به گزارش خبرگزاری مهر، آسوشیتدپرس در ادامه می نویسد : با گذشت بیش از هشت سال از جنگ عراق و در حالی که تا هشت ماه دیگر آمریکا باید بر اساس توافقنامه امنیتی بغداد-واشنگتن، نظامیان خود را از این کشور خارج کند مخالفان خروج همچنان معتقدند که خارج شدن نظامیان آمریکایی از عراق این کشور را دچار خلاء امنیتی می کند.
این افراد برای اثبات ادعای خود مواردی همچون اختلافات میان کردهای عراق با اعراب، فعالیت القاعده در عراق و همچنین امکان دخالت برخی کشورهای همسایه در آن را ملاک قرار می دهند.
بر همین اساس ممکن است آمریکا چند هزار نفر از نظامیان خود را در عراق نگاه دارد البته این افراد مسئولیت انجام عملیات های نظامی را نخواهند داشت بلکه در امر تثبیت صلح فعالیت می کنند. این موضوع در سفر اخیر "رابرت گیتس" وزیر دفاع آمریکا به عراق به صراحت مورد بحث قرار گرفت و گیتس از امکان ادامه حضور نظامیان آمریکایی پس از سال 2011 سخن گفت.
گیتس در سخنانی در موصل عراق گفت : اینکه پس از سال 2011 ما چه تعداد نیرو در عراق می توانیم داشته باشیم همگی به خواست عراقیها و توانایی ما در متقاعد کردن آنها بستگی دارد.
وزیر دفاع آمریکا همچنین در سخنان دیگری اعلام کرد که آمریکا در حال بررسی گزینه های متعددی در این باره از جمله باقی ماندن در عراق برای چند سال دیگر به عنوان یک شریک دائمی است.
هر چند هنوز دولت عراق صراحتا اعلام نکرده که خواهان ادامه نظامیان آمریکایی در کشورش است اما با این وجود مقامات آمریکایی سخن از خواست بغداد برای باقی ماندن آمریکائیها می کنند.
برای مثال گیتس در هفته گذشته اعلام کرده بود که در دیدار با مقامات مختلف عراقی رضایت آنها از ادامه حضور نظامیان آمریکایی در عراق را مشاهده کرده است.
این در حالی است که پس از انتشار سخنان گیتس در عراق مبنی بر امکان ادامه حضور نظامیان آمریکایی در این کشور، مردم عراق در اعتراض به آن به خیابانها ریختند و در این میان "مقتدی صدر" از روحانیون با نفوذ عراق تهدید کرده که اگر نظامیان آمریکایی همچنان در این کشور باقی بمانند وی و گروهش مجددا دست به اسلحه خواهند برد.
برهمین اساس، هنوز موضوع دولت عراق درخصوص ادامه حضور نظامیان آمریکایی مشخص نیست زیرا قبول این موضوع چالش های زیادی را برای "نوری مالکی" نخست وزیر این کشور در بر خواهد داشت.
نظر شما