۲ مرداد ۱۳۸۲، ۱۵:۲۶

خاتمي در سفر به دماوند :

با اجراي پروژه هاي صنعتي و اقتصادي مشكل بيكاري در دماوند رفع مي شود

با اجراي پروژه هاي صنعتي و اقتصادي مشكل بيكاري در دماوند رفع مي شود

خاتمي در ديدار با مردم دماوند گفت :10 ميليارد ريال تسهيلات بانكي براي اجراي پروژه هاي اشتغال زا به اين شهرستان اختصاص داده شده است .

به گزارش خبرنگار سياسي مهر سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري صبح امروز در سفر به شهرستان دماوند با حضور درجمع پرشور مردم  در ورزشگاه تختي اين شهرستان گفت:  دماوند مزاياي طبيعي و اجتماعي فراوان دارد كه بخش عمده آن در حد استعداد باقي مانده است و بايد به فعليت برسد علاوه بر اينكه دماوند ييلاق تهران بزرگ است و  بدليل مجاورت با شهر بدقواره تهران پذيراي جمعيت  سر ريز اين شهر شده است.


خاتمي با اشاره به نزديكي دماوند به تهران گفت: بر اثر اين نزديكي مشكلاتي  براي اين شهر بوجود آمده است كه از جمله بالارفتن قيمت زمين و تبديل اراضي كشاورزي به زمينهاي مسكوني است ،  كمبود امكانات زيربنايي با توجه به جمعيت سرريز شده از تهران  و نبود راههاي ارتباطي همچنين امكانات فرهنگي كم نمي تواند جوابگوي نسل جوان منطقه باشد.
خاتمي تاكيد كرد: كه بدليل مهاجرت مردم از بيرون شهرستان به داخل،  رشد جمعيت دماوند  به 4/3 درصد رسيده است  در  حاليكه رشد جمعيت  كشور 2/1 درصد است.


رئيس جمهوري با اشاره به كاهش 8/3 درصدي سطح اراضي كشاورزي دماوند افزود: اراضي زير كشت دماوند در سال 81 (12 هزار و 154 هكتار) بوده  در حاليكه در سال 75 چيزي بالغ بر 14 هزار و 719 هكتار بوده است .
خاتمي با اشاره به معضل بيكاري در شهرستان دماوند نرخ بيكاري در اين شهرستان را 1/8 درصد اعلام كرد و گفت: اگر چه اين نرخ از متوسط بيكاري در ايران كمتر است اما در سال 75 ميزان بيكاري در شهرستان دماوند 2/2 درصد بوده است كه اين مسئله براي شهرستان دماوند كه از فزوني استعداد و نعمت برخوردار است بسيار نگران كننده تر از شهرهاي ديگر است.
رئيس جمهوري با تاكيد بر وجود جنبه هاي مثبت بسيار در شهرستان دماوند گفت: آموزش و پرورش و آموزش عالي در اين شهر وضعيت قابل قبولي دارد بطوريكه در سال 81-80 تراكم دانش آموز در هر كلاس 28 نفر بوده است در حاليكه شاخص تراكم در استان تهران  در اين مورد53 نفر در هر كلاس بوده است.
وي با اشاره به وجود دانشگاههاي  آزاد و پيام نور در اين شهرستان گفت: دانشگاههاي دماوند با بيش از 21 هزار دانشجو اين شهرستان را به يكي از قطبهاي دانشگاهي در كشور تبديل كرده است كه بايد توسعه بيشتري يابد.
خاتمي يكي از مهمترين استعدادهاي دماوند را كشاورزي و باغداري عنوان كرد و گفت:  دماوند در توليد عسل و سيب درختي مقام اول ،  سيب زميني مقام دوم، حبوبات مقام سوم  و مرغ و گوشت مقام پنجم را در استان تهران دارد.
وي همچنين متذكر شد: در شهرستان  دماوند در زمينه آبخيز داري كارهاي ارزنده اي انجام شده است ، گازرساني به شهرستان آغاز شده است و 147 كيلومتر از شبكه گازرساني و احداث 15 هزار انشعاب در كل شهرستان در دست اقدام است.
خاتمي از تاسيس مجتمع فرهنگي و هنري كوثر و ساماندهي مجموعه تاريخي چشمه اعلي و استقرار شهرك صنعتي دماوند خبر داد و افزود: استعداد و استحقاق اين شهرستان  بيش از اينهاست.

رئيس جمهوري ابراز اميداواري كرد كه با گسترش صنايع تبديلي و كشاورزي و دامي كه از مزيت هاي نسبي شهرستان دماوند است شاهد رفع بيكاري و يا كم شدن حجم بيكاري و جلوگيري از هدر رفتن محصولات كشاورزي در اين شهرستان باشيم.
خاتمي همچنين از پايان مرحله مطالعاتي فاز دوم سد وادان اين شهرستان خبرداد و گفت: با تامين هر چه سريعتر اعتبارات اين پروژه بزرگ ، حدود 5 هزار هكتار از اراضي پايين دست اين سد مورد بهره برداري قرار خواهد گرفت.
وي هدف از سفرش به شهرستان دماوند و فيروز كوه را توسعه شرق تهران اعلام كرد و گفت: در اين سفر 20  ميليارد ريال  براي ساماندهي پروژه چشمه اعلي و كمك به مرمت جاده هاي داخل شهر دماوند و فيروزكوه و پيگيري استقرار واحدهاي دانشگاه خواجه نصير و علم وصنعت اختصاص داده ام.
رئيس جمهوري در اين ديدار به مردم آبعلي نويد پذيرفته شدن پيشنهاد تبديل شدن آبعلي از بخش به شهر را داد و گفت: 10 ميليارد يال هم از تسهيلات بانكي براي پروژه هاي اشتغال زا اختصاص يافته است.

 

 

کد خبر 12825

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha