۱۸ بهمن ۱۳۸۹، ۱۰:۳۷

شینهوا گزارش داد:

خیزش جهان عرب و کابوس شبانه فرانسه/"سارکو" نگران آفریقاست

خیزش جهان عرب و کابوس شبانه فرانسه/"سارکو" نگران آفریقاست

یک رسانه چینی با پرداختن به موج اعتراضات مردم کشورهای عربی به نگرانی فرانسه از تخریب وجهه این کشور در جهان عرب پس از روی کار آمدن حکومت های جدید در آنها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، شینهوا در مطلب خود می نویسد: در حالی که مصر در حال تبدیل شدن به کانون ناآرامیها در جهان عرب است و در این راه از تونس هم پیشی گرفته، فرانسه به عنوان بزرگترین پذیرنده اعراب مسلمان در اروپا در تلاش است تا وجهه بین المللی خود را که متهم به دخالت در امور داخلی کشورهای عربی است تغییر دهد.

فرانسه از گذشته دور متهم بود که همواره چشم خود را بر روی اتفاقاتی که در تونس می افتد می بندد و در طی 23 سال زمامداری بن علی در این کشور پاریس روابط نزدیکی با تونس داشت. 

چندین کشور آفریقایی در شمال آفریقا که با بن علی روابط نزدیکی داشتند در پی بالا گرفتن موج اعتراض ها در تونس منکر رابطه خود با رئیس جمهور این کشور شدند و بن علی مجبور شد به عربستان برود.

این در حالی بود که چند روز پس از فرار بن علی از تونس، رسانه ها اعلام کردند که دختر وی و برخی از بستگان رئیس جمهور سابق تونس در محلی در نزدیکی پاریس اقامت گزیده اند که این موضوع می تواند خشم اعراب حاضر در فرانسه را در پی داشته باشد و پس از این ماجرا بود که "نیکلا سارکوزی" رئیس جمهور فرانسه در رسانه های این کشور حاضر شد و اعلام کرد که پاریس به هیچ وجه اوضاع تونس را دست کم نگرفته و تحولات آن را کم اهمیت نمی داند.

پس از این سخنان بود که بستگان بن علی از فرانسه خارج شدند و الیزه اعلام کرد که خانواده رئیس جمهور سابق تونس دلیلی برای اقامت در فرانسه نداشتند و در پی درخواست تونس برای مسدود شدن دارئیهای بن علی در خارج از کشور، پاریس خبر از مسدود کردن این دارئیها که پنج میلیارد دلار بود خبر داد. 

این در حالی بود که مهاجرین عرب حاضر در فرانسه با حاضر شدن در خیابانهای شهرهای مختلف این کشور اعتراض خود را نسبت به روابط نزدیک الیزه با بن علی اعلام کردند و پاریس برای جلوگیری از افزایش این تجمعات سعی در کم اهمیت جلوه دادن روابط خود با بن علی کرد. 

بر همین اساس و با توجه به آنکه قیام مردم تونس بواسطه مشکلات اقتصادی و اجتماعی بوقوع پیوست سارکوزی در سفر خود به کشورهای شمال افریقا محتاط بود و دقت خاصی در سخنان خود می کرد.

این اتفاقات در حالی افتاد که افشای روابط نزدیک "میشل الیوت ماری" وزیر خارجه جدید فرانسه با خاندان بن علی و حضور او در تونس در ایام کریسمس و اختصاص یک جت شخصی به وی از سوی حکومت تونس و همچنین صادرات گازهای اشک آور از فرانسه به تونس در ایام تظاهرات مردم، موجب شد که خشم مردم عرب از پاریس شدت بگیرد و حتی برخی چهره های مخالف الیزه خواستار کناره گیری میشل الیوت ماری شوند.    

کد خبر 1247723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha