۲۵ بهمن ۱۳۸۹، ۸:۴۷

کنکاشی در هویت ایرانی

کنکاشی در هویت ایرانی

کتاب "کنکاشی در هویت ایرانی" که مجموعه مقالاتی در این باره است به کوشش دکتر ابراهیم حاجیانی ازسوی انتشارات پژوهشکده تحقیقات استراتژیک گروه پژهشهای فرهنگ و اجتماعی درشمارگان 1200 نسخه و در 355 صفحه منتشر شده است.

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: هویت جمعی فرهنگی نقطه ثقل و کانون مطالعات اجتماعی و فرهنگی است، چراکه این مقوله با بسیاری مسائل و پدیده‎های جاری در نظام اجتماعی مرتبط است و به طور مشخص بن‏مایه یا علت و منشأ آنها به شمار می‏آید. درواقع بدین سبب است که هویت در نظام تصمیم گیری جایگاه برجسته‏ای یافته و مقوله‏ای استراتژیک تلقی می‎شود. تجارب اخیر نیز نشان می‎دهد که دلنگرانیهای جدی در سطح مسئولان ارشد نظام در این باره وجود دارد که تذکارهای مکرر مقام معظم رهبری و مصوبات چندساله گذشته مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره هویت و ابعاد مربوط به آن حکایت از این دغدغه‏ها دارد.

دراین کتاب که مجموعه مقالاتی ازسوی محققان و پژوهشگران برجسته کشور از حوزه‏های علمی مختلف اعم از جامعه‌شناسی، علوم سیاسی، مطالعات فرهنگی، تاریخ و ادبیات و جغرافیا وهنر است نویسندگان به اولویتهای پژوهشی پژوهشکده تحقیقات استراتژیک درخصوص ارائه توصیف جامع درباره وضعیت انواع هویتهای جمعی ایرانی، تشخیص صحیح منابع هویت بخش ایرانی، بررسی نسبت و مناسبات و روابط میان هویتها و تعیین و تشخیص کم و کیف روابط فی مابین آنها، پیش بینی آینده‌نگری درباره آینده محتمل درخصوص جایگاه و موقعیت هویت ایرانی و به سیاستگذاری درباره نحوه ارتقاء و تحکیم هویتهای فرهنگی جمعی ایران می‏پردازند.

مؤلفه‎های سنجش تجربی هویت ملی نوشته سید رحیم ابوالحسنی، بررسی تحولات تاریخی هویت ملی در ایران به قلم افشار کبیری، سلامت اداری و هویت اداری درایران کاری از مهرناز امین آقایی، مبانی و مؤلفه‏های انسجام ملی نوشته علیرضا محرابی، عوامل مؤثر بر هویت مذهبی با توجه بیشتر به اختلاط جنسی آنها در دانشگاهها (بررسی موردی دانشجویان دختر دانشگاه الزهرا(س) و شهید بهشتی) تحقیقی از عاطفه سادات قریشی محمدی ازجمله بعضی از مجموعه مقالات این کتاب هستند.

فدرالیسم، راه حل تنوع قومی در ایران نوشته مهری قاسمه، معرفی و بررسی کتاب چالشهای هویت در آمریکا کاری از ابراهیم حاجیانی، عوامل مؤثر بر بحران هویت در میان جوانان (بررسی موردی دانشجویان دانشگاه اصفهان) پژوهشی از علیرضا آزادی، اندازه‎گیری چند گانگی و تداخل هویت تحلیل طبقات سلسله مراتبی ترجمه فاطمه براتلو، ٰناسیونالیسم و چند پارگی پس از 1989 برگردان امیر حسین علینقی دیگر مقالات ارائه شده در این کتاب را تشکیل می‏دهند.

کد خبر 1251801

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha