۱۹ مهر ۱۳۸۹، ۱۸:۰۶

مدارس باید در اولویت نخست برگزاری نماز جماعت باشند

مدارس باید در اولویت نخست برگزاری نماز جماعت باشند

بیرجند - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: مدارس و به خصوص مقاطع تحصیلی راهنمایی و متوسطه باید در اولویت نخست برگزاری نماز جماعت قرار بگیرند.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، حجت‌الاسلام ابراهیم زنگویی عصر دوشنبه در نشست کمیته اطلاع ‌رسانی نوزدهمین اجلاس سراسری نماز افزود: متولیان فرهنگی قبول کنند که زمانه آنها با دوره‌ ای که جوانان امروزی در آن قرار دارند تفاوت دارد و به همین دلیل نگاه و فرهنگ جوانان با آنها متفاوت است.

وی با بیان اینکه این موضوع به این معنا نیست که در سایر مراکز و دستگاه‌ها، نماز جماعت برگزار نشود، اظهار داشت: زمانی که با کمبود امام جماعت در مدارس مواجه هستیم، شایسته نیست در اداره کوچکی نماز جماعت با افراد کمتر از 10 نفر و با حضور امام جماعت برگزار شود و مدارس از وجود امام جماعت بی‌ بهره باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به بی ‌مهری برخی از دانشجویان به شرکت در نماز جماعت دانشگاه‌ها ادامه داد: این مشکل قطعاً در دانشگاه به وجود نیامده است، بلکه ریشه آن به خانواده‌ها و مراکز تربیتی قبل از دانشگاه اعم از مدارس راهنمایی و دبیرستان برمی ‌گردد.

زنگویی افزود: زمانی که دانش‌آموزان وارد دانشگاه می ‌شوند، دیگر شخصیت آنها شکل گرفته است و نمی ‌توان تأثیر زیادی بر آنها گذاشت.

وی به اهمیت وجود مساجد به منظور مقابله با جنگ نرم اشاره کرد و گفت: دشمن با روی آوردن به جنگ نرم، به دنبال جدا کردن جوانان از ارزش‌های انقلابی و دینی است از این رو تلاش می‌ کند ضمن دور کردن جوانان از مساجد، آنها را سرگرم مسائل غیراخلاقی و انحرافی کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نقش متولیان مساجد را در جذب جوانان به سمت این اماکن معنوی مهم دانست و اظهار داشت: رئیس جمهور و سایر مسئولان کشور، همواره رویکرد جوان محوری را در اداره مساجد مورد تأکید قرار داده‌اند.

زنگویی افزود: یکی از راه‌های جذب جوانان به سمت مساجد، استفاده از توان بالقوه آنها در اداره و برنامه‌ ریزی مساجد است که البته هم اکنون در برخی از مساجد متولیان آن به خوبی بر این مسئله آگاهی دارند به طوری که در اذان گفتن و تعقیبات نماز از جوانان استفاده می‌ کنند که این موضوع باید توسعه یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: شرکت دادن جوانان در مساجد و محافل و مدنظر قرار دادن نظرات آنان، از بهترین راهکارها برای جذب جوانان در مساجد است.

زنگویی اظهار داشت: به روز کردن انتخاب هیئت امنای مساجد، رعایت مسائل بهداشتی و معطر کردن مساجد و نیز وارد شدن نمازگزاران به این مکان معنوی با لباس و بدن تمیز از دیگر اقدامات مؤثر در جذب جوانان به مساجد است.

وی با بیان اینکه امام جماعت و خادمان در جذب جوانان به سمت مساجد، نقش مؤثری دارند، ادامه داد: این افراد اگر مسن هم باشند، اما باید بتوانند با جوان ارتباط برقرار کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه بدون تردید دشمن دین و ارزش‌ های معنوی جوانان را هدف قرار داده است، گفت: اگر بتوانیم در مساجد که بهترین جایگاه برای پرورش استعدادهای دینی است از ظرفیت معنوی جوانان استفاده کنیم، قطعاً می‌ توانیم توطئه‌ های دشمن را در این جبهه نرم، به خوبی پاسخ دهیم و دشمن را در رسیدن به اهدافش ناکام گذاریم.

زنگویی به برگزاری اجلاس سراسری نماز در بیرجند اشاره کرد و بیان داشت: باید از فرصت به وجود آمده در این اجلاس نهایت بهره را ببریم که این امر به جز اراده جمعی محقق نمی‌ شود. 

کد خبر 1168905

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha