به گزارش خبرنگار مهر، دکتر نسرین سلطانخواه روز شنبه در نشست خبری چهارمین همایش ملی نخبگان جوان در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: یکی از این موضوعات آیین نامه، تسهیل دسترسی نوآوران به امکانات و خدمات علمی و فنی بود که پس از تصویب هیئت دولت در انتظار دستگاهها بود.
وی اضافه کرد: 13 دستگاه دستورالعمل اجرایی آیین نامه را به واحدهای سازمانی خود ابلاغ کرده اند و این موضوع اجرایی شده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به مصوبه اعطای وام برای تامین مسکن نخبگان گفت: مصوبه اعطای وام برای ساخت یا خرید مسکن مصوبه هیئت دولت است که به دلیل موانع سیستم بانکی پیش از این امکان اجرایی شدن آن فراهم نشده بود که خوشبختانه پس از یکسال این مصوبه اجرایی شده و 807 نخبه واجد شرایط برای دریافت وام به بانک های عامل معرفی شدند از این تعداد 150 نفر وام خود را دریافت کرده اند.
وی به تصویب لایحه حمایت از شرکت های دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی اشاره و خاطرنشان کرد: پشتیبانی از دستاوردهای نخبگان با ایجاد زیرساختها و تبدیل قوانین اداری و مالی و صنعتی به ثروت محقق می شود و در این راه تفاهم نامه ای با وزارت تعاون و بانک توسعه تعاون برای تشکیل شرکت های تعاونی دانش بنیان منعقد شد تا زمینه های شکل گیری تعاونی های دانش بنیان با مشارکت نخبگان فراهم شود.
سلطانخواه در تشریح جزئیات چهارمین همایش ملی نخبگان جوان گفت: در دوره های گذشته مباحثی از جمله شناسایی نخبگان، تدوین آیین نامه های مربوطه، تکمیل حمایتها و پشتیبانی از دستاوردهای نخبگان مطرح بود اما امسال موضوع همایش تبادل ایده و مفاهمه میان استعدادهای برتر و نخبگان با مسئولان است.
وی از دو برابر شدن تعداد نخبگان تحت پوشش بنیاد در یکسال اخیر خبر داد و گفت: تاکنون 10 هزار نفر در بنیاد ملی نخبگان عضو شده اند که از این میان با توجه به ثبت نام افراد در همایش، 1200 نفر در این دوره شرکت می کنند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: افرادی که برای اولین بار در این همایش حضور می یافتند و افرادی که دارای فعالیت شاخص و برجسته علمی بودند در اولویت دعوت به این دوره از همایش قرار داشتند.
وی در خصوص افزایش دفاتر استانی بنیاد ملی نخبگان گفت: در ابتدا تنها 4 دفتر استانی بنیاد فعال بود اما در یکسال اخیر 15 دفتر استانی بنیاد ملی نخبگان افتتاح شده اند و تعداد دفاتر فعال به 19 دفتر رسید که امیدواریم 11 دفتر استانی دیگر نیز تا پایان سال افتتاح شوند البته 3 دفتر استانی نیز در مرحله تامین ساختمان از استانداری و انتخاب رئیس قرار دارند.
سلطانخواه در خصوص بخش دیگری از همایش ملی نخبگان اظهار داشت: امسال پس از برگزاری روز نخست و نشست های تخصصی در اختتامیه همایش، نخبگان با رئیس جمهور دیدار خواهند داشت.
وی برگزاری نشستهای تخصصی همایش ملی نخبگان را در راستای تدوین برنامه راهبردی کلان 5 ساله بنیاد ملی نخبگان برشمرد و گفت: نقد و بررسی نظام ارزیابی علمی در دانشگاهها، نخبگان و نهضت آزاد اندیشی، نخبگان و فرصت آفرینی و تولید ثروت از علم و تحقیقات دانشگاهی، نقش نخبگان در نهضت تولید علم از جمله عناوین نشستهای این دوره از همایش نخبگان است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور درباره ترکیب و سطح تحصیلی شرکت کنندگان در این دوره از همایش گفت: 27 درصد افراد دانشجوی دوره دکتری، 17 درصد افراد دارای مدرک دکتری تخصصی، 4 درصد افراد دارای مدرک دکتری حرفه ای، 24 درصد دانشجوی کارشناسی ارشد و 26 درصد دانشجوی کارشناسی هستند.
وی اظهار داشت: 24 درصد افراد برگزیدگان المپیادهای دانش آموزی، 27 درصد برگزیدگان جشنواره های علمی از جمله رازی، خوارزمی، شیخ بهایی و فارابی، 20 درصد رتبه های برتر کنکور، 6 درصد برگزیدگان المپیادهای دانشجویی و 10 درصد مخترعان شرکت کنندگان در این دوره از همایش ملی نخبگان هستند.
نظر شما