به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از فايننشال تايمز ،اين روزنامه مي افزايد كه اين حركت نشاندهنده نااميدي آنها از دولت مركزي در بغداد و تهديدي براي وحدت و يكپارچگي عراق است .
اعضاي شوراي شهر بصره (دومين شهر بزرگ عراق ) در حال گفتگو با مقامات شوراهاي دو استان همسايه بوده اند تا يك منطقه فدرال را همانند منطقه كرد شمال در جنوب عراق تشكيل دهند .
اين سه استان يعني بصره ، ميسان و ذي قار ، 80 درصد از ذخاير نفت 18 استان عراق را در خود دارند و سهم بزرگي را از در آمد ملي اين كشورتشكيل مي دهند .
اين گفتگوها يك چالش سياسي براي دولت موقت عراق به شمار مي رود كه در حال مبارزه با ناآراميهاي موجود در مناطق سني نشين است .
ديپلماتهاي مطلع در اين زمينه اخيرا به رسانه هاي عراقي گزارش داده اند كه اين سه استان در موسسات دولتي جديد از جمله مجلس مشورتي به حاشيه رانده شده و معتقدند كه سهم مناسبي از قدرت را به آنها ختصاص نداده اند .
كابينه اياد علاوي نخست وزير دولت موقت عراق تنها يك نماينده از اين سه ايالت دارد .
يك ديپلمات غربي مي گويد : جنوب عراق نااميد شده است . آنهامي بينند كه بغداد همچنان به بي توجهي نسبت به آنان ادامه مي دهد . بنابراين به دنبال راههايي هستند تا نفوذ بيشتري در مركز داشته باشند .
وليد خدوري يك متخصص عراق گفت : گفتگوها در مورد خودگرداني هشدار دهنده است . اين گفتگوها مي توانند دولت را تضعيف كرده و به فروپاشي ناگهاني اين كشور بيانجامد .
اين روزنامه مي افزايد : بخشي از مشكل از قدرتي است كه بوسيله مقامات اشغالگر پيش از انتقال قدرت به عراقيها در تابستان گذشته به دولتهاي محلي داده شد و هم اكنون دولت علاوي نيز به دنبال توجه بيشتر به قبايل عرب سني جهت آرام كردن مناطق سني نشين است . ضمن اينكه تلاش دارد با توجه به خواسته هاي آيت الله سيستاني مبني بر برگزاري زود هنگام انتخابات رضايت اكثريت شيعيان را نيز به دست آورد . در اين ميان كردها نيز وعده خودمختاري را همچنان با خود دارند . حال با تمام اين شرايط سه استان ياد شده به حاشيه رانده شده اند و تقاضا دارند كه نمايندگان آنها و نه نمايندگان نجف به نمايندگي از آنها درخواستهاي آنان را مطرح كنند
فايننشال تايمز در ادامه مي نويسد : برخي از كساني كه درخواست خودمختاري را مطرح كرده اند بوسيله مقتدي صدر روحاني جوان شيعه حمايت مي شوند .
نظر شما