۱۱ آبان ۱۳۸۳، ۹:۰۴

با نزديك تر شدن به انتخابات رياست جمهوري و افزايش جنبش و جوش انتخاباتي

گروهي متشكل از حدود صد پ‍ژوهشگر با تحليل شرايط موجود، پيشنهاداتي را براي دولت آينده ارايه كردند ( بخش اول)

در شرايطي كه جنبش و جوش ها در خصوص انتخابات رياست جمهوري اوج گرفته است و گروه هاي سياسي مختلف به بيان ديدگاه هاي خود در اين زمينه و بيان مصاديق خود مي پردازند، گروه " پژوهش و برنامه ريزي" متشكل از عده اي از پ‍ژوهشگران كشور با ارائه مطلبي با عنوان "تحليلي از شرايط كنوني كشور و پيشنهاد برنامه براي دولت آينده" به بررسي ديدگاه ها و برخي ازسياست ها و راهكارهاي بكار گرفته شده در دولت پرداختند.

به گزارش خبرگزاري "مهر" اين گروه كه گفته مي شود  سرپرستي آن را نژاد حسينيان نماينده سابق ايران در سازمان ملل متحد برعهده دارد ، ريشه اكثر مشكلات جامعه ، مخصوصا نابساماني هاي اقتصادي و اجتماعي را در دوري دولت از نقش اصلي خود مي داند و تصريح مي كند: "دولت از نقش اصلي خود كه سياستگذاري، نظارت بر بهره برداري بهينه از منابع، كسب درآمدهاي جديد و افزايش سرمايه  اجتماعي است به دور افتاده و خود همانند شهروندانش درگير تصدي گري و رقابت با مردم شده است، مانند رهبر اركستري كه نقش نوازنده اي ناوارد را ايفا كند .

در اين تحليل تصريح شده است: اگر بتوان دولت را به جايگاه اصليش در جامعه برگرداند، جريان اداره كشور به مسير درست و منطقي خود برگشته و مشكلات به تدريج كمتر شده و منافع عمومي بهتر و بيشتر تامين مي شود".

" گروه پژوهش و برنامه ريزي" نفوذ و دخالت  دولت در امر تصدي گري را، گسترده و عميق مي داند و معتقد است " براي موفقيت در  اصلاحات ، مردم بايد دولتي شايسته و توانمند انتخاب نمايند. دولتي كه هم اعتقاد به انجام اين اصلاحات و هم توان اجراي آن را داشته باشد".

اين گروه پيشنهاد "دولت دولت زدا، مردم دولت گرا" را براي دولت آينده مطرح كرده و آورده است: دولت جديد با انتخاب شعار "دولت دولت زدا، مردم دولت گرا" سياست "دولت زدائي در امور اجرائي" را،  به عنوان سياست اصلي خود اعلام نموده و با حركتي موزون و سرعتي مناسب با شرايط جامعه، به پيش ببرد. زيرا هنگامي كه دولت در جايگاه اصلي خود نشست و مردم اثرات مثبت سياست "دولت زدائي"  را در زندگي خود احساس كردند ، به دولت خود اعتماد پيدا نموده و "دولت گرا" خواهند شد".

به اعتقاد اين گروه انقلاب اسلامي اكنون شرايطي سخت و حساس را طي مي كند و عليرغم مشكلات  زياد ناشي از فشارهاي خارجي ، عدم پاسخگويي مناسب به انتظارات برآمده از شرايط نوين جهاني و نارضايتي هاي حاصل از نارسائي ها و ناكارآمدي هاي داخلي ، در مستحكم ترين شرايط خود طي 25 سال گذشته قرار دارد. زيرا نظام جمهوري اسلامي ايران ريشه دوانده، استقرار يافته و به بلوغ رسيده و صلابت نظام با استمرار حمايت مردم ، توان مقاومت در برابر مشكلات فعلي و تهديدات آتي را ايجاد نموده است و لذا مردم با انتخاب دولتي شايسته مي توانند زمينه را جهت نيل به اهداف چشم انداز 1404 و پاسخگويي به نيازهاي جامعه فراهم نمايند".

گروه ياد شده معتقد است كه :"گسترش فن آوري اطلاعات، مرزهاي جغرافيائي، سياسي و فرهنگي كشورها را كمرنگ و بي اثر نموده و شرايط متفاوتي را براي دولت ها، جهت اعمال حاكميت ملي و حفظ سرزمين و ملت خود از دست اندازي و تاثير گذاري بيگانگان پديد آورده است. قرار گرفتن در شرايط جديد امري اختياري و انتخابي نبوده بلكه تحولات علمي و فن آوري سالهاي اخير، تمام كشورها را ، صرفنظر از علاقه يا بيزاري آنها، در وضعيت جديد قرار داده است".

كارشناسان اين گروه مي گويند :"جهاني شدن براي ايران بيش از تهديد، فرصت هاي رشد را فراهم آورده ، با اين شرط كه سريعا اين فرصتها شناسايي و راهكارهاي استفاده مطلوب از آنها تعيين شوند".

گروه مذكور در مورد عدالت  معتقد است كه " اجراي عدالت در كليه زمينه ها ، به ويژه در سياست هاي اقتصادي، اجتماعي ، از مهمترين اهداف جمهوري اسلامي ايران است. بر اين اساس وظيفه اصلي دولت، ايجاد فضايي مناسب جهت ارايه  عادلانه امكانات و فرصت هاي موجود در جامعه، به آحاد افراد آن ، بصورت برابر يا متناسب ، حسب مورد، و نظارت و مراقبت بر روند آن است.

به اعتقاد پژوهشگران گروه پژوهش و برنامه ريزي افراد جامعه بر حسب توانمندي هاي فردي، از نتايج كار و تلاش شان در جامعه و در چارچوب مقررات حاكم، مي توانند بهره مند شوند. عدالت اجتماعي توليد ثروت توسط افراد را محدود نمي كند بلكه موجب تعادل بيشتر و افزايش ثروت در جامعه شده و در نتيجه رفاه آحاد افراد جامعه مي شود".

اين گروه در ادامه تاكيد كرده است: " در اجراي عدالت اقتصادي و اجتماعي ، دولت با برنامه ريزي و تدوين مقررات لازم فضايي را به وجود خواهد آورد تا صاحبان ثروت ، سرمايه  گذاري هاي جديد در بخش توليد را  بهترين محل براي مصرف سود و سرريز سرمايه خود دانسته و با مشاركت در انجام امور فرهنگي، اجتماعي و خدماتي و پرداخت ماليات متناسب با سطح درآمد شخصي خود، به ايجاد شرايط مناسب تر براي زندگي اقشار كم درآمد كمك نموده و با ميل و رغبت، ميزان بهره برداري شخصي از ثروت خود را تعديل نمايند".

" گروه پژوهش و برنامه ريزي" مي گويد :"دولت نبايد رقيب مردم در كارهاي اقتصادي و اجرايي باشد وگرنه از سياستگذاري صحيح، نظارت و قضاوت عادلانه درباره مردم، وامانده و اعتبار خود را در جامعه از دست مي دهد". "

اين گروه مي افزايد: واگذاري كارهاي مردم به مردم، خطر تهديدات مربوط به تمركز قدرت را نيز خود به خود مرتفع كرده و سلامت سياسي جامعه را از طريق توزيع قدرت بين مردم تضمين مي كند. در اين صورت دولت و نظام از طريق واگذاري كارهاي  اجرائي به مردم، انرژي خود را بيشتر در سياستگذاري ، برنامه ريزي و جهت دهي كل جامعه و بالا بردن سرعت پيشرفت ، صرف خواهد ساخت".

کد خبر 126175

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha