به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم خدایی در مراسم گرامیداشت روز مهندسی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اولین تجربه ارزشیابی مهندسی گفت: اولین بحث ارزشیابی در سال 1922 میلادی در آمریکا توسط انجمن مهندسی شیمی انجام شد که طی آن ارزیابی کردند که آیا سرفصلهایی که برای شیمی تدریس می کنند با اهداف و برنامههایشان مطابقت دارد یا خیر.
معاون فنی و آماری سازمان سنجش از ورود این سازمان به بحث اعتبارسنجی و ارزیابی خبر داد و گفت: نقش سازمان سنجش در بحث ارزشیابی فارغالتحصیلان مهندسی برگزاری آزمون مهندسی حرفهای است که برای اولین بار در سال 1380 سازمان سنجش وارد بحث برگزاری آزمون PEشد البته سازمان سنجش در زمینه برگزاری آزمون PEبیشتر نقش حمایتی دارد و محور اصلی این آزمون انجمنهای علمی هستند.
وی گفت: آزمون مهندسی حرفهای آزمونی است که ارزیابی جامع از دانش مهندسان انجام میدهد که آیا این افراد خلاقیت حل مسئله دارند یا خیر.
معاون سازمان سنجش مراحل ارزیابی حرفهای آزمون مهندسی حرفه ای را شامل دو بخش FEو PEنام برد و گفت: آزمون FEبلافاصله پس از فارغالتحصیلی مهندسان برگزار و آزمون PEسه سال پس از اینکه آنها مشغول به کار شدند از آنها اخذ می شود.
خدایی خاطرنشان کرد: در کشورهای پیشرفته مهندسان بدون داشتن گواهینامه PEنمی توانند وارد کار حرفهای و فنی شوند. PE دانش و تجربه فرد را اندازه گیری میکند از این جهت که اطلاعات فرد به روز و همچنین دارای احساس مسئولیت اخلاقی و اجتماعی باشد.
وی درباره کیفیت آزمون PEکه توسط این سازمان برگزار میشود نیز گفت: آزمون PEکه سازمان سنجش برگزار میکند سخت و سنگین است و طی دو روز برگزار میشود و حدود 7 تا 10 ساعت نیز به طول میانجامد، در عین حال قبولیهای این آزمون هم کم است چرا که به علت رعایت کیفیتها و استانداردها آزمون را سخت برگزار میکنیم.
معاون سازمان سنجش درباره اعتبار گواهینامه PEکه به قبول شدگان این آزمون توسط سازمان سنجش اعطا می شود نیز گفت: گواهی PEسازمان سنجش برای کار حرفهای هم در داخل و هم در خارج از کشور اعتبار دارد.
نظر شما