به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، محمود احمدی نژاد سه شنبه شب در نشست شبکه سبز گلستان افزود: اگر بخواهیم از گلستان صحبت کنیم باید از ایران صحبت کنیم زیرا ایران، جامع زیبائیهاست و گلستان، ایرانی کوچک است.
وی به مسائل کشاورزی گلستان اشاره کرد و گفت: بحث آب، زمین، شیوه داشت، کاشت، برداشت، زهکشی اراضی امری مهم است و کارهایی بسیار مهمی باید در استان صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: باید چند کار مهم در حوزه کشاورزی صورت گیرد که تامین آب مطمئن برای درازمدت از جمله امور است و وزارت نیرو مامور شد با نگاه بلندمدت برای تامین آب برنامه ریزی کند.
احمدی نژاد، شیوه استفاده از آب را مقوله ای مهم برشمرد و گفت: راندمان آبی گلستان 30 درصد است و این به آن معنی است آب موجود در استان می تواند، تمام اراضی را آبیاری کند.
رئیس جمهوری یادآور شد: از 16 سال قبل، اصلاح روشهای آبیاری در کشور شروع شد و تا قبل از دولت نهم در کل کشور 170 هزار اراضی تحت شیوه های جدید آبیاری بود که در دولت نهم 300 هزار هکتار به آن اضافه شد.
وی عنوان کرد: در پایان دولت نهم به این نتیجه رسیدم که اگر این طرح اینگونه ادامه یابد، به عنوان نمونه استان تمام اراضی گلستان تا 30 سال آینده نیز مشمول این طرح نخواهد شد، از اینرو یک تصمیم انقلابی در دولت برای آن گرفته شد.
وی اظهار داشت: براساس برنامه پنجم توسعه کشور باید سالانه 1.5 میلیون هکتار از اراضی کشور تحت پوشش شیوه های جدید آبیاری قرار گیرند و ظرف پنج سال تمام 7.5 هکتار زمین باقیمانده آبی کشور تحت پوشش شیوه های نوین آبیاری قرار گیرد و این کار از امسال آغاز می شود و امیدواریم بخش مربوط به گلستان نیز سرو سامان گیرد.
محمود احمدی نژاد، شیوه های کاشت، داشت و برداشت را مسئله ای مهم برشمرد و گفت: مروجان در این حوزه مشغول برنامه ریزی و طراحی هستند.
وی کوچک بودن قطعات اراضی کشاورزی را از جمله مشکلات عنوان و اضافه کرد: هرچه جلوتر رویم قطعات اراضی تقسیم و کوچکتر می شود و راندمان پائین می آید و هزینه ها بالا می رود.
وی تاکید کرد: تغییر شیوه کشت و مدیریت مشترک کشت در دستور کار دولت قرار دارد و این طرح بخاطر شرایط و سابقه کشاورزی در دست گرگان می تواند اجرا شود.
رئیس جمهور با اشاره به خودکفایی ایران در تولید کودها و برخی نهادهای شیمیایی افزود: مصرف کودهای شیمیایی بیش از میزان مورد نیاز است و این امر راندمان را کاهش می دهد و موجب آلودگی مواد غذایی خواهد شد.
وی یادآور شد: در برنامه پنجم توسعه، اتفاق مهمی در حوزه کشاورزی و شیلات ایجاد می شود و دولت برنامه های وسیعی دارد و ظرف پنج سال آینده در کشاروزی به جایگاه ثابتی خواهد رسید.
رئیس جمهور به محصول پنبه در گلستان اشاره کرد و گفت: قطب تولید پنبه کشور دشت گرگان است و هر روز بر میزان نیاز به پنبه افزایش می یابد و دولت درصدد است تا از محصولات استراتژیک حمایت کند و این کمکها در قالبهای متعدد از جمله پرداخت یارانه ها صورت می گیرد.
وی تاکید کرد: از نظر پشتیبانی های کشاورزی نیز از کشت پنبه حمایت می شود تا این محصول به عنوان یک صنعت در استان گلستان حفظ شود و باقی بماند.
رئیس جمهور در بخشی از سخنانش با بیان اینکه قدرت خرید مهمتر از عدد و رقم درج شده روی کالاست، گفت: قدرت خرید مهم است و دولت مصم است، قدرت خرید دهکهای پائین را افزایش دهد و در این دو سه سال نیز فاصله کم شد.
وی یادآور شد: یکی از کارهایی که قدرت خرید را افزایش می دهد، طرح هدفمند شدن یارانه هاست که بازتوزیع ثروت ملی است و افزایش قدرت خرید دهکهای پائین جامعه است که همواره قدرت خریدشان کاهش یافته است.
وی مقوله اشتغال را امری مهم برشمرد و گفت: یکی از علتهای اصلی بیکاری، عدم تناسب جمعیت ورودی به بازار کار با میزان کار تولید شده است و اکنون جمعیت ورودی به بازار کار نوسانی است.
ایجاد سالانه 1.2 میلیون شغل در کشور
محمود احمدی نژاد عنوان کرد: در دولت نهم و دهم بیش از 5.5 میلیون شغل ایجاد شد ولی سه میلیون شغل عقب افتاده داشتیم و سالانه 1.2 میلیون شغل جدید باید ایجاد شود.
وی تاکید کرد: ورودی به بازار کار زیاد و عقب ماندگی این بخش زیادی است و برای جبران کمبودها نیازمند جهش هستیم.
وی توانایی افراد برای ایجاد شغل را موضوعی دیگر عنوان کرد و گفت: این امر موجب شد تا خلائی در کشور پدید آید.
وی گفت: در سالهای اخیر در گلستان کارهای خوبی شده است و یکی از استعداهای ویژه اش گردشگری است و از مواهب زیبایی مانند جنگل، کوه و جزیره آشوراده برخوردار است.
آشوراده کیش دوم می شود
وی با اشاره به جاذبه های گردشگری جزیره آشوراده گفت: این جزیره باید به کیش دوم تبدیل شود و دولت بالاخره توانست این جزیره را به مردم برگرداند و اگر این جاذبه فعال شود، موجب اشتغال می شود.
تصویب 11 هزار میلیارد ریال برای بنگاه های اقتصادی گلستان
وی به برخی مصوبات هیئت دولت اشاره و اضافه کرد: تصویب 400 میلیارد تومان برای بنگاه های اقتصادی نیمه کاره، تصویب 440 میلیارد تومان برای بنگاه های جدید و تصویب 300 میلیون یورو برای پشتیبانی ارزی از بنگاه های اقتصادی استان از جمله این مصوبات است.
احمدی نژاد درباره پتروشیمی گلستان گفت: ارز مورد نیاز پتروشیمی تامین شد و اگر این مجموعه به مجموعه پائین دستی تبدیل شود، زودتر به بهره برداری می رسد.
وی عنوان کرد: پشتیبانی ارزی از پتروشیمی گلستان نهایی و تصویب شده است و مشکلی وجود ندارد.
جاده جنگل ابر با اشکال فنی مواجه است
احمدی نژاد درباره پروژه جاده ابر گفت: دولت فقط یک مسئولیت ندارد و از سویی هم باید جاده را بسیازیم و هم باید محیط زیست و جنگل های منطقه را حفظ کنیم زیرا برخی از جنگلهای منطقه بکر و منحصر بفرد و مایه حیات و زیبایی است.
وی یادآور شد: اکنون یک اشکال فنی در این طرح وجود دارد و یک اشکال فنی بین محیط زیست و راه وجود دارد و انشاء الله مشکل حل می شود، زیرا وقتی دولت تصمیم گرفت، جاده ای بسازد، این مشکل رفع می شود.
محمود احمدی نژاد با بیان اینکه قبل از سفر دولت نهم به استان، توسعه و استقرار صنعت در گلستان ممنوع بود و این استان کشاورزی تعریف شده بود و دولت نهم این تعریف را اصلاح کرد و محدودیتها را برداشت و ظرف چند سال اخیر 500 واحد جدید در گلستان احداث شد.
وی یادآور شد: باید توجه داشت که وقتی صنعت وارد استان شد به بخش کشاورزی و دیگر بخشها صدمه ای نزند.
رئیس جمهوری گفت: گلستان به تنهایی به اندازه چند کشور دارای جاذبه های گردشگری است و دولت مصوبات خوبی در این بخش دارد و زیرساختهای مورد نیاز فراهم شده است و پشتیبانی لازم در این بخش صورت خواهد گرفت.
نظر شما