به گزارش خبرگزاری مهر، کنت مارانده رئیس مجلس ملی کنیا و هیئت همراه با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی شب گذشته در ایران دیدار و گفتگو کردند.
در ابتدای این دیدار لاریجانی ضمن ابراز خرسندی از روند توسعه مناسبات دوستانه فیمابین گفت: استراتژی جمهوری اسلامی ایران در روابط با کشورهای آفریقایی، کمک به توسعه و پیشرفت و رهایی از آثار استعمار است.
وی سیاست قدرتهای بزرگ را در ارتباط با آفریقا ادامه سیاستهای استعماری گذشته به شکل جدید دانست و افزود: نگاه انقلاب اسلامی ایرانی به مردم آفریقا برخاسته از مبانی فکری و اعتقادی دینی اسلام است و در این راستا مسیر سیاست جمهوری اسلامی ایران کمک به کشورهای آفریقایی است.
لاریجانی همچنین اعلام کرد: مجلس شورای اسلامی از هرگونه تلاشی برای تقویت و گسترش همکاریهای همه جانبه ایران با کشورهای آفریقایی از جمله کنیا حمایت میکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود علت اتخاذ سیاستهای ماجراجویانه برخی قدرتهای بینالمللی علیه ملت ایران را مخالفت جمهوری اسلامی ایران با سیاستهای غلط آنها در منطقه دانست و تاکید کرد: این ماجراجوییها تاثیری در اراده ملت ایران برای حفظ استقلال خود ندارد.
لاریجانی همچنین با بیان این که همکاریهای اقتصادی ایران و کنیا میتواند در بسترهای جدیدی تقویت و گسترش یابد، سرمایهگذاری مشترک در زمینههای گوناگون انرژی، معدن، داروسازی را خواستار شد.
در این دیدار، "کنت مارانده" رئیس مجلس ملی کنیا نیز با تاکید تمایل کشورش برای توسعه و گسترش همه جانبه مناسبات دو کشور در عرصههای گوناگون گفت: هنوز امکانات و فضاهای بسیاری برای تقویت همکاریهای مشترک در زمینههای اقتصادی، صنعتی و تجاری وجود دارد.
وی هدف از سفر خود به تهران را آشنایی با توانمندیها و امکانات ایران برای تقویت روابط فیمابین دانست و افزود: پیشرفتهای وسیع ایران در عرصههای گوناگون فناوری و صنعتی، زمینه خوبی برای رشد همکاریهای دو کشور است و کنیا خواستار استفاده از تجارب و دستاوردهای ایران در عرصههای اقتصادی، صنعتی است.
بنا بر این گزارش، روسای مجالس دو کشور در پایان دیدار خود یادداشت تفاهم همکاریهای پارلمانی فیمابین مجلس شورای اسلامی و مجلس ملی کنیا را امضاء کردند.
در این یادداشت تفاهم بر حمایت مجالس دو کشور از توسعه همه جانبه همکاریهای دوجانبه تاکید شده است و از حق هر کشوری برای برخورداری از دانش و فناوریهای نوین خصوصا استفاده صلحآمیز از فنآوری هستهای در چارچوب NPT حمایت شده است.
همچنین رؤسای مجالس دو کشور بر لزوم احترام به مقدسات و ادیان الهی تاکید کرده و هرگونه اهانت به کتب ادیان الهی با هر شیوهای را محکوم کردهاند.
نظر شما