به گزارش خبرنگار مهر ، حسین جوادی صبح دوشنبه در مراسم راه اندازی این پایگاه گفت: پایگاه اینترنتی طالب آملی به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل و با همکاری شرکت کامپیوتری راه اندازی شد.
وی افزود: دراین پایگاه به نشانی تمامی مقالات و سخنرانی های همایش بین المللی طالب آملی دراطلاعات و اخبار راجع به طالب در اختیار مراجعین قرار می گیرد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل بیان کرد: زندگینامه طالب ، دیوان اشعار طالب ، و مطالبی در رابطه با طالب آملی از بخشهای دیگر این پایگاه است.
جوادی اضافه کرد: نخستین همایش بین المللی طالب آملی زمستان امسال با حضور اندیشمندان داخلی واخرجی در زادگاهش آمل برگزار می شود.
رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان آمل همچپنین با بیان اینکه ابعاد شخصیتی و درونی طالب آملی هنوز برای آملیها و کل کشور شناخته نشده است تصریح کرد: از سال 86 تاکنون به دنبال برگزاری همایش بزرگ طالب آملی شاعر محبوب و معروف ایرانی هستیم اما به دلایلی موفق به انجام این امر نشدیم.
جوادی ادامه داد: اگر چه چندسال قبل یک همایش برای این شاعر پرآوازه برگزار شد اما نتوانست چندان گسترده اهمیت موضوع را متذکر شود.
وی درخصوص زندگینامه طالب آملی اظهارداشت: طالب آملی در سال 987 در یکی از روستاها ی آمل متولد شد. گرچه اغلب تذکره نویسان زادگاه او را آمل دانسته اند ولی خود در شعرهایش به روستا زاده بودن خود اشاره دارد.
وی خاطرنشان کرد: طالب آملی که زندگی را به سختی می گذرانید همچون بسیاری از شاعران همزمانش پس از خراسان به مرو و از آنجا به هندوستان سفر می کند.
جوادی ادامه داد: در هندوستان مقدم او را گرامی می دارند و طالب آملی در سال 1028 به ملک الشعرای دربار جهانگیر ملقب می شود.
وی یادآور شد: طالب با وجود اینکه در هندوستان در رفاه مادی می زیست اما دائما یاد وطن با او بود در بسیاری از شعرهای او این اشتیاق نمایان است.
طالب آملی در سال 1036 چشم از تماشای جهان فرو بست. وی ابوی اخوان لاریجانی است.
نظر شما