به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، ترافیک، افزایش تعداد تصادفات دورن شهری، ایجاد مزاحمت برای شهروندان و ادارات و اتلاف وقت از جمله مشکلات و مسائلی است که شهروندان آذربایجان غربی مدتی با آن دست به گربیان بوده و در مقابل مسئولان این وضعیت را در مقایسه با سایر کلان شهرهای کشور عادی و نصب غیر مجاز مخازن را عامل اصلی این امر عنوان می کنند.
متاسفانه بهره برداری از جایگاههای CNG در نقاط مختلف شهرهای آذربایجان غربی در راستای برون رفت از بحران انرژی و کاهش قاچاق سوخت در این استان مرزی نیز جوابگوی استقبال روز افزون مردم به استفاده از گاز طبیعی به عنوان سوخت پاک نبوده و مردم همچنان برای دریافت آن در طول روز چندین بار ساعتها منتظر می مانند.
یکی از مهمترین دلایل وجود صف در جایگاه های CNG عدم وجود تعادل بین خودروهای تولید و تبدیل شده و ساخت و تقویت جایگاه ها عنوان می شود به طوریکه کارخانجات خودروساز و مراکز نصب مخازن با شتاب زیادی اقدام به تولید و تبدیل خودروی گاز سوز کرده و در مقابل احداث جایگاه و برخورد با مراکز غیر مجاز نصب کیت های گاز در استان با این شتاب انجام نمی شود.
این در حالی است که به گفته مدیر عامل شرکت پخش فرآورده های نفتی آذربایجان غربی، این استان در زمینه احداث جایگاه گاز طبیعی فراتر از برنامه توسعه چهارم عمل کرده و باید با برخورد نصب غیر مجاز مخازن از ایجاد صفهای طولانی در مقابل جایگاهها جلوگیری کرد.
عکس تزئینی است
به گفته سرهنگ حسین غلامی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی آذربایجان غربی نیز تا کنون هیچ نامه یا دستورالعملی برای برخورد قانونی با افرادی که از تجهیزات غیر استاندارد در رابطه با دوگانه سوز کردن استفاده می کنند وجود نداشته و این موضوع تابه حال ابلاغ نشده است.
انتظار در صفهای طویل جایگاههای گاز امری است که برای مردم به ویژه تاکسیرانان طبیعی شده ولی هرگونه اختلال در همین روند کند نیز باعث لبریز شدن کاسه صبری است که مدتها از پر شدن آن گذشته است.
خرابی نازل و کمپرسورها نیز از دیگر مشکلاتی است که برخی جایگاهها را به تعطیلی کشانده است. در همین حال به دلیل اعمال تحریم علیه ایران واردات قطعات مورد نیاز با محدودیت های زیادی مواجه بوده و جایگاه های یاد شده را با مشکلاتی روبرو کرده است.
مصرف گاز طبیعی در آذربایجان غربی قابل کنترل نیست
رئیس انجمن جایگاه داران آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه با اشاره به اجرای طرح سهمیه بندی بنزین و کاهش میزان مصرف گفت: در این راستا هم اکنون عرضه و مصرف گاز طبیعی در استان قابل کنترل نیست.
رضا معصومی با اشاره به عرضه خودروهای گاز سوز توسط دو شرکت ایران خودرو و سایپا طی سالهای گذشته افزود: متاسفانه هم اکنون مراکز غیر مجاز اقدام به نصب کیتها و مخازن گاز کرده که این امرمنجر به تجهیز 70 درصد خوردوها به CNG و عدم امکان ایجاد تعادل در میزان مصرف شده است.
وی با اشاره به مراجعه روزانه بیش از دو بار تاکسی ها و خودروهای آژانسهای مسافرتی دورن شهری به جایگاهها با وجود فعالیت دو جایگاه اختصاصی برای آنها در ارومیه بیان داشت: باید با مدیریت سفرهای دورن شهری با خوردوهای شخصی در جهت کاهش مصرف گاز و طول صفها اقدام کرد.
این مقام مسئول با اشاره به احتمال سهمیه بندی گاز طبیعی در آینده نزدیک بیان داشت: در صورت تحقق این امر شاهد کاهش صف ها و مصرف بنزین در سطح کشور خواهیم بود.
هزینه نگهداری جایگاهها زیاد است
معصومی با انتقاد از بالا بودن هزینه های نگهداری کمپرسورها و سایر تجهیزات جایگاههای عرضه گاز طبیعی، اظهار داشت: استفاده مداوم 22 ساعت در طول شبانه روز از دستگاهها باعث فرسودگی زودهنگام و افزایش هزینه ها جایگاه داران شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون درآمدهای کنونی جوابگوی هزینه های جایگاهها است، بیان داشت: ولی در صورت افزایش تعداد جایگاهها با هدف کاهش طول صفها منجر به تحمل زیان های مادی جایگاه داران و تعطیلی برخی جایگاهها خواهد شد.
معصومی با اشاره به اینکه هم اکنون آذربایجان غربی از لحاظ تعداد جایگاهها با استان تهران با 12 میلیون نفر جمعیت برابری می کند، خواستار افزایش خدمات دهی شرکتهای متولی تامین قطعات شد.
رئیس انجمن جایگاه داران آذربایجان غربی با اشاره به تصویت هیئت دولت مبنی بر تقویت جایگاههای موجود، خواستار توجه جدی مسئولان استانی با این امر شد و خاطر نشان کرد: احداث جایگاه جدید بیش از دو سال زمان نیاز دارد، در حالی که در طول سه ماه می توان نازل و پمپ جدید در جایگاهها بزرگ و دارای امکانات ایجاد کرد.
افزایش ظرفیت توزیع CNG در آذربایجان غربی به 35 هزار متر مکعب
مدیر عامل شرکت پخش فرآورده های نفتی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه، با اشاره به اینکه هم اکنون به طور متوسط روزانه 700 هزار متر مکعب گاز طبیعی در سطح استان در جایگاههای CNG عرضه می شود، ادامه داد: این در حالی است که بر اساس سیاست های دولتی مقرر شده بود 15 درصد مصرف خودروها معادل 400 هزار متر مکعب در استان از طریق گاز طبیعی تامین شود که در این راستا با وجود صف های طولانی 300 هزار متر مکعب جلوتر از برنامه دولت هستیم.
اصغر توفیقی با اشاره به جایگاه پنجم آذربایجان غربی بعد از استانهای تهران، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و اصفهان از لحاظ ایجاد جایگاه های CNG در کشور، بیان داشت: هم اکنون 81 باب جایگاه در حال بهره برداری است.
وی با اشاره به مشکلات عرضه و دریافت گاز طبیعی در ارومیه، ظرفیت نصب شده در این شهر را 13 هزار متر مکعب عنوان کرد و اظهار داشت: با بهره برداری از جایگاههای در دست احداث این میزان به 35 هزار متر مکعب می رسد.
مدیر عامل شرکت پخش فرآورده های نفتی آذربایجان غربی از آماده بهره برداری شدن 11 جایگاه عرضه گاز طبیعی در ارومیه و نوشین شهر تا پایان سالجاری با ظرفیت 22 هزار متر مکعب خبر داد و گفت: از این تعداد چهار باب توسط بخش خصوصی و هفت باب با مشارکت وزارت نفت با اختصاص هزار و 100 میلیارد ریال در دست احداث هستند.
60 درصد خودروهای گاز سوز آذربایجان غربی غیر استاندارد هستند
توفیقی در ادامه سخنان خود بیان داشت: بر اساس بررسی های انجام شده متاسفانه 60 درصد خودروهای گاز سوز مرکز استان که در جایگاهها سوخت گیری می کنند، دستگاههای غیر استاندارد نصب کرده که این عامل باعث ایجاد صفهای طولانی و شلوغی در جایگاهها شده است.
وی با ارائه آمار مقایسه ای مبنی بر تعداد خودروهای موجود در جایگاههای عرضه گاز تهران و ارومیه، ادامه داد: تعداد خودروها در یکی از جایگاههای استان تهران با 10نازل سوخت 189 عدد بوده این در حالی است که در شلوغترین جایگاه ارومیه 62 خودرو وجود دارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه با توجه به توان جایگاه متوسط زمان سوخت گیری 30 خودرو 20 دقیقه است، خاطر نشان کرد: با توجه به این امر 60 خودرو در طول حداکثر 50 دقیقه سوخت گیری می کنند.
وی با بیان اینکه وضعیت آذربایجان غربی نسبت به سایر مراکز استانها در خصوص مدت زمان انتظار خودروها رضایت بخش است، ادامه داد: تردد 48 درصد خودروهای استان در ارومیه از جمله عوامل ایجاد صفهای طولانی در جایگاهها است.
مدیر عامل شرکت پخش فرآورده های نفتی آذربایجان غربی با بیان اینکه بر اساس برنامه چهارم توسعه ظرفیت عرضه و تعداد جایگاههای گاز طبیعی در آذربایجان غربی به حد اشباع رسیده، بیان داشت: با وجود این، دولت همچنان تسهیلات لازم را به متقاضیان ارائه می دهد.
به گفته توفیقی هم اکنون در آذربایجان غربی به ازای هر 37 هزار نفر یک جایگاه CNG وجود دارد این در حالی است که در سایر استانها تعداد جایگاه نسبت به جمعیت کمتر است.
وی با اشاره به احتمال آتش سوزی در هنگام سوخت گیری خوردوها با مخزن غیر استاندارد ادامه داد: با مراکز غیر مجاز نصب کیتهای غیر استاندارد با همکاری نیروی انتظامی و سازمان بازرگانی برخورد می شود اما به خانواده ها نیز توصیه می شود به این مراکز مراجعه نکنند.
وی با بیان اینکه هم اکنون سیاست دولت گاز سوز کردن تاکسیها، وانت های پلاک قرمز و خودروهای پر مصرف و خودروهای با عمر بیش از 15 سال بوده، افزود: متاسفانه در حوزه مصرف گاز مایع با1.6 درصد رشد مصرف نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه بودیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه متاسفانه بخش زیادی از 266 تن مصرف روزانه گاز مایع در سطح استان توسط خودروها مصرف می شود، بیان داشت: این امر باعث به خطر افتادن امنیت جانی و مالی مردم می شود.
جایگاههای CNG آذربایجان غربی به سامانه هوشمند مجهز می شوند
وی از مجهز شدن جایگاههای CNG آذربایجان غربی به سامانه هوشمند همزمان با سراسر کشور از شش ماه دوم امسال، ادامه داد: با اجرای این طرح خودروهایی که به صورت غیر مجاز اقدام به نصب کیتهای غیر استاندارد کرده اند، شناسایی و از ارائه خدمات به آنها خودداری خواهد شد.
توفیقی با بیان اینکه کارت سوخت خودروها باید دو گانه سوز تعریف شوند، خاطر نشان کرد: با اجرای این طرح در جایگاههای تاکسیرانی مصرف روزانه 17 تن کاهش یافت.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون 40 هزار خودرو دو گانه سوز در سطح استان وجود دارد، عنوان کرد: از این تعداد هزار و 700 خودرو گاز مایع و مابقی سوخت CNG مصرف می کنند.
صفهای طولانی CNG ترافیک ارومیه را تشدید کرد
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی آذربایجان غربی ترافیک را یکی از مشکلات اصلی برخی شهرهای استان از جمله ارومیه، عنوان کرد و گفت: متاسفانه تشکیل صفهای طولانی یک خطه و دوخطه CNG باعث تشدید ترافیک و افزایش تصادفات دورن شهری در ارومیه شده است.
سرهنگ حسین غلامی با اشاره اینکه در تمامی جایگاههای دو منظوره و تک منظوره CNG چون متقاضی زیاد و جایگاههای جوابگوی نیاز شهروندان نیست، مشکل ترافیک بوجود آمده، بیان داشت: این در حالی است که در مبادی ورودی و خروجی خیابانها، خانه ها و ادارات مجاور این جایگاهها نیز مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کند.
وی تغییر مسیر ناگهانی و افزایش تصادفات شهری را از دیگر مشکلات صفهای طولانی خودروهای گاز سوز عنوان کرد و اظهار داشت: متاسفانه کمبود جایگاهها، خرابی تجهیزات و تعطیلی آنها نیز مشکل ترافیک شهر ارومیه را تشدید کرده است.
به گفته غلامی مادامی که تعداد جایگاهها بر اساس نیاز مردم افزایش نیابد، مشکل صفهای طولانی، ترافیک، ایجاد مزاحمت برای شهروندان پابرجا خواهد بود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی آذربایجان غربی همچنین در خصوص برخورد با مراکز نصب کیتها و مخازن غیر استاندارد گاز به خودروها، بیان داشت: شرکت پخش فرآورده های نفتی باید با یان مراکز برخورد کند که در صورت اعلام نیاز از سوی آن سازمان نیروی انتظامی نیز نسبت با برخورد با آنها اقدام می کند.
***
کاهش سهمیه و آزاد شدن قیمت بنزین و در نتیجه افزایش روز افزون طول صفهای خوروهای گاز سوز در مقابل جایگاهها ضمن ایجاد نارضایتی و دیدگاه منفی مردم نسبت به تصمیم گیریها و اقدامات دولت و همچنین متناسب نبودن سرعت رشد خودرو به نسبت تعداد جایگاهها و برخورد جدی با کارگاههای غیر مجاز نصب مخازن گاز لزوم توجه جدی مسئولان استان به این حوزه را دو چندان می کند.
نظر شما