۱۹ مهر ۱۳۸۹، ۱۰:۰۸

نتایج یک تحقیق نشان می دهد:

50 درصد اختلالات ناشنوایی شمال غرب کشور ارثی است

50 درصد اختلالات ناشنوایی شمال غرب کشور ارثی است

تبریز - خبرگزاری مهر: یک پژوهشگر و عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز گفت: 50 درصد اختلالات ناشنوایی در منطقه شمال غرب کشور ناشی از عوامل ارثی است.

مرتضی جبارپور بنیادی در گفتگو با خبرنگار مهر در تبریز اظهار داشت: نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد که علت بروز ناشنوایی در 50 درصد از خانواده‌هایی که ناشنوایی ارثی در شمال‌غرب کشور دارند، ناشی از جهش در ژن کانکسین 26 بوده است.

وی با بیان اینکه ناشنوایی یکی از شایع‌ترین اختلالات حسی در انسان بوده که می‌تواند در هر مقطع سنی از سنین نوزادی تا دوران پیری وی را درگیر کند، گفت: حدود یک نفر از هر هزار کودک تازه متولد شده دچار اختلال شدید شنوایی بوده و تصور می‌شود که 50 درصد این موارد منشا ژنتیکی داشته باشد.

وی فاکتورهای محیطی را از دیگر عوامل ناشنوایی ذکر کرد و گفت: ناشنوایی ژنتیکی به دو نوع سندرمی و غیرسندرمی تقسیم‌بندی می‌شود که در نوع سندرمی، ناشنوایی با ناهنجاری‌های دیگر نظیر عقب ماندگی ذهنی همراه است.

جبارپور با بیان اینکه حدود 70 درصد ناشنوایی ژنتیکی از نوع غیر سندرمیک است، گفت: این نوع ناشنوایی هنگام تولد یا کمی پس از تولد ایجاد می‌شود و در آن تنها گوش داخلی متحمل آسیب شده و موجب می‌شود فرد ناشنوا توانایی تکلم نیز نداشته باشد.

کد خبر 1168220

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha