرهنگ محسن خانچرلی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در طرح برخورد با حاملان سلاح سرد با دارندگان غیر مجاز افشانه های غیرمجاز و شوک دهنده های الکتریکی نیز برخورد می شود زیرا این تجهیزات جزء سلاحهای سرد به شمار می رود.
وی ادامه داد: بر اساس نظر کمیسیون مرکزی نظارت بر سلاح و مهمات شواری امنیت کشور، اجازه فروش این گونه تجهیزات دفاعی به پلیس پیشگیری نیروی انتظامی واگذار شده و هیچ سازمان و ارگان دیگری حق صدور و توزیع تجهیزات دفاع شخصی را در سطح کشور ندارد.
رئیس پلیس پیشگیری نیروی انتظامی تهران بزرگ از واگذاری تجهیزاتی مانند گازهای اشک آور و شوک دهنده های الکتریکی به مشاغل خاص خبر داد و گفت: این تجهیزات بر اساس نوع مشاغل، تهدیدات و نیازهای موجود در اختیار افراد قرار می گیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر، برای اتحادیه طلافروش ها، صراف ها، متصدیان جایگاه عرضه سوخت، جامعه پزشکان، کانون وکلا، رانندگان وسایل نقلیه درون و برون شهری تحت نظارت اتحادیه مربوطه شامل اتحادیه تاکسیرانی، فروشندگان سلاح و مهمات و متصدیان داروخانه های شبانه روزی با دریافت مدارکی از موسسات مذکور مجوز حمل و نگهداری این تجهیزات صادر می شود.
سرهنگ خانچرلی گفت: شرایط و مکانهای استفاده از تجهیزات دفاع شخصی برای دارندگان آنها مشخص شده که در صورت استفاده خارج از این شرایط با خاطیان برخورد می شود.
به استناد تبصره دو ماده یک قانون تشدید مجازارت قاچاق سلاح و مهمات و قاچاقچیان مسلح مصوب 26 بهمن سال 1350 انواع مختلف افشانه های اشک آور گازی اعم از افشانه های گازهای تهوع آور، خواب آور، بیهوش کننده که منجر به اختلال تنفس کوتاه یا بلندمدت شود و همچنین شوکرهای الکتریکی در انواع مختلف که منجر به اختلال عصبی شود، جزء مصادیق سلاح سرد و شکاری منصوب شده و شامل مجازات های قانونی سختی در این خصوص است.
نظر شما