به گزارش خبرنگار مهر، ووشو ایران در بازیهای آسیایی دوحه یک مدال نقره و دو برنز کسب کرده بود. فدراسیون ووشو در آن زمان اسیر حواشی متعدد بود و در نهایت هم مدتی بعد از بازیهای آسیایی با ادامه روند مشکلات داخلی فدراسیون، سازمان تربیت بدنی اقدام به تعطیل کردن فدراسیون و کنار گذاشتن رئیس وقت این فدراسیون کرد.
اینکه چه اتفاقی می افتد که آن فدراسیون پرحاشیه که آمار استعفای آن رکوردی جاودانه در ورزش ایران بود در مدت چهار سال به یکی از موفق ترین فدراسیونها تبدیل می شود باید مورد کارشناسی قرار گیرد. تیمی که با میانگین سنی 20 سال شش مدال طلا و برنز کسب می کند قطعا با برنامه ریزی دقیق و هدفمند به این درجه از موفقیت رسیده است.
مهدی علی نژاد فدراسیون پرحاشیه ای را تحویل گرفت و در اولین اقدام حاشیه ها از بین برد و با استفاده از تجربه بزرگان این رشته خیلی زود برنامه ریزی برای آینده را آغاز کرد. شاید یکی از مهمترین دلایل موفقیت علی نژاد این بود که وی به هیچ سبک و گروهی در ووشو گرایش نداشت و تنها برای اعتلای ووشو فعالیت کند.
خدیجه آزادپور تنها زن طلایی ووشو ایران
استعداد یابی و شناسایی نیروهای کارآمد، برنامه ریزی و تشکیل اردوهای منظم و حضور در مسابقات تدارکاتی معتبر و مهم، راه اندازی لیگ منظم و پویا، سرمایه گذاری در بخش بانوان، کسب کرسی های مهم در اتحادیه آسیا و فدراسیون جهانی که مهمترین ثمره آن تغییر اوزان بازیهای آسیایی و در نهایت سرمایه گذاری در بخش تالو را باید مهمترین دلایل این موفقیت عنوان کرد.
اما ووشو ایران در بازیهای آسیایی رکوردهایی را ثبت کرد که در جای خود جالب توجه و مهم بود. گوانگجو چهارمین تجربه ووشو در بازیهای آسیایی بود. از سه دوره قبلی تنها حسین اوجاقی موفق به کسب مدال طلا شده بود ولی در این دوره کسب سه مدال یک رکورد بیادماندنی بود.
اولین مدال طلای تاریخ بانوان ورزشکار ایرانی در بازیهای آسیایی نیز در جای خود حائز اهمیت است. به لطف حضور علی نژاد در هیئت رئیسه ووشو آسیا برای اولین بار اوزان ساندای بانوان وارد بازیهای آسیای شد و تیم ایران نیز یکی از دو مدال طلا را به خود اختصاص داد.
چینی های میزبان 10 سانداکار را در مسابقات ووشو گوانگجو شرکت داده بودند که در نه وزن موفق به کسب مدال طلا شدند و در یک وزنی که مدال برنز گرفتند نماینده آنها مقابل حمیدرضا قلی پور شکست خورد.
سرمایه گذاری در بخش تالو بعد از کسب مدالهای جهانی و آسیایی در گوانگجو نیز ثمره خود را نشان داد. احسان پیغمبری با یک مدال برنز در عین آنکه آسیب دیدگی، اولین مدال کاروان ورزشی ایران را کسب کرد. هر چند فرشاد عربی هم در یکقدمی مدال نقره از رسیدن به آن محروم شد.
محمدرضا پورغلامی نایب رئیس کمیته فنی ووشوی آسیا در مورد نتایج گوانگجو گفت: ووشوی ایران روز به روز به چین نزدیک تر می شود. کسب 6 مدال رنگارنگ توسط 9 نماینده کشورمان در شانزدهمین دوره بازیهای آسیایی گوانگجو نشان از روند رو به رشد ووشوی ایران نست به سال های گذشته است.
وی افزود: با توجه به برنامه های منظم و برگزاری رقابتهای لیگ برای ووشوکاران این رشته در ایران جهش چشم گیری داشته است و حتی قبل از حضور در این پیکارها پیش بینی کسب چند مدال طلا از سوی ملی پوشان را داشتیم چرا که به توانایی آنها شک نداریم.
پورغلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سطح کمی و کیفی این دوره از رقابتها بالا بود و با توجه به مدالهای کسب شده باید گفت که ووشو ایران به جایگاهی دست یافته است که دیگر به جز چین حریفی را در مقابل خود نمی بیند حتی در رقابتهای تالو نیز نمایندگان ایران شایستگی گرفتن مدال طلا را داشتند اما به دلیل حساسیتی که این رشته دارد متاسفانه فرشاد عربی به دلیل یک لغزش کوچک به جایگاه ششم دست یافت.
حسین اوجاقی مدیر فنی و مربی تیم های ملی ووشو نقش بسزایی در موفقیت ورزشکاران این رشته داشت
نایب رئیس کمیته فنی ووشو آسیا در پایان گفت: زحمات و برنامه ریزهای فدراسیون و فراهم آوردن امکانات برای ملی پوشان باعث شد که ما امروز خود را در جایگاهی ببینیم که کشورهای شرق آسیا که حرف اول را در این رشته می زنند حساب ویژه ای را روی ما باز کرده اند و قعطا با این روال دست یابی به کرسی های بالاتر و جایگاهی بهتر برای ملی پوشان ایران دور از دسترس نیست.
فدراسیون ووشو کسب یک طلا، یک نقره و دو برنز را به سازمان تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک تعهد کرده بود و علی نژاد هم قبل از اعزام در گفتگو با مهر از کسب نتایجی بهتر از دوره قبل خبر داده بود که با کسب سه مدال طلا و سه برنز فراتر از انتظار ظاهر شده و به نوعی وعده خود را عملی کردند.
در رقابتهای ووشو بازیهای آسیایی گوانگجو 15 مدال طلا توزیع شد که نه مدال نصیب چینی ها شد ، سه مدال ایران کسب کرد و هنگ کنگ ، ماکائو و مالزی هم هرکدام یک مدال کسب کردند.
نظر شما