به گزارش خبرنگار مهر، مهدی غضنفری در مراسم رونمایی از سامانه خرید هدفمند گندم در تهران گفت: نان مقوله ای است که می تواند بحران سیاسی و حرکت اجتماعی ایجاد کرده و دولتها را ساقط کند؛ بنابراین اگر خاطرات جنگ جهانی اول و دوم را به خاطر آوریم که مردم در صفهای طولانی نان قرار می گرفتند به این نتیجه دست می یابیم که نان یک مقوله اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و بحران زا است اما ما در وزارت بازرگانی با برنامه ریزی های دقیق توانستیم یارانه گندم، آرد و نان را به بهترین شکل هدفمند کنیم.
وزیر بازرگانی افزود: در روزهای ابتدایی اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها جلسات متعددی با مسئولان صنف گندم، آرد و نان برگزار شد به نحوی که نتایج آن در بازخوردها از مقامات مسئول کشور، مجلس و مردم نشانگر توفیق اجرای این بخش از هدفمند سازی یارانه ها است.
وی تصریح کرد: در سایر بخشها نیز اجرای قانون به خوبی صورت گرفته اما در پشت صحنه آن بازیگرانی بودند که کمتر از آنها یاد شد، بر همین اساس اعضای اتحادیه خبازان کشور دور هم جمع شدند و فارغ از مشکلاتی که ممکن بود وجود داشته باشد اعلام آمادگی کردند که در 31 استان کشور به عنوان افسران یک جبهه بزرگ وارد کار شوند و مردانه در این راه گام بردارند بدون اینکه کوچکترین مشکلی در عرضه نان صورت گیرد.
غضنفری به برگزاری جلسه با کارخانجات آسیابانی اشاره کرد و گفت: مردان بزرگی از آن قبیله با دولت دست مردانه دادند تا با بهترین آردی که امکان دارد در اختیار آنها قرار گیرد، دو هفته کام مردم را با نان کیفی و ذائقه مردم را با نان خوب شاد کنند و این کار نیز به درستی انجام شد چرا که بر اساس نظرسنجی ها از مردم نمره کیفیت نان 85 از صد حاصل شد.
وزیر بازرگانی دستیابی به این نمره کیفیت را ناشی از خودگذشتگی مردان و زنان و بخش خصوصی در بخش گندم، آرد و نان دانست و گفت: زمانی که تاریخ هدفمند کردن یارانه ها ورق زده می شود باید این افتخارات را به یاد آورد.
این عضو کابینه دهم ادامه داد: اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها در بخش گندم، آرد و نان به نحوی صورت گرفت که مردم مطمئن شدند که اگر قیمت بالاتری را برای نان می پردازند علاوه بر اینکه مبلغی در حساب آنها قرار می گیرد اما گروهی مصمم هستند کیفیت نان را ارتقا بخشند، البته باید توجه داشت که کیفیت مقوله ای کوتاه مدت نیست ولی لازم بود عزم خود را برای ارتقای کیفیت نان نشان دهیم.
وی ادامه داد: شرکتهای بازرگانی و غله 14 منطقه نیز دست به دست هم دادند و کار را به سامان رساندند تا در هدفمند کردن یارانه ها برگ تاریخی درخشانی به ثبت برسد.
غضنفری ادامه داد: ما در وزارت بازرگانی با معاونان خود بر روی یک موضوع هم قسم هستیم و آن مدیریت ذینفعان است که یکی از اصول اصلی مدیریت به شمار می رود؛ به این معنی که در وزارت بازرگانی ذینفعانی در نظر گرفته می شوند که مدیریت آن نیازمند توجه بیشتری است.
وزیر بازرگانی ذینفعان وزارت بازرگانی را 70 میلیون نفر از جمعیت کشور ذکر کرد و گفت: این ذینفعان هر روز صبح برای خرید به بیرون می روند و به قیمت حساس و محتاج و شایسته داشتن بازاری آرام هستند، این در حالی است که جامعه اصناف، اتاق های بازرگانی و بخش خصوصی نیز از دیگر ذینفعان وزارت بازرگانی به شمار می روند که باید برای آنها احترام قائل بود.
وی ادامه داد: اگر در سال 89 زودتر به خرید تضمینی برنج پرداختیم، به این دلیل بود که می خواستیم مدیریت ذینفعان را داشته باشیم و کار را بهتر از سالهای قبل پیش بریم، البته صادرکنندگان و وارد کنندگان نیز ذینفعان ما به شمار می روند و باید برای ما منابع دانش و بهبود کیفی باشند.
غضنفری ادامه داد: امسال بهترین خرید تضمینی برنج را در طول تاریخ سالهای گذشته داشته ایم چرا که معتقدیم مدیریت ذینفعان اصل بقای سازمانها به شمار می رود در صورتی که با کمال تاسف به این نکته توجه نشده است؛ بنابراین اگر سازمان به ذینفعان سرویس ندهد فلسفه وجودی نخواهد داشت.
وی ادامه داد: مدیریت ذیفنعان در بخش نان به معنای سامانه خرید هدفمند گندم است که باید علاوه بر تشویق ابزاری بازدارنده نیز برای آن در نظر گرفته شود.
وزیر بازرگانی خاطر نشان کرد: یکی از وظایف اصلی مدیران در هر سازمانی مراقبت از این است که خدمت گیرندگان از آن رضایت کافی داشته باشند؛ بنابراین اگر به این مهم توجه نشود درجات تعالی را طی نخواهیم کرد.
غضنفری در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: انجمن صنفی کارخانجات آرد می تواند ذینفعان خود را با آرد کیفی راضی نگه دارد چرا که مصرف کنندگان انتظار دارند بهترین آرد را با بهترین کیفیت دریافت کنند درحلقه بعدی نیز حتما وزارت جهاد کشاورزی بر روی تولید گندم کیفی کار خواهد کرد؛ بنابراین اگر مدیریت ذینفعان را بپذیریم تولید کیفی یک موضوع ساده است و در مقابل نان کیفی هم تولیدخواهد شد.
این عضو کابینه دهم خاطر نشان کرد: وزارت بازرگانی در نقشه راه کیفیت نان انتظار دارد که تمامی دست اندرکاران تولید نان کیفی در انجام وظایف خود تلاش لازم را به عمل آورند نه اینکه حلقه آخر تولید نان که خبازها هستند را مورد خطاب قرار داد و تنها از او انتظار داشت که نان کیفی بپزد البته سهم خباز نیز مهم است و او نباید فرافکنی کند.
وی ابراز امیدواری کرد تا در ابتدای سال 90 بتوان جشن کیفیت نان را برگزار کرد. وی گفت: تمامی حلقه های زنجیره تولید کیفی نان باید در یک تلاش دسته جمعی دست به دست هم دهند و نمره کیفیت نان را به حد اعلای خود برسانند به نحوی که وقتی کارنامه تولید نان کیفی را ورق می زنیم پله پله شاهد افزایش کیفیت نان باشیم.
وزیر بازرگانی همچنین گذری هم به اجرای قانون هدفمند یارانه ها در کشور داشت و گفت: هدفمند کردن یارانه ها تغییر جهت بزرگی در اقتصاد کشور به شمار می رود به نحوی که اقتصاد کشور توانسته خود را در مسیر اعتلا قرار دهد و به زودی آبادانی و سرسبزی همه جا را فرا خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: در این میان نباید شک کرد که منابع زیر زمینی از هدر رفتن نجات یافته اند و سالانه 100 هزار میلیارد تومان قرار است منابع آزاد شود که 50 هزار میلیارد تومان سهم یارانه مستقیم مردم و 50 هزار میلیارد تومان دیگر باید در راه اشتغال و توسعه کشور علاوه بر بودجه های عمرانی هزینه شود.
غضنفری در پایان اضافه کرد: اقتصاد کشور با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها رونق پیدا خواهد کرد و این ثمره ای است که در سال همت مضاعف و کار مضاعف به انجام رسیده است.
نظر شما