به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر"، دكتر اعواني مسئله انتظار و ظهور منجي را وجه مشترك همه اديان دانست و اظهار داشت: اديان الهي در اين مسئله هيچ منافاتي با يكديگر ندارند. بوداييان قائل به هفت بودا هستند كه شش بودا ظهور كرده و اينها منتظر بوداي هفتم هستند. در دين زرتشت نيز قائل به فردي به نام سوشيانت ويا منجي هستند. همچنين در كليه اديان هندي نيز باور به فرد نجات دهنده كه به زبان سانسكريت كالي مي گويند وجود دارد .
وي درباره يهوديان نيز گفت : يهوديان معتقدند كه عيسايي ظهور خواهد كرد كه البته با عيساي مسيحيان متفاوت است و مسيحيان معتقدند كه مسيح بار ديگر ظهور خواهد كرد و شيعيان نيز اين باور را كه مسيح در ركاب امام زمان خواهد بود پذيرفته اند.
دكتر اعواني درباره كتاب هايي كه درباره ظهور منجي در اغلب اديان نوشته اند اظهار داشت: اغلب اين نوشته ها با وضع ما تطابق دارد و اين دلالت برهوش و علم آنها دارد كه چگونه جهان و هستي را ارزيابي مي كردند.
وي درباره اعتقادات مسلمانان كه در آخرزمان مهدي ظهور خواهد كرد گفت: در حديثي كه از شيعه و سني نقل شده چنين آمده است كه اگر از دنيا بيش از يك روز نمانده باشد خداوند آن يك روز را چنان طولاني مي كند كه مهدي ظهور كرده و جهان را از عدل و داد لبريز سازد.
دكتر اعواني درباره شخصيت و اهداف حضرت مهدي گفت: دراخبار آمده است كه او نه تنها اسلام را احياء مي كند بلكه همه اديان را به حالت حقيقي خويش اقامه مي كند. اسلام به حقانيت همه اديان الهي اعتقاد دارد و اين نشان از جامعيت و برتري بر اديان ديگر دارد. اسلام اركان دين را مشخص كرده و حضرت مهدي وقتي كه ظاهر شود هدايت همه اولياء را احياء مي كند. چرا كه هدايت وظيفه كليه انبياء است.
وي درباره اسماء حضرت مهدي گفت: از اسامي ايشان اين است كه هدايت كننده است و در احاديث آمده كه امام زمان با عقول مردم سخن مي گويد. ايشان قائم به امر ولايت است و مسئله ولايت و ارتباط آن با نبوت دين اين گونه است كه ولايت جنبه حقي دين است. ولايت يعني تقرب به خدا و تقرب بايد چنان باشد كه دوستي ميان فرد و خدا بدون فاصله باشد. اگر ما اين را طوري تفسير كنيم كه از جنبه ولايت خالي باشد، غايت هدايت آن را رفع كرده ايم و هدف امام زمان اين است كه كاشف اسرار الهي و ولايت است.
دكتر اعواني عبارت " مهدي جهان را پر از عدل و داد مي كند " را با جمله اي از افلاطون تطبيق كرد وگفت : افلاطون بر يك نكته تاكيد كرد و آن اين است كه فهم عدالت بدون دانش امكان ندارد. برترين دانشها كه حكمت باشد مي تواند مجري عدل باشد.
وي در ادامه گفت : برخي امروزه دين را به گونه اي كه خود مي خواهند تفسير مي كنند. در حالي كه امام زمان يك معرفت ديگري از دين ارائه مي كند . در واقع ، حضرت مهدي احياء كننده فهم دين و حكمت الهي است.
وي در پايان تاكيد كرد : معرفت بر مهدي و ظهور منجي در عصر حاضر كه حكمت الهي در هاله اي از ابهام قرار دارد بسيار حائز اهميت است.
نظر شما