به گزارش خبرنگار مهر، فیصل مرداسی در مراسم آغاز به کار نوزدهمین نمایشگاه فرش دستباف گفت: فرش دستباف ایرانی باید درفهرست کالاهای ممنوع وارداتی قرار گیرد،این درحالی است که تصویب واردات کالاهای لوکس درمقابل صادرات فرش دستباف در قالب پروژه مدیریت واردات و حمایت از فرش، قابل توجه و تامل باید قرار گیرد.
رییس مرکز ملی فرش ایران افزود: فرش ماشینی جولان زیادی در عرصه تولید، تبلیغات و فروش دارد، در حالیکه این صنعت برتوان بومی طرحها ونقوش وتجربه فرش دستباف استوار شده است. دراین راستا دریافت درصدی اندک ازتبلیغات این صنعت و اختصاص آن به تبلیغات فرش دستباف کوچکترین انتظاری است که برای ادای دین صنعت فرش ماشینی به هنرصنعت فرش دستباف مورد نظر است.
وی اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها را به عنوان طرحی بزرگ در اقتصاد کشور دانست و تصریح کرد: انتظار اختصاص یارانه تولید و صادرات به فرش دستباف برای حمایت از این هنر بومی خواست به حق تولیدکنندگان است.
مرداسی گفت: فرش دستباف ایرانی برجسته ترین هنری است که از جمله دهها، بلکه صدها هنر ملت ما به جهان بشریت هدیه شده است. قالی ایرانی با تمام ویژگی های منحصر به فرد خود در زمینه های اشتغال، ارزآوری، تولید با مختصات کاملا بومی که زنجیره ای از پشم تا فرش را تشکیل می دهد، در دنیای پرتلاطم امروز پیام آرام و دل انگیز ملتمان را به گوش جهانیان می رساند.
رییس مرکز ملی فرش ایران افزود: پیام عشق به مبدا هستی، دین، صلح و آرامش، قالی ایرانی را می شناسد و می تواند در دیپلماسی فرهنگی کشور نقش آفرینی کند، این آن چیزی است که مورد تاکید است تا مشخص شود کدام ملت منزوی است و کدام کشور در رویای باطل خود غوطه ور است.
وی تصریح کرد: نمایشگاه فرش دستباف یکی از بزرگترین و گسترده ترین نمایشگاههای فرش دستباف دنیا است. در این نمایشگاه 430 تولیدکننده و بازرگان بهترین و نفیس ترین فرش های خود را به نمایش می گذارند. فضای نمایشگاه به صورت خالص 38 هزار مترمربع است. این نمایشگاه با هدف توسعه تجارت و صادرات و رونق بیش از پیش کسب و کار فرش در عرصه داخلی و به ویژه خارجی برگزار می شود.
مرداسی اظهار داشت: برهمین اساس با کمک تشکل های ملی و استانی در قالب ستاد نمایشگاه با چند ماه برنامه ریزی و تلاش و تمرکز بر دیدگاههای بخش خصوصی و تعاونی از تجار عمده ایرانی و غیرایرانی مقیم کشورهای هدف دعوت به عمل آمده است و با مساعدت سفارتخانه ها نزدیک به 80 تاجر عمده از ده کشور جهان مهمان ویژه این نمایشگاه هستند.
وی افزود: همچنین به منظور پوشش خبری نمایشگاه و تولید برنامه های مستند این هنر- صنعت از خبرنگاران خارجی و نمایندگان آنها درکشور دعوت به عمل آمده وبا هماهنگی وزارت ارشاد نزدیک به 20 خبرنگار خارجی مهمان نمایشگاه هستند. البته این خبرنگاران در قالب تورهای بازدید از فضاهای تولید فرش از شهرهای تبریز، قم، کاشان و اصفهان دیدن خواهند کرد.
رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: به منظور جلب مشارکت موثر و کارآمد پیشکسوتان و برجسته گان قالی کشور، ضمن کسب نقطه نظرات ایشان درپروژه های مختلف مرکزملی فرش ایران،شورای راهبردی فرش دستباف با حضورصاحبنظران برجسته در عرصه تولید، صادرات و دانشگاهی فرش تشکیل و در قالب های کمیته تخصصی به مرکز کمک فکری می دهند.
وی افزود: تشکیل شورای پژوهشی و آموزشی با حضور اساتید دانشگاهی فرش و صاحبنظران تولید و تجارت برای تولید محصولات پژوهشی و آموزشی کارا و اثربخش از دیگر اقدامات مرکز ملی فرش ایران است.
مرداسی گفت: حمایت یارانه ای ویژه از حضور صادرکنندگان به ویژه صاحبان برندهای برجسته در نمایشگاههای مختلف کف پوش ها، مبلمان و دکوراسیون وهمچنین پیگیری برگزاری یا حضور موثر درچند نمایشگاه مهم از جمله بیروت، مسکو، میلان، دموتکس هانوفر و دموتکس شانگهای چین و تلاش برای توسعه صادرات در بازارهای جدید به ویژه کشورهایی که در شرایط کنونی در حال تبدیل شدن به قطب های بزرگ اقتصادی هستند، از جمله چین، برزیل، آفریقای جنوبی و سایر کشورهای دیگر از جمله فعالیتهای مرکز ملی فرش ایران است.
وی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل تامین بیمه قالیبافی گفت: پیگیری یافتن راه حل حقوقی مناسب با بستر ملی و بین المللی برای حمایت ازمالکیت معنوی طرحها و نقوش فرش دستباف با تمام ظرافت های موجود و حمایت حقوقی از طراحان، پیگیری حمایت از فارغ التحصیلان جوان دررشته های فرش با تدوین بسته های حمایتی رااز دیگربرنامه های مرکزملی فرش دستباف دانست.
نظر شما