۲۳ بهمن ۱۳۸۹، ۱۶:۴۵

دومین دوسالانه تذهیبهای قرآنی در مشهد برگزار می شود

دومین دوسالانه تذهیبهای قرآنی در مشهد برگزار می شود

مشهد - خبرگزاری مهر: مدیرعامل موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی از برگزاری دومین دوسالانه تذهیبهای قرآنی از 24 بهمن تا یک اسفند امسال در مشهد خبر داد.

محمد ضرابی در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد، با بیان اینکه این دوسالانه با نگاه ویژه به هنر تذهیب در قرآن کریم هر دوسال یک بار در مشهد بر گزار می شود، گفت: دومین دوره این دوسالانه به مدت هفت روز در مشهد برگزار می شود و در این مدت آثار رسیده به صورت همزمان در چهار نگارخانه این شهر در معرض دید مردم قرار می گیرد.

دبیر دو سالانه تذهیب های قرآنی اظهارداشت: با توجه به اهمیت موضوع هنر تذهیب قرآن کریم ما یک برنامه 10 ساله را برای این دوسالانه تدوین کرده ایم و مقرر شده است دوسالانه حداقل پنج دوره برگزار شود.

ضرابی با اشاره به اینکه تا کنون 464اثر به دبیر خانه دوسالانه رسیده است، اظهارداشت: همچنین 25مقاله از سوی پژوهشگران به دبیر خانه ارسال شده است که در نهایت تعدادی از آثار حائز رتبه های برتر خواهند شد.

مدیر عامل موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی با اشاره به جایگا ه ویژه هنر تذهیب در بین سایر هنرها از آن به عنوان زبانی گویا برای نشان دادن ارادت هنرمندان به اهل بیت(ع) نام برد وگفت: هنر تذهیب از دیر باز به منظور نشان دادن ارادت هنرمندان به قرآن کریم و ائمه اطهار(ع) مورد توجه بوده است.

وی با بیان اینکه این دوره دوسالانه با موضوع محوری مکتب خراسان بر گزار می شود، افزود: مکتب خراسان از جمله مکاتب مطرح در عرصه هنر است که می توان از آن به عنوان یک مکتب جامع یاد کرد، چرا که همچون سایر مکاتب هنری تنها متعلق به یک دوران خاص نیست و در دوره های مختلف جاری و ساری بوده است.

وی تاکید کرد: وجود مضجع شریف امام رضا(ع) تاثیر چشمگیری بر هنرهای سنتی این مکتب گذاشته است.

دبیر دوسالانه تذهیب های قرآنی وسعت محدوده جغرافیایی را به عنوان یکی از ویژگیهای بارز مکتب خراسان عنوان کرد و افزود: این مکتب از شرق دور تا غرب را شامل می شده و راه ابریشم حلقه اتصال این تبادلات بوده است.

 ضرابی احیای مکتب خراسان را احیای همه هنرهای سنتی ایران دانست و تصریح کرد: احیای این مکتب با توجه به حوزه گسترده آثار موجود در آن می تواند زمینه را برای احیای همه هنرهای سنتی ایران در دنیای کنونی فراهم کند.

 وی گفت: در گذشته با توجه به اهمیتی که به تذهیب قرآن داده می شد هنرمندان برای تذهیب یک قرآن زمان زیادی سپری می کردند و حتی در برخی موارد شاهد هستیم که آثار تذهیب تاریخ را ورق زده و شاهد حضور چندین حکومت نیز بوده است، یکی از نمادهای بارز این موضوع کتابخانه های سلطنتی در دربارهای صفوی و تیموری بوده است.

 ضرابی ادامه داد: از جمله قرآن های نفیس تذهیب شده می توان به قرآن "ابراهیم سلطان" که به حرم مطهر رضوی اهدا شده است، اشاره کرد.

 


 
کد خبر 1251859

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha